Αυτές οι φουτουριστικές πλωτές σουίτες ξενοδοχείων αποτελούν το πιο eco living ξενοδοχείο

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Αυτές οι φουτουριστικές πλωτές σουίτες ξενοδοχείων αποτελούν το πιο eco living ξενοδοχείο

Οι μονάδες μπορούν να προσαρμοστούν και, εάν είναι πολλές μαζί αγκυροβολημένες, μπορούν να γίνουν ένα πλωτό θέρετρο.

Πόσες φορές έχουμε ευχηθεί να μπορούσαμε να είμαστε όλη μέρα επάνω στη θάλασσα; Να βλέπουμε το ηλιοβασίλεμα αλλά και τη δύση του ήλιου και να βουτάμε στη θάλασσα όσες φορές και όποτε θέλουμε!

Αν έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις ένα σκάφος που θα σου τα παρέχει όλα αυτά, τότε είσαι πραγματικά ένας τυχερός άνθρωπος. Αν όμως αυτή η δυνατότητα δεν είναι εφικτή, το Pearlsuites, μπορεί να σου χαρίσει μια επίσης αξέχαστη εμπειρία. Αυτές οι φουτουριστικές πλωτές σουίτες ξενοδοχείων που σχεδιάστηκαν από τον Pierpaolo Lazzarini του Lazzarini Design Studio, είναι ένα θαύμα μέσα στη θάλασσα.

Το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο στο οποίο κοιμάσαι δίπλα στα ψάρια στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο

Τα εννοιολογικά σχέδια είναι κυκλικά σκάφη που θυμίζουν UFO, αλλά, αντί να αιωρούνται στον αέρα, επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Κάθε μονάδα περιλαμβάνει όλες τις ίδιες ανέσεις ενός lux δωμάτιο ξενοδοχείου και τροφοδοτούνται από 100% ηλιακή ενέργεια, δημιουργώντας αρκετή ενέργεια για κλιματισμό, φωτισμό, ψύξη και τις ανάγκες κάλυψης άλλων συσκευών. Τα Pearlsuites έχουν σχεδιαστεί για την Jet Capsule, μια ιταλική μάρκα μεταφοράς νερού, της οποίας το όραμα είναι να φέρει στα ύψη την πολυτέλεια οδικών και αεροπορικών ταξιδιών στο νερό, με βιώσιμο τρόπο.

Οι πλωτές σουίτες θα επέτρεπαν στα παραλιακά θέρετρα να κάνουν το φαινομενικά αδύνατο: να δημιουργήσουν ή να επεκτείνουν τον αριθμό των δωματίων τους μέσα σε λίγες εβδομάδες, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, μηδενικές υποδομές και μηδενική κατοχή γης, όλα με χαμηλό κόστος υλοποίησης. Οι μονάδες είναι προσαρμόσιμες και, εάν είναι αγκυρωμένες, πολλές μονάδες συγκεντρωμένες θα μπορούσαν να γίνουν ένα πλωτό θέρετρο.

eco_hotel5.jpg

Κάθε Pearlsuite έχει διάμετρο 7 μέτρα και προσφέρει 1 μέτρο περιβάλλουσας περιοχής για περπάτημα, ανάλογα με την έκδοση του σχεδίου. Είναι κατασκευασμένα γύρω από ένα ενισχυμένο κύριο κέλυφος, που συνδέεται με την κυκλική κατασκευή. Όσον αφορά την κινητικότητα, οι σουίτες μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με έναν ηλεκτρικό κινητήρα που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν με 5 κόμβους (περίπου 6 μίλια την ώρα) από το σημείο Α στο Β και να τοποθετούνται, χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα εντοπισμού θέσης GPS και αυτόματο πιλότο.