3 ταξίδια που θα έκανα ξανά και ξανά (και ξανά!) στη ζωή μου

Τσακιρίδου Χριστίνα
3 ταξίδια που θα έκανα ξανά και ξανά (και ξανά!) στη ζωή μου

Αν με ρωτούσες πού θα ήθελα να βρίσκομαι αυτή την στιγμή θα σου απαντούσα μέσα σε ένα αεροπλάνο.

Από πολύ νεαρή ηλικία έτρεφα μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα, τα καράβια και κάθε μέσο το οποίο με βοηθούσε να ταξιδεύω. Δεν μπορώ να σου περιγράψω με λόγια αυτό το μαγικό feeling που νιώθω κάθε φορά που έρχεται η ώρα της απογείωσης.

Σήμερα, στα 24 μου πιστεύω ακράδαντα ότι πριν φύγουμε από αυτή τη ζωή πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψουμε όσα περισσότερα μέρη του πλανήτη μπορούμε. Νιώθω ειλικρινά ευλογημένη που έχω επισκεφθεί τόσους προορισμούς και αν με ρωτούσες τι θεωρώ σαν το καλύτερο δώρο, θα σου απαντούσα σίγουρα ένα εισιτήριο.

Το travel is...to live

Κάθε φορά που πηγαίνω σε μια νέα χώρα, μπαίνω αυτομάτως σε άλλο mood και σίγουρα επηρεάζεται και η νοοτροπία μου. Τι εννοώ; Για παράδειγμα όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Κίνα, αντίκρισα πράγματα και συνήθειες που δεν είχα ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Υπάρχουν άπειροι μαγικοί προορισμοί που δυστυχώς δεν θα προλάβουμε ποτέ να δούμε, εάν παραμένουμε κολλημένοι στη ρουτίνα, τις υποχρεώσεις και το κινητό μας τηλέφωνο.



Αυτό το θέμα διαβάζεται καλύτερα ακούγοντας αυτό το τραγούδι ;)

Η ζωή είναι μια συλλογή εμπειριών και όσο πιο σύντομα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο πιο πολύ θα ανοίξουν οι ορίζοντές μας. Μην χάνεις άλλο χρόνο λοιπόν, κάνε έρευνα και επένδυσε τις οικονομίες σου σε ταξίδια που πάντα ονειρευόσουν και για διάφορους λόγους δεν τολμούσες να πραγματοποιήσεις. Ας μην σε κουράζω όμως άλλο.

Θα σου αποκαλύψω αμέσως το top 3 μου μέχρι και σήμερα.

Θες να μάθεις τους 6 καλύτερους Ελληνικούς προορισμούς; Kάνε κλικ εδώ και θα τα ανακαλύψεις όλα.

3 ταξίδια τα οποία θα έκανα ξανά και ξανά (και ξανά)

1) Κίνα

Είδα τοπία που δεν φανταζόμουν καν πως υπάρχουν, έφαγα φαγητά που δεν ήξερα (και κανείς άλλος μάλλον) τι περιέχουν και γέλασα με την ψυχή μου. Οι περισσότεροι Κινέζοι στις επαρχιακές πόλεις δεν συνηθίζουν να βλέπουν συχνά Ευρωπαίους με αποτέλεσμα να με κοιτάζουν σαν ξωτικό. Ναι, κι όμως. Δεν θα σου πω όμως περισσότερα θα σε αφήσω να το διαπιστώσεις μόνη σου στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

2) Κωνσταντινούπολη

Τα λόγια περισσεύουν για αυτή την όμορφη πόλη. Μεγάλη ήταν φυσικά η συγκίνηση και το δέος με διακατείχε όταν επισκέφθηκα την Αγία Σοφία. Μια βαρκάδα στον Βόσπορο ωστόσο θα σε κάνει να ξεχάσεις τα πάντα. Αν αποφασίσεις να πας πρέπει πάση θυσία να δοκιμάσεις το τσάι και τα γλυκά τους. Κακά τα ψέματα ο καφές τους δεν είναι και ο καλύτερος στον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/Bg_G3zfAz0d/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

3) Σύρος

Zoύμε σε μια από τις ομορφότερες χώρες του πλανήτη. Ναι, το λέω και θα το υποστηρίζω για πάντα. Το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκα τυχαία στη Σύρο και υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως θα πηγαίνω σίγουρα κάθε χρόνο έστω και για ένα Σαββατοκύριακο. Το νησί είναι απίστευτα γραφικό με φιλόξενους ανθρώπους, καλό φαγητό και μαγευτικές παραλίες. Θες κάτι άλλο;

Η Κωνσταντινούπολη είναι μέσα στο top 5 των αγαπημένων μου προορισμών.

https://www.instagram.com/p/ByDcyvwieiH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η 2η φορά που επισκέφθηκα την Κίνα ήταν ειλικρινά μαγική.

https://www.instagram.com/p/B4dpGi8AV_x/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αν θες να ταξιδέψεις νοερά μαζί μου βάλε το παρακάτω τραγούδι στα ηχεία και ετοιμάσου για «απογείωση»!



Στη gallery που ακολουθεί θα δεις όλα τα τοπία και μέρη που λάτρεψα καθώς και μερικές στιγμές που θα θυμάμαι για πάντα, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του κινητού μου.

*Το be continued