Sustainable διατροφή: Με αυτά τα 6 tips θα γίνει πιο εύκολη από όσο νομίζεις

Μαρία Ροδίτη
Sustainable διατροφή: Με αυτά τα 6 tips θα γίνει πιο εύκολη από όσο νομίζεις

Τα μυστικά για να απολαμβάνεις το φαγητό σου και παράλληλα να σέβεσαι το περιβάλλον!

Οι πυρκαγιές στα δάση και οι παραλίες με βουνά από πλαστικά είναι μόνο μερικά από τα φαινόμενα, τα οποία προκαλούνται από την αλόγιστη δραστηριότητα του ανθρώπου. Οι καθημερινές ενέργειές μας, δυστυχώς, οδηγούν σιγά-σιγά σε ένα τέλμα το περιβάλλον με την ανάληψη δράσης να είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Οικολογικό online shopping; Κι όμως γίνεται!

Το sustainable living σωτηρία για τον πλανήτη

Μία από τις έννοιες που ακούγεται έντονα τα τελευταία χρόνια και αφορά στη διάσωση του πλανήτη είναι το sustainable living. Τι ακριβώς, όμως, είναι αυτό;

Πρόκειται για τον τρόπο ζωής που στόχο έχει να μειώσει τη χρήση των φυσικών πηγών της Γης και να αφήσει ένα οικολογικό αποτύπωμα στο περιβάλλον! Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με αλλαγές στον τρόπο που μετακινούμαστε στην καθημερινότητά μας, στον τρόπο που καταναλώνουμε ενέργεια, αλλά… και στη διατροφή μας.

https://www.instagram.com/p/CQ7kPYGF5Yn

Βιώσιμη διατροφή

Ο τρόπος με τον οποίο το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού διατρέφεται μόνο βιώσιμος δεν είναι. Κι αυτό σου το λέω, διότι περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται, ενώ περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.



Επίσης, η παραγωγή και η κατανάλωση φαγητού είναι από τα βασικότερα ζητήματα που σήμερα οδηγούν στην κλιματική αλλαγή και στη μείωση της ποικιλότητας απειλώντας συνολικά τον πλανήτη.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να κάνουμε όλοι κάτι για αυτό. Να αρχίσουμε να υιοθετούμε μια βιώσιμη διατροφήστην καθημερινότητά μας, ώστε να συμβάλουμε στην προστασία του πλανήτη.

Πώς θα γίνει αυτό; Δες τα tips στην παρακάτω gallery!