Ο σωστός τρόπος συντήρησης του ψωμιού για να μην το πετάς και μολύνεις το περιβάλλον

Μαρία Ροδίτη
Ο σωστός τρόπος συντήρησης του ψωμιού για να μην το πετάς και μολύνεις το περιβάλλον

Τα μυστικά για να μη βλάψεις ποτέ ξανά τον πλανήτη πετώντας χαλασμένο ψωμί!

Αλήθεια, ξέρεις πόσο κακό κάνεις στο περιβάλλον πετώντας στα σκουπίδια τρόφιμα που έχουν χαλάσει, που έχουν λήξει ή που περίσσεψαν και δεν πρόκειται να τα φας; Η καταστροφή είναι μεγάλη και η αλήθεια είναι ότι αυτό το κάνεις πολύ συχνά. Κυρίως με το ψωμί!

Βλέπεις, το ψωμί χαλάει γρήγορα. Δεν συντηρείται για πολλές μέρες με αποτέλεσμα να μουχλιάζει και εσύ να το πετάς στον κάδο απορριμμάτων εντέλει.

Ψωμί ξέρεις να φτιάχνεις; Δες εδώ την απόλυτη συνταγή!

https://www.instagram.com/p/CP2Wu_SLaqy

Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από το πέταμα τροφίμων

Θυμήσου απλά πόσες φορές άφησες μια φραντζόλα ψωμί πάνω στο τραπέζι ή σε κάποιον πάγκο, ξεχάστηκες με τις μέρες και όταν το λαχτάρησες συνειδητοποίησες πως ήταν για πέταμα. Σε όλους έχει συμβεί αυτό!

Ωστόσο, όλη αυτή η κατάσταση με την επαναλαμβανόμενη ρίψη φαγητών στα σκουπίδια έχει ως αποτέλεσμα πρώτον την αύξηση της φτώχειας, εν συνεχεία την υπερθέρμανση του πλανήτη και συνεπώς στην κλιματική αλλαγή.

Ξεκίνα, λοιπόν, από το ψωμί, που είναι μια βασική τροφή στο διατροφολόγιό σου και μάθε να το αποθηκεύεις σωστά, ώστε ποτέ ξανά να μη χρειαστεί να καταλήξει… στον κάδο απορριμμάτων.

Η σωστή αποθήκευση του ψωμιού

Όσον αφορά το ψωμί, υπάρχει τρόπος να το αποθηκεύεις σωστά και να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να καταλήξει η μισή φραντζόλα στον κάδο απορριμμάτων. Κατ’ αρχάς, καλό είναι πάντα να κόβεις το ψωμί σε φέτες και να το τοποθετείς στην ψωμιέρα, η οποία- όμως- θα κλείνει αεροστεγώς. Η διαδικασία αυτή ενδείκνυται για περιπτώσεις που το ψωμί θα καταναλωθεί σε δυο-τρεις μέρες.



Θέλεις το ψωμί σου να διατηρηθεί και να είναι σαν φρέσκο για πάνω από μία εβδομάδα; Μην απογοητεύεσαι! Φυσικά και γίνεται. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το ψωμί μέσα σε πλαστικό περιτύλιγμα ή πλαστική zip σακούλα, που κλείνει αεροστεγώς, και να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο.

Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου, αλλά… για μία εβδομάδα το ψωμί θα είναι σαν να το έχεις μόλις αγοράσει από τον φούρνο της γειτονιάς σου!