Green School: To οικολογικό σχολείο στο Μπαλί που εστιάζει στη βιωσιμότητα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Green School: To οικολογικό σχολείο στο Μπαλί που εστιάζει στη βιωσιμότητα

Αυτή η εκπληκτική δομή είναι η επιτομή της καινοτομίας που συνδυάζει την εκπαίδευση με τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Το Green School στο Μπαλί της Ινδονησίας είναι διεθνώς γνωστό για την αριστεία του στην εκπαίδευση που εστιάζει σε σημαντικές έννοιες όπως η βιωσιμότητα, η κοινότητα και η επιχειρηματικότητα.

Το Arc at Green School αναπτύχθηκε από την IBUKU σε συνεργασία με τους Jörg Stamm και Atelier One ως ένα μοναδικό έργο που γιορτάζει την καινοτόμο σχέση αυτού του ιδρύματος με το φυσικό περιβάλλον.

sxoleio erimos12

Το οβάλ σχολείο στην έρημο Thar της Ινδίας εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό του

Το IBUKU πιστεύει ότι το έργο είναι μια πραγματικά μοναδική προσέγγιση στη βιωσιμότητα και την οικολογική αρχιτεκτονική. «Το Arc at Green School Bali εισέρχεται σε μια νέα εποχή για την οργανική αρχιτεκτονική», εξηγεί η εταιρεία σε σχέση με την ελαφριά και απίστευτα ψηλή κατασκευή. Ο σχεδιασμός δοκιμάζει τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής από μπαμπού, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα έργο τέχνης και ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα της μηχανικής.


https://www.instagram.com/p/CV2oRtxB6Nv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η δομή αποτελείται από ένα πλαίσιο διασταυρωμένων δεσμών από μπαμπού. Τα τόξα συνδέονται με πλέγματα που δένουν το πλαίσιο από μπαμπού μεταξύ τους. «Τα δύο συστήματα μαζί δημιουργούν μια μοναδική και εξαιρετικά αποδοτική δομή, ικανή να κάμπτεται υπό φορτίο επιτρέποντας στο βάρος να ανακατανεμηθεί, μειώνοντας τις εντοπισμένες δυνάμεις στις καμάρες», λέει ο Atelier One, ο οποίος εργάστηκε στη μηχανική πίσω από το Arc στο Green School.

green school7

Οι σχεδιαστές περιγράφουν επίσης ότι αυτό το σύστημα λειτουργεί ως ανθρώπινος θώρακα, καθιστώντας το μια ενδιαφέρουσα περίπτωση βιομιμίας στην αρχιτεκτονική. Το πλαίσιο λειτουργεί ως νευρώσεις ενώ τα κελύφη πλέγματος λειτουργούν ως τα ελαστικά στρώματα μυών και δέρματος που κρατούν τις νευρώσεις στη θέση τους. Για το Green School, αυτή η ιδέα μεταφράζεται οπτικά ως απίστευτα λεπτές και δυναμικές επιφάνειες που είναι ικανές για δραματικές σαρωτικές καμπύλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το οβάλ σχολείο στην έρημο Thar της Ινδίας εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό του

Οι φουτουριστικοί πύργοι με την εκθαμβωτική πρόσοψη και τον οικολογικό χαρακτήρα