Οικολογική οδήγηση: Οι «χρυσοί» κανόνες για να μην επιβαρύνεις το περιβάλλον

Το eco driving μπορεί να σου γίνει συνήθεια!

Η υιοθέτηση ενός πιο οικολογικού τρόπου ζωής έχει γίνει μέλημα πολλών από εμάς τα τελευταία χρόνια. Και δεν είναι καθόλου περίεργο όλο αυτό, αν σκεφτείς πως καθημερινά «βομβαρδιζόμαστε» με ειδήσεις που αφορούν την καταστροφή του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τον κίνδυνο που απειλεί τις θάλασσες και τις ακτές. Δεν θα αντιδράσουμε σε αυτό που συμβαίνει; Φυσικά και θα το κάνουμε.

Αν κι εσύ, λοιπόν, σκέφτεσαι συχνά-πυκνά όλα αυτά, δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις ευθύς αμέσως να ακολουθείς eco-friendly πρακτικές. Κάνε την αρχή με τον τρόπο που οδηγείς!

Sustainable διατροφή: Με αυτά τα 6 tips θα γίνει πιο εύκολη από όσο νομίζεις

Το eco driving η λύση στη διάσωση του πλανήτη

Δεν λέω πως η οικολογική οδήγηση είναι η μόνη λύση για να βοηθήσεις το περιβάλλον να πάρει τα πάνω του. Είναι, όμως, μια αρχή που μπορείς να κάνεις.

Για σκέψου… Καθημερινά πήζεις στο μποτιλιάρισμα, παλεύεις στον δρόμο και το μόνο που σε νοιάζει είναι πως θα φτάσεις με τον πιο γρήγορο τρόπο στη δουλειά σου. Σε όλη αυτήν την προσπάθεια κατά πάσα πιθανότητα δεν σκέφτεσαι ούτε λεπτό πόσο «ταλαιπωρείς» τον πλανήτη με τον τρόπο που οδηγείς. Μήπως ήρθε η ώρα να αναλογιστείς καλύτερα κάποια πράγματα; Ναι! Και η λύση είναι το eco driving σε αυτήν τη φάση.

Στην ουσία, eco driving είναι ένας σύγχρονος και έξυπνος τρόπος και να εξοικονομήσεις καύσιμο και να φτάσεις στον προορισμό σου με ασφάλεια. Σκέψου απλά ότι καταναλώνοντας λιγότερα καύσιμα γλιτώνεις από χρήματα και προκαλείς λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον. Αξίζει, λοιπόν, να το προσπαθήσεις!

Τα tips για οδήγηση φιλική προς το περιβάλλον

Ακολουθώντας επτά μυστικά και αλλάζοντας λίγο τις συνήθειες οδήγησης θα δεις πως μπορείς να συμβάλεις στην προστασία του πλανήτη. Δες παρακάτω πώς θα τα καταφέρεις.

#1 Έλεγξε τα λάστιχα. Καλό είναι πού και πού να τσεκάρεις τον αέρα στα ελαστικά του αυτοκινήτου. Κι αυτό, γιατί η μειωμένη πίεση στα λάστιχα μπορεί να αυξήσει ως και 20% την κατανάλωση καυσίμου.

#2 Μην το παρακάνεις με το air condition. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς με μέτρο τον κλιματισμό. Οι υπερβολές και οι χαμηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου.

#3 Κλείσε τα παράθυρα όταν έχεις κλιματισμό. Ξέρεις πόσα καύσιμα καταναλώνεις έχοντας ανοικτό παράθυρο και air condition σε λειτουργία; Άσ’ το καλύτερα!

Στην παρακάτω gallery θα βρεις και τα υπόλοιπα tips!

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ