5 tips για μια πιο βιώσιμη ρουτίνα ομορφιάς

Μαρία Ροδίτη
5 tips για μια πιο βιώσιμη ρουτίνα ομορφιάς

Ναι! Μπορείς να αφήσεις ένα οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη και μέσα από την beauty routine σου.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτήν τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η καταστροφή του πλανήτη. Σίγουρα κι εσύ θα έχεις πέσει- την ώρα που κάνεις zapping στην τηλεόραση- πάνω σε ντοκιμαντέρ, που δείχνουν πόσο κινδυνεύει το περιβάλλον από τις δικές μας καθημερινές συνήθειες. Κι έτσι είναι!

Η καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου, η αποψίλωση των δασών, η αλόγιστη χρήση πλαστικού είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που κάνουν το περιβάλλον να υποφέρει. Αν, λοιπόν, έχεις οικολογική συνείδηση και θέλεις να αφήσεις ένα eco-friendly αποτύπωμα στη Γη, ήρθε η ώρα να δράσεις. Πώς;

Ξεκινώντας από τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Ναι! Όσο πρωτάκουστο ή περίεργο σου ακούγεται, η beauty routine σου και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς μπορεί να είναι άκρως επιβλαβή για το περιβάλλον. Ώρα να το αλλάξεις αυτό!

Μάθε πώς θα κάνεις eco-friendly και το ντεμακιγιάζ σου!

Η βιωσιμότητα στον χώρο της ομορφιάς

Σκέψου λίγο… Πόσα λανσαρίσματα νέων προϊόντων ομορφιάς γίνονται καθημερινά; Χιλιάδες! Συνεπώς, πόσο πλαστικό χρησιμοποιείται στις συσκευασίες τους; Αμέτρητες ποσότητες! Και όλο αυτό κάποια στιγμή μπορεί να καταλήξει σε μια χωματερή ή- στη χειρότερη περίπτωση- στη θάλασσα.

https://www.instagram.com/p/CMmOFwFLxeo

Βλέπεις, οι περισσότερες συσκευασίες των προϊόντων ομορφιάς είναι φτιαγμένες από πλαστικό, το οποίο χρειάζεται τουλάχιστον 1000 χρόνια για να διασπαστεί. Άσε που πολλές από αυτές δεν είναι και ανακυκλώσιμες. Συνεπώς, καταλαβαίνεις πόσο μεγάλο κακό μπορεί να προκληθεί στο οικοσύστημα.

Δεν είναι, λοιπόν, τώρα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να βάλεις στη ζωή σου τον όρο ethical beauty και να ακολουθείς μια πιο βιώσιμη ρουτίνα ομορφιάς; Η απάντηση είναι ναι! Έτσι και θα σέβεσαι έμπρακτα τον πλανήτη που σε «φιλοξενεί», αλλά θα κάνεις και καλό στην επιδερμίδα σου. Και για να το πετύχεις αυτό, για να είσαι σίγουρη ότι η beauty routine σου ακολουθεί τους κανόνες βιωσιμότητας, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στην παρακάτω gallery!

Μαγικά για το δέρμα τα eco-friendly καλλυντικά

Α, ναι! Αυτό ξέχασα να στο πω! Πολλά από τα eco-friendly προϊόντα ομορφιάς δεν αγαπούν μόνο το περιβάλλον, αλλά και την επιδερμίδα σου. Τα συστατικά τους έχουν εξαιρετική θεραπευτική δράση, δεν δημιουργούν παρενέργειες και δρουν αρμονικά με τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα τις ενισχύουν.



Θα πρέπει, ωστόσο, να είσαι προσεκτική στην επιλογή τους! Να ελέγχεις πάντα την ετικέτα τους για να είσαι βέβαιη ότι όντως ένα προϊόν που σου αρέσει είναι vegan, είναι cruelty-free και έχει συσκευασία που μπορεί να ανακυκλωθεί. Τότε, θα μπορείς να λες με σιγουριά ότι ναι, κι εσύ έχεις βάλει το λιθαράκι σου στη διάσωση του πλανήτη. Ακόμα και μέσα από τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Γιατί όχι;