Συνταγογραφούμενες οικολογικές βόλτες ...για την υγεία μας

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Συνταγογραφούμενες οικολογικές βόλτες ...για την υγεία μας

Καναδοί γιατροί μπορούν τώρα να συνταγογραφήσουν δωρεάν ετήσιο πάσο για το Εθνικό Πάρκο σε ασθενείς, ώστε να μπορούν να απολαύσουν τα πολλά οφέλη που παρέχει στην υγεία ο καθαρός αέρας και η περιήγηση σε εξωτερικούς χώρους.

Ο χρόνος που μπορούμε να απολαύσουμε όταν βρισκόμαστε στη φύση μπορεί να προσφέρει μυριάδες οφέλη για την υγεία. Στα μικρά παιδιά, η έκθεση στα δάση και τα δέντρα μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και να αυξήσει τη δημιουργικότητα. Για τους ενήλικες, τα καθημερινά βήματά τους μέσα στη φύση μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της πρώιμης θνησιμότητας. Μην ξεχνάμε πως η έκθεση στον ήλιο παρέχει βιταμίνη D και χαμηλότερα ποσοστά άγχους.

Ενώ αυτά τα οφέλη για την υγεία έχουν τεκμηριωθεί εδώ και δεκαετίες, μόνο πρόσφατα οι γιατροί μπόρεσαν να τα ... συνταγογραφήσουν πραγματικά. Ένα νέο πρόγραμμα επιτρέπει σε Καναδούς γιατρούς να συνταγογραφούν δωρεάν ετήσια εισιτήρια στα Εθνικά Πάρκα του Καναδά, ενθαρρύνοντας τους ασθενείς τους να καρπωθούν τα οφέλη της φύσης. Οι συνταγές διατίθενται από τον οργανισμό PaRX σε συνεργασία με την Parks Canada.


https://www.instagram.com/p/CZr3gW3FXB4

Τον Ιανουάριο του 2022, διατέθηκαν για πρώτη φορά ετήσια εισιτήρια

Μια τυπική εντολή γιατρού μπορεί να κάνει κάποιον για «δύο ώρες την εβδομάδα, τουλάχιστον 20 λεπτά τη φορά», να απολαμβάνει τα οφέλη της φύσης «και με την βούλα», όπως αναφέρει η Washington Post. Οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι οι συνταγές όχι μόνο θα προσφέρουν οφέλη για την υγεία αλλά θα ενθαρρύνουν επίσης αυξημένες επενδύσεις για την προστασία των φυσικών πόρων.

menu oikologiko

Πώς τα μενού των εστιατορίων μπορούν να μας παρακινήσουν να τρώμε πιο ...οικολογικά

Επί του παρόντος, τα πάσο διανέμονται σε τέσσερις επαρχίες του Καναδά. Ωστόσο, γιατροί σε άλλες περιοχές - συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ - συνταγογραφούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

volta fisi3

Το ParkRx είναι ένας αμερικανικός οργανισμός που έχει δημιουργηθεί εδώ και μια δεκαετία και είναι αφιερωμένος στη συνεργασία μεταξύ παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, πάρκων και κοινοτήτων. Ωστόσο, ο οργανισμός αναγνωρίζει ότι η πρόσβαση στην ύπαιθρο δεν είναι ίση. Το εισόδημα, η ηλικία και η αναπηρία είναι όλοι παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο στη μεταφορά, τις διαθέσιμες δραστηριότητες και την τοποθεσία σε σχέση με τον χώρο πρασίνου. Ενώ οι Καναδοί γιατροί που συμμετέχουν στο PaRX έχουν μόνο 100 ετήσιες κάρτες για να δώσουν επί του παρόντος, πολλοί ελπίζουν ότι ο οργανισμός θα επεκταθεί για να προσφέρει υγεία και φύση σε όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 sustainability trends που θα κυριαρχήσουν το 2022

Τα καινοτόμα «τουβλάκια μελισσών» προσφέρουν στέγη σε ...μοναχικές βασίλισσες!