Ο καλύτερος τρόπος για να φέρεις τη βιωσιμότητα στο σαλόνι σου

Ο καλύτερος τρόπος για να φέρεις τη βιωσιμότητα στο σαλόνι σου
Picture frame mockup psd on a retro sideboard Rawpixel Ltd.

Τα ανακυκλωμένα έπιπλα ήρθαν για να μείνουν και να κάνουν τη διαφορά.

Ολοένα και περισσότερα έπιπλα στην αγορά είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο ξύλο ή άλλα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον. Την ίδια ώρα τα vintage αντικείμενα που διατίθενται στα παλαιοπωλεία αξίζει να κερδίσουν μια θέση στο σπίτι σου αφού με λίγη συντήρηση θα δείχνουν σαν καινούρια, με τα σχέδιά τους να είναι μοναδικά.

Εάν σκέφτεσαι να ανακαινίσεις το σπίτι σου μην βιαστείς να ξοδέψεις χρήματα για έπιπλα που δεν είναι τόσο ιδιαίτερα και εντυπωσιακά αφού μπορείς να δώσεις νέα πνοή σε πράγματα που έχεις ήδη στο σπίτι σου. Εάν θέλουμε να υιοθετήσουμε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής καλό θα ήταν να μη πετάμε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε, αλλά να τα ανακυκλώνουμε και να τα μεταποιούμε.

3 DIY οικολογικά αρωματικά χώρου για να μυρίζει όμορφα το σπίτι σου

Γιατί να επενδύσεις σε βιώσιμα έπιπλα

anakyklosi.jpg

1) Για mix n' match συνδυασμούς

Τα αναπαλαιωμένα έπιπλα μπορούν να προσφέρουν μια μεγάλη αντίθεση με τη σύγχρονη διακόσμησή σου. Δοκίμασε να συνδυάσεις vintage κομμάτια με αυτά που έχεις ήδη στο σαλόνι σου.

2) Για να κάνεις τη διαφορά

Τις περισσότερες φορές όταν επενδύσεις σε βιώσιμα έπιπλα αγοράζεις κάτι μοναδικό. Εξασφαλίζεις άρα πως κανείς άλλος στον κόσμο δεν έχει το ίδιο ακριβώς κομμάτι με εσένα.

3) Φιλικά προς το περιβάλλον

Τα ανακυκλώσιμα έπιπλα είναι eco-friendfly καθώς, αντί να χρησιμοποιείται ολοκαίνουργιο παρθένο ξύλο, κάθε κομμάτι κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο ξύλο.

4) Μπορείς να τα διαμορφώσεις

Τα ανακυκλωμένα επίπλα είναι ήδη όμορφα αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να προσθέσεις τη δική σου προσωπική πινελιά με διάφορα νέα φινιρίσματα.

5) Ανθεκτικότητα

Με την πάροδο του χρόνου, το επεξεργασμένο ξύλο γίνεται πιο στιβαρό και σε σύγκριση με πιο μοντέρνα κομμάτια είναι πολύ πιο ανθεκτικό.

Πηγή κεντρικής: pexels.com