6 βιώσιμα fashion trends που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Μαρία Ροδίτη
6 βιώσιμα fashion trends που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Και θα είσαι ultra chic και θα σέβεσαι συγχρόνως το περιβάλλον.  

Σου έχω μιλήσει αρκετές φορές για τη βιωσιμότητα και τη μόδα και θα το ξανακάνω. Βλέπεις, είναι πολύ σημαντικό μέσα από ένα τόσο όμορφο κομμάτι της καθημερινότητάς σου- τη μόδα και το στυλ- να φροντίζεις παράλληλα και για το περιβάλλον. Συμφωνείς;

Βιωσιμότητα & μόδα: 5 ερωτήσεις που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου πριν πας για shopping

Ο φανταχτερός κόσμος της μόδας «μάστιγα» για το περιβάλλον

Μπορεί εσύ να εντυπωσιάζεσαι από ένα sexy, μαύρο φόρεμα που είδες σε μια βιτρίνα ή να θέλεις κάθε σεζόν να αγοράζεις τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Δεν είναι παράλογο! Όλα τα κορίτσια κάπως έτσι συμπεριφερόμαστε απέναντι στα trends.

Το «κακό», όμως, είναι ότι ψωνίζουμε αλόγιστα πολλές φορές μη λαμβάνοντας υπόψη το αντίκτυπο που έχει η αγορά μας στο περιβάλλον. Γιατί σου το λέω αυτό; Διότι ο χώρος της μόδας ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ταλαιπωρία που υφίσταται η Γη.

Σκέψου απλά ότι για να δημιουργηθεί ένα και μόνο μπλουζάκι μπορεί να χρειαστούν 2.700 λίτρα γλυκού νερού, την ώρα που ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει αυτήν την ποσότητα νερού σε 2.5 χρόνια. Επιπλέον, η παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων εκτιμάται ότι ευθύνεται για το 20% περίπου της παγκόσμιας ρύπανσης των καθαρών υδάτων από προϊόντα βαφής και φινιρίσματος. Καταλαβαίνεις για πόσο σοβαρό πρόβλημα μιλάμε;

https://www.instagram.com/p/CQdVW2gjuzw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι τάσεις της μόδας του καλοκαιριού μέσα από μια… βιώσιμη ματιά

Η βιωσιμότητα της μόδας μπορεί να επιτευχθεί με χίλιους δυο τρόπους και να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου. Τίποτα δεν είναι πραγματικά δύσκολο αν θέλεις να καταφέρεις κάτι.

Και, βέβαια, όταν λέμε sustainable fashion δεν εννοούμε μόνο αυτό που ίσχυε στο παρελθόν. Ότι, δηλαδή, για να έχεις μια βιώσιμη γκαρνταρόμπα πρέπει να έχεις πιο ουδέτερες αποχρώσεις ρούχων στην ντουλάπα σου, οι οποίες δεν έχουν και κανένα απολύτως ενδιαφέρον.



Όχι! Το 2021 αυτό παύει να ισχύει. Στην παρακάτω gallery σού έχω βρει τα έξι πιο hot sustainable fashion trends, που μπορείς από σήμερα κιόλας να αρχίσεις να υιοθετείς. Και για να σέβεσαι το περιβάλλον και για να ξεχωρίσεις όπου κι αν βρεθείς!

Cover photo: @alexandralapp