4 οικολογικές συνήθειες που μπορούν να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά σου

4 οικολογικές συνήθειες που μπορούν να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά σου

Μερικές αλλαγές που θα κάνεις στη ζωή σου μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά και εσένα και τον πλανήτη!

Η τρέλα της καθημερινότητας, τα deadlines στη δουλειά, ο χρόνος που ξοδεύεις στο μποτιλιάρισμα και στον δρόμο δεν σε αφήνουν πολλές φορές να σκεφτείς καθαρά. Κάνεις κινήσεις μηχανικές και συχνά καταλήγεις να βλάπτεις το περιβάλλον. Όπως οι περισσότεροι, άλλωστε!

Αυτό, όμως, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Συμφωνείς; Βλέπεις, ο πλανήτης υποφέρει από την αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα, το οικοσύστημα απειλείται και μόνο καλά δεν θα είναι τα πράγματα σε λίγα χρόνια από τώρα.



Τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, η αλλαγή του κλίματος, η ατμοσφαιρική ρύπανση και τα απόβλητα είναι τα τρία σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ειδικότερα, το 78% όσων συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινή ζωή και υγεία. Μάλιστα, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες ανησυχούν για τις επιπτώσεις των χημικών ουσιών που υπάρχουν στα προϊόντα καθημερινής χρήσης. Και έτσι είναι. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αναλάβεις κι εσύ δράση; Τα πράγματα είναι σοβαρά!

Για να μάθεις περισσότερα για την έρευνα πάτα αυτό το link!

Η άμεση ανάληψη δράσης

Η πιο κοινότυπη φράση που οι περισσότεροι λένε στον εαυτό τους είναι η εξής: «Μα καλά, εγώ θα λύσω το πρόβλημα της περιβαλλοντικής καταστροφής;». Ναι! Ακόμα κι ένας άνθρωπος να ξεκινά καθημερινά να προσέχει περισσότερο τις κινήσεις του, να υιοθετεί eco-friendly συνήθειες και να σέβεται το περιβάλλον- ακόμα κι αν βγαίνει από τη βολή- του, είναι μια νίκη.

https://www.instagram.com/p/CP2c5WhtZDt

Για σκέψου λίγο… Μάλλον ήρθε η ώρα κι εσύ να ακολουθήσεις έναν πιο «πράσινο» τρόπο ζωής. Να εντάξεις στην καθημερινότητά σου συνήθειες, που να μη βλάπτουν τον πλανήτη, ώστε και οι επόμενες γενιές να μπορέσουν να απολαύσουν και να ζήσουν όσα εσύ ζεις. Τώρα θα αναρωτιέσαι πώς να τα κάνεις όλα αυτά!

Δες εδώ και 10 ιδέες για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη χωρίς πλαστικά!

Μπορεί να σου ακούγονται δύσκολα ή να νιώθεις ότι θα πρέπει να θυσιάσεις πράγματα! Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ξεκίνα με τα τέσσερα tips που θα βρεις στην gallery και θα δεις πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει θέληση και καλή διάθεση. Go green, girl!