Το πιο εύκολο & οικολογικό καθαριστικό για να λάμψουν τα κοσμήματά σου

Μαρία Ροδίτη
Το πιο εύκολο & οικολογικό καθαριστικό για να λάμψουν τα κοσμήματά σου

Έχασαν τη λάμψη τους τα κοσμήματά σου; Θα την κερδίσουν ξανά με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου!

Συμβαίνει συχνά! Έχουμε αγαπημένα κοσμήματα για χρόνια στη συλλογή μας, τα φοράμε συνέχεια και με το πέρασμα του χρόνου τα βλέπουμε να χάνουν τη λάμψη τους. Κι εσένα δεν σου έχει τύχει αυτό;

Η λύση δεν είναι να τα βάλεις σε κάποιο μικρό μπαούλο και να μην τα ξαναχρησιμοποιήσεις, ούτε και να τα πετάξεις. Τα κοσμήματά σου μπορούν να καθαρίσουν με τρόπο οικολογικό, με τρόπο που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον και με ένα απόλυτα eco-friendly καθαριστικό, το οποίο μπορείς να φτιάξεις μόνη σου.

Το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό χαλιών που σέβεται και το περιβάλλον

Γιατί μην ξεχνάς ότι τα περισσότερα καθαριστικά της αγοράς περιέχουν χημικές και τοξικές ουσίες, οι οποίες καταλήγουν στο οικοσύστημα και κάνουν τεράστιο κακό στο περιβάλλον!

Η συνταγή για το οικολογικό καθαριστικό κοσμημάτων

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

Ένα μικρό μπολ

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι απορρυπαντικό για τα πιάτα

Αλουμινόχαρτο

Μια υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας

Μια παλιά οδοντόβουρτσα

https://www.instagram.com/p/CLzeJ6_HSDi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η εκτέλεση της συνταγής

Κάλυψε τον πάτο του μπολ με αλουμινόχαρτο. Πρόσθεσε το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και το απορρυπαντικό πιάτων. Τώρα πρόσθεσε ζεστό νερό και δες το υγρό να λιώνει.

Για να ξέρεις, το αλάτι, η μαγειρική σόδα και το αλουμινόχαρτο δημιουργούν μια χημική ανταλλαγή, που λέγεται μεταφορά ιόντων και καθαρίζουν με φυσικό τρόπο τα μέταλλα.

Μέσα στο μπολ, λοιπόν, και στο μείγμα τοποθέτησε τα κοσμήματα που θέλεις να γυαλίσεις και άσε τα για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλε τα κοσμήματα και τρίψε απαλά τη βρωμιά που δεν έχει φύγει με την παλιά οδοντόβουρτσα.



Ξέπλυνε μετά με νερό και άσε τα κοσμήματα να στεγνώσουν πάνω στην πετσέτα.

Αυτό το eco-friendly καθαριστικό κοσμημάτων «δουλεύει» σε χρυσό, ασήμι, διαμάντια και άλλες πέτρες και πραγματικά έχει θεαματικά αποτελέσματα. Μόλις το χρησιμοποιήσεις θα δεις τα κοσμήματά σου να λάμπουν, να είναι σαν καινούρια!