5 fashion influencers που θα σε μυήσουν στη βιώσιμη μόδα- Κάνε follow ASAP!

Μαρία Ροδίτη
5 fashion influencers που θα σε μυήσουν στη βιώσιμη μόδα- Κάνε follow ASAP!

Τα πιο μοδάτα κορίτσια του Instagram σέβονται απόλυτα το περιβάλλον με τις επιλογές που κάνουν στα ρούχα και αξεσουάρ τους.

Ένας από τους τομείς που μπορεί να συμβάλει στη διάσωση του πλανήτη και να βοηθήσει το περιβάλλον να ανακάμψει είναι αδιαμφισβήτητα η μόδα. Αν όλοι σκεφτούμε πιο συνειδητά τις επιλογές που κάνουμε στην ντουλάπα μας και τι λαμβάνουμε ή όχι υπόψη μας πριν τελικά αγοράσουμε ένα ρούχο ή αξεσουάρ, τότε η Γη μπορεί και να πάψει να κινδυνεύει τόσο άμεσα.

Το Instagram και η επιρροή του στη μόδα

Το Instagram είναι ίσως το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης των τελευταίων χρόνων και αυτό που ασκεί τεράστια επιρροή στο κοινό. Εξ’ ου και έχει δημιουργηθεί ο όρος «influencer», δηλαδή αυτός που επηρεάζει, που χαρακτηρίζει ανθρώπους, οι οποίοι αποτελούν πρότυπα για πάρα πολύ κόσμο.

Μιλάμε, δηλαδή, για πρόσωπα με χιλιάδες έως και πολλά εκατομμύρια ακολούθους, που είτε βγάζουν χρήματα μέσα από αυτό το μέσο, είτε απλά θέλουν να περνούν τις απόψεις τους στο κοινό τους. Και σε αυτό το κομμάτι, έχουμε κατηγορίες influencers.



Μία από αυτές είναι και οι fashion influencers, εκείνοι δηλαδή οι άνθρωποι που λανσάρουν ή δοκιμάζουν τις τάσεις της μόδας μέσα από τα Instagram accounts τους. Εκείνοι που δημιουργούν, επίσης, τάσεις και που, βέβαια, επηρεάζουν πολύ και πολλούς. Άλλοτε με τον σωστό τρόπο, άλλοτε με τον λανθασμένο.

Βιωσιμότητα & μόδα: 5 ερωτήσεις που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου πριν πας για shopping

Η «ηθική» μόδα και οι influencers της

Το πιο σύνηθες είναι να ακολουθείς ή να βλέπεις στο Instagram σου fashion influencers που αλλάζουν το ένα outfit μετά το άλλο, που δημιουργούν εντυπωσιακά style combos και που τα likes τους… παίρνουν «φωτιά». Μέχρι ένα σημείο αυτό είναι οκ! Μια όμορφη εικόνα πάντα σε κάνει να περνάς καλά, άλλωστε.

Το fast fashion, όμως, δηλαδή η «γρήγορη» μόδα και η ταχύτατη εναλλαγή τάσεων, είναι από τις βιομηχανίες που βλάπτουν ανεπανόρθωτα την ατμόσφαιρα. Αρκεί να σκεφτείς τι βλαβερά αέρια για τον πλανήτη εκπέμπονται από το εργοστάσιά τους και πόσο όλο αυτό κάνει κακό και στην υγεία σου.

https://www.instagram.com/p/CO8G5bpBsW_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στην αντίπερα όχθη, όμως, υπάρχουν οι ethical fashion influencers. Εκείνα τα κορίτσια που περνούν και περιβαλλοντικά μηνύματα με τα ρούχα που φορούν και τις επιλογές που κάνουν στα σύνολά τους. Πρόκειται, λοιπόν, για fashion influencers που προτιμούν τα οργανικά υλικά στην γκαρνταρόμπα τους, που επενδύουν σε διαχρονικά κομμάτια, τα οποία φορούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ενώ δίνουν και τη δέουσα σημασία στον τρόπο παραγωγής του εκάστοτε item, αλλά και στο packaging του. Τους ενδιαφέρει, εν ολίγοις, το κάθε fashion item τους να έχει σχεδιαστεί και δημιουργηθεί σε ένα οικολογικό «περιβάλλον».

Αξίζει, όπως καταλαβαίνεις, να κάνεις αυτά τα κορίτσια follow και να τους χαρίσεις… τα likes τους. Έχεις να μάθεις πολλά για τη βιώσιμη μόδα από εκείνες! Γι’ αυτό ανακάλυψέ τις στην gallery και... go green, girl!

Cover photo: @kimseidensticker