Eco royals! Ακόμα και η Βασίλισσα Ελισάβετ προσπαθεί να ζει οικολογικά

Μαρία Ροδίτη
Eco royals! Ακόμα και η Βασίλισσα Ελισάβετ προσπαθεί να ζει οικολογικά

Δίνει το καλό παράδειγμα για σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον ενώ συγχρόνως… το διασκεδάζει!

Όλοι έχουμε την πεποίθηση ότι οι ισχυροί άνθρωποι αυτού του πλανήτη χρησιμοποιούν την οικονομική τους επιφάνεια για να έχουν μια άνετη και καλή ζωή, αλλά για να διασκεδάζουν και με το παραπάνω.

Αυτό δεν ισχύει εντελώς, βέβαια, για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία μπροστά στον σεβασμό και την προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος… χαραμίζει την άνεση και τη βολή της στα ταξίδια.

Κι όμως! Το περιβάλλον μολύνεται με τη συχνή πλύση των ρούχων σου

Ποια αεροπλάνα και ποια luxury yachts;

Μια οικογένεια σαν τους royals της Μεγάλης Βρετανίας είναι λογικό να ταξιδεύει με ιδιωτικά αεροπλάνα, super luxurious yachts και ελικόπτερα με σκοπό να έχει την άνεσή της στα βασιλικά tours που πραγματοποιεί.

https://www.instagram.com/p/CT-o6mRs_Up/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο αγαπημένος τρόπος ταξιδιού, ωστόσο, για τους royals δεν είναι κανένας από τους παραπάνω. Η βασίλισσα Ελισάβετ και η οικογένειά της λατρεύουν να ταξιδεύουν… οικολογικά και με έναν πιο συμβατικό τρόπο: με το τρένο!

Οικολογική συνείδηση σημαίνει οικολογικός τρόπος ταξιδιού

Σύμφωνα με το Δίκτυο Δράσης για το Κλίμα, η αεροπορική βιομηχανία συνεισφέρει περίπου στο 5% των παγκόσμιων εκπομπών.

Συνεπώς, δεν είναι καθόλου περίεργο που η Βασίλισσα Ελισάβετ- κατά κύριο λόγο- και όλη η οικογένειά της επιλέγουν να ταξιδεύουν με το τρένο όταν χρειάζεται να παρευρεθούν σε διαφορετικά μέρη της Μεγάλης Βρετανίας.

Ειδικότερα, η Βασίλισσα Ελισάβετ προτιμά να ταξιδεύει με το Βασιλικό Τρένο. Κι αν το καλοσκεφτείς… ελάχιστα ή και κανένα ισχυρό πρόσωπο δεν καταφεύγει σε τέτοιες οικολογικές λύσεις θυσιάζοντας την άνεσή του.



Για παράδειγμα, ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, επέλεξε να ταξιδέψει στην Κορνουάλη, με 20λεπτη, ιδιωτική πτήση, για να παρακολουθήσει τη σύνοδο κορυφή των G7 τον περασμένο Ιούνιο.

Αντιθέτως, ο Πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα ταξίδεψαν με το Βασιλικό Τρένο δείχνοντας για ακόμη μια φορά την οικολογική τους συνείδηση.

Μη φύγεις! Στην gallery σού έχω διάφορα infos για το Βασιλικό Τρένο!