Βιωσιμότητα & μόδα: 5 ερωτήσεις που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου πριν πας για shopping

Μαρία Ροδίτη
Βιωσιμότητα & μόδα: 5 ερωτήσεις που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου πριν πας για shopping

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, η έξοδός σου για shopping έχει άμεση σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος. Εσύ θα το αγνοήσεις αυτό;

Το shopping είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ευχάριστες ασχολίες για όλες μας. Παραδέξου το! Κι εσύ όταν νιώθεις πιεσμένη, όταν είσαι στα down σου και όταν θέλεις να ανανεωθείς σπεύδεις στο κοντινότερο εμπορικό κέντρο.

Παίρνεις τηλέφωνο την κολλητή, πάτε μαζί για καφεδάκι και έπειτα… σαρώνετε ό,τι βρείτε στο πέρασμά σας. Έλα, μην κρύβεσαι. Αφού αυτό κάνεις. Και ωραία, να το δεχτώ ότι σε ανανεώνει όλη αυτή η διαδικασία. Το περιβάλλον δεν το σκέφτεσαι; Ναι! Ακόμα και το shopping, που σου φαίνεται αθώο, έχει αντίκτυπο στον πλανήτη. Η τακτική σου, λοιπόν, και οι επιλογές σου όταν βγαίνεις για ψώνια, ή που θα συμβάλουν στη διάσωσή του, ή που… θα κάνουν ακόμα μεγαλύτερο κακό. Πίστεψέ με!

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις 5 tips για μια πιο βιώσιμη γκαρνταρόμπα!

Το Instagram και η επιρροή του στους καταναλωτές

Κάθεσαι αναπαυτικά στο κρεβάτι σου, σκρολάρεις στο Instagram, κάνεις follow τις κορυφαίες fashion influencers του πλανήτη και τρελαίνεσαι. Ενθουσιάζεσαι από τα outfits τους, από τους fashion forward συνδυασμούς items και χρωμάτων, από το στυλ τους γενικότερα. Θέλεις να τους μοιάσεις, με λίγα λόγια. Πες το! Θες να αναπτερώσεις και το ηθικό σου, εδώ που τα λέμε, οπότε ρίχνεις και ένα τηλέφωνο στη φίλη σου για... να κάνετε μαζί τα ψώνια.

https://www.instagram.com/p/CP_G4luFAet/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αμέσως μετά, λοιπόν, γεμίζεις το πορτοφόλι με μετρητά ή αρπάζεις την πιστωτική κάρτα σου και… όπου φύγει φύγει. Σε χρόνο dt έχεις βρεθεί στην κοντινότερη αγορά για ψώνια. Και θέλεις να τα πάρεις όλα. ΟΛΑ!

Η βιωσιμότητα στη μόδα

Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να τον σέβεσαι μιας και σε φιλοξενεί. Και ναι! Μπορείς και μέσα από τη μόδα να δείξεις έμπρακτα τον σεβασμό σου στη Γη. Πώς;



Λαμβάνοντας υπόψη σου από ποιες εταιρείες ψωνίζεις κι αν αυτές είναι eco-friendly. Δίνοντας την πρέπουσα σημασία στα υφάσματα από τα οποία είναι φτιαγμένα τα ρούχα που επιλέγεις, αλλά και από το packaging τους.



Οι παράμετροι που οφείλεις να λάβεις υπόψη σου πριν το… ατελείωτο shopping- αν θες να θεωρείσαι άνθρωπος με οικολογική συνείδηση- είναι αρκετές. Για να διευκολυνθείς, όμως, μπορείς να κάνεις μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου πριν πας για ψώνια. Έτσι θα είσαι σίγουρη πως οι επιλογές σου τηρούν τους οικολογικούς «κανόνες», αλλά και πως δεν θα μείνεις χωρίς ούτε ένα ευρώ για τον υπόλοιπο μήνα.