3 πράγματα που χρειάζεται να έχεις κατά νου στο επόμενο μακρινό ταξίδι σου

Μαρία Ροδίτη
3 πράγματα που χρειάζεται να έχεις κατά νου στο επόμενο μακρινό ταξίδι σου

Εγώ ήδη το ονειρεύομαι! Έχω, όμως, κατά νου και μερικά πράγματα που θα προσέξω για να προστατεύσω όσο το δυνατόν το περιβάλλον του ξένου μέρους που θα βρεθώ.

Ένας αέρας αισιοδοξίας με έχει κατακλύσει τον τελευταίο καιρό. Η κατάσταση με τον Covid-19 αρχίζει να εξελίσσεται καλά, οι εμβολιασμοί προχωρούν και η ζωή φαίνεται να μας δείχνει το καλό της πρόσωπο μετά από πολύ καιρό. Όλα αυτά, λοιπόν, με έχουν κάνει να ονειρεύομαι ένα μακρινό ταξίδι.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ταξιδέψει πολύ εκτός Ελλάδος. Έχω επισκεφθεί μόνο την Ιταλία και την Τουρκία και ομολογώ πως θέλω σαν τρελή να βρεθώ σε τροπικά μέρη. Να πάω Αφρική, να γνωρίσω νέους πολιτισμούς και διαφορετικές κουλτούρες από τη δική μου. Να δω πώς ζουν κι εκεί οι άνθρωποι. Ποιες οι διαφορές και οι ομοιότητές μας (αν υπάρχουν).

Δες εδώ τα τρία πιο αγαπημένα ταξίδια της συναδέλφου και... πάρε ιδέες!

Οι ιστορίες από τα ταξίδια των φίλων μου

Έχω πολυταξιδεμένους φίλους και φίλες. Μη ρωτάς γιατί εγώ δεν έχω πάει μαζί τους. Είμαι workaholic, πάντα μου συνέβαιναν αναποδιές και είχα κι έναν μικρό φόβο για το αεροπλάνο. Από εδώ και στο εξής, όμως, τέρμα αυτά. Το έχω αποφασίσει ότι θα ταξιδέψω κάπου μακριά. Στην Καραϊβική, ας πούμε.

Στο θέμα μας τώρα. Οι φίλοι μου που λες έχουν πάει σε τροπικά μέρη, έχουν κάνει σαφάρι, έχουν έρθει σε πολύ στενή επαφή με τα ζώα της ζούγκλας και με τις περιγραφές τους και μόνο με έχουν κάνει να ταξιδέψω μαζί τους. Και να θέλω, βέβαια, να βρεθώ τόσο μα τόσο κοντά σε ζώα, όπως οι ελέφαντες, οι τίγρεις και τα δελφίνια.



Τα αγαπώ τόσο πολύ, που θέλω ASAP να τα δω από κοντά και να ζήσω μερικές στιγμές μαζί τους. Να τα γνωρίσω χωρίς, όμως, να τα ταλαιπωρήσω. Να αποτυπώσω στον φωτογραφικό φακό μερικά στιγμιότυπα με άλλα σκηνικά που δεν θα έχω την ευκαιρία να συναντώ κάθε μέρα στη ζωή μου.

Η προστασία των ζώων στα ταξίδια

Τα ζώα- κάθε είδους ζώα- είναι φίλοι μας. Έτσι το βλέπω εγώ! Αξίζει να τους συμπεριφερόμαστε όμορφα, να τα αγαπάμε και να τους το δείχνουμε. Με ένα χάδι, με μια αγκαλιά. Με οποιονδήποτε τρόπο.

https://www.instagram.com/p/CP0eCUFgVe1

Σκεπτόμενη, λοιπόν, το μακρινό ταξίδι που θέλω να κάνω σύντομα, ήρθε στον νου μου και η επαφή μου με τα ζώα. Σκέφτηκα πως – σε καμία περίπτωση- δεν θα ήθελα να τα ταλαιπωρήσω. Να τους δυσκολέψω την καθημερινότητα ή να δυσκολέψω τη ζωή τους στο φυσικό τους περιβάλλον.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Η κολλητή μου πήγε για ταξίδι του μέλιτος στην Ταϊλάνδη και μου είπε πως απόλαυσε τη βόλτα της πάνω σε ελέφαντα για σαράντα λεπτά. Ε, εγώ θα ήθελα να το κάνω αυτό, αλλά για λιγότερη ώρα. Ίσως για ένα δεκάλεπτο, ίσα να βιώσω αυτήν την εμπειρία εκεί ψηλά (ναι, ο ελέφαντας είναι πανύψηλος και σε κάνει να τα βλέπεις όλα... πανοραμικά) και μετά θα προτιμούσα να πάω έναν απλό περίπατο πλάι-πλάι και μαζί με το ζωάκι. Να μην το επιβαρύνω άλλο!

Έχω κι άλλες σκέψεις, όμως, που θέλω να μοιραστώ μαζί σου. Έλα μαζί μου στην παρακάτω gallery!