Οι φουτουριστικοί πύργοι με την εκθαμβωτική πρόσοψη και τον οικολογικό χαρακτήρα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Οι φουτουριστικοί πύργοι με την εκθαμβωτική πρόσοψη και τον οικολογικό χαρακτήρα

Κι όμως, δεν βλέπεις φωτογραφίες από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα υλοποιηθεί άμεσα και θα μοιάζει σαν να ξεπήδησε στην Κίνα μια πόλη του μέλλοντος!

Σε απάντηση για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας, μια ομάδα αρχιτεκτόνων έχουν προτείνει τη δημιουργία μιας έκτασης με άφθονο δημόσιο χώρο για περπάτημα και ψυχαγωγία για τους κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών.

Το QUAD Studio και το Dalu Architecture επιλέχθηκαν ως οι νικητές ενός σχεδιαστικού διαγωνισμού για το Chengdu NBD Center. Μαζί με τους περιβαλλοντικούς συμβούλους της εταιρεία Atelier 10, η ομάδα οραματίστηκε και σχεδίασε δύο πύργους με κοινόχρηστο βάθρο, μια γέφυρα που θα τους συνδέει και μια μεγάλη πλατεία.

spiti ekplixi1

Μην το βλέπεις απ' έξω! Εσωτερικά πρόκειται για ένα σπίτι-έκπληξη με θέα την ταραγμένη θάλασσα

Η κομψή αυτή κατασκευή των πύργων αποτίει φόρο τιμής στην ορεινή επαρχία Σιτσουάν όπου βρίσκεται το Τσενγκντού. Το θέμα των οργανικών σχημάτων επεκτείνεται στην πλατεία στη βάση των πύργων καθώς και στους χώρους πρασίνου και τους χώρους όπου μπορεί κάποιος να καθίσει και να απολαύσει τη φύση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αν και όμορφος, ο σχεδιασμός δεν έχει μόνο αισθητικό χαρακτήρα. Η πρόσοψη του κτιρίου έχει σχεδιαστεί ως μια «αναπνοή στη φύση», χρησιμοποιώντας φυσικό αερισμό και συλλογή γκρίζου νερού στην οροφή για έναν πιο βιώσιμο πύργο με καλύτερες εσωτερικές συνθήκες.

Τα φουτουριστικά κτίρια φαίνεται επίσης να έχουν δύο στρώματα στην πρόσοψή τους. Το εξωτερικό του κτιρίου δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται: αποκαλύπτει ένα άλλο επίπεδο υαλοπίνακα που χρησιμοποιείται ως οθόνες φωτός LED. Τα φώτα δίνουν ζωή στην πρόσοψη της κατασκευής και στην τεράστια πλατεία.


https://www.instagram.com/p/CWUiiiOlro6

Μέσα στους πύργους, η ομάδα προτείνει μια ψηφιακή γκαλερί τέχνης, εκθεσιακούς χώρους, γραφεία και καταστήματα. Στην κοινή βάση των πύργων, οι χρήστες θα βρουν ένα μικρό Mall, χώρους για ψώνια και ψυχαγωγία, καθώς αυτή η περιοχή συνδέεται άμεσα με τον υπόγειο χώρο και την πλατεία. Εκτός από την ηρεμία από την ηχορύπανση της πόλης, οι αρχιτέκτονες σκοπεύουν επίσης να χρησιμοποιήσουν το έργο για να συνδέσουν τις υπάρχουσες υπηρεσίες του μετρό που περνούσαν ήδη από την τοποθεσία.

«Οι υπόγειες συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων οδικών δικτύων και της σύνδεσης με τις δημόσιες συγκοινωνίες», εξηγούν οι σχεδιαστές, «είναι μια προσπάθεια μείωσης της υπέργειας κυκλοφορίας και επιτρέπει στους πεζούν να απολαμβάνουν τον περίπατό τους με ασφάλεια».

Δες αυτόν τον φουτουριστικό σχεδιασμό στη gallery που ακολουθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το wow σπίτι με τα 10 μπάνια όπου περνά την καραντίνα η Angelina Jolie

Η Vanessa Hudgens μας ξεναγεί στο cozy σπίτι της στο Los Angeles

DPG Network