Το σπίτι του Nelson Mandela ανοίγει στο κοινό ως πολυτελές ξενοδοχείο

Το σπίτι του Nelson Mandela ανοίγει στο κοινό ως πολυτελές ξενοδοχείο

Το Sanctuary Mandela δεν είναι μόνο ένα απλό κατάλυμα, αλλά διαθέτει επίσης ένα υπέροχο εστιατόριο με μενού εμπνευσμένο από τις γευστικές προτιμήσεις του Μαντέλα.

Αυτό το ιστορικό σπίτι είναι πλέον μουσείο με παροχή...διανυκτέρευσης. Το πρώην σπίτι και οι γύρω κήποι του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής και επαναστάτη κατά του απαρτχάιντ, Νέλσον Μαντέλα δέχεται τώρα κρατήσεις αφού μετατράπηκε σε ξενοδοχείο.

Η πρώην κατοικία και η τρέχουσα επιχειρηματική ιδέα είναι μια ζωντανή γκαλερί προς τιμήν του πολιτικού ηγέτη που πέθανε σε ηλικία 95 ετών το 2013. Το Sanctuary Mandela δεν είναι μόνο ένα απλό κατάλυμα, αλλά διαθέτει επίσης ένα υπέροχο εστιατόριο με μενού εμπνευσμένο από τον Μαντέλα, ενώ οι τοίχοι παντού είναι διακοσμημένοι με αναμνηστικά έργα τέχνης ως φόρο τιμής στον πρώτο μαύρο αρχηγό κράτους της Νότιας Αφρικής.

Το ρετιρέ που είναι σχεδιασμένο για να φιλοξενεί τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου

Το Sanctuary Mandela διαθέτει 9 δωμάτια και η τιμή ανά διανυκτέρευση ξεκινά από 250€ και μπορεί να φτάσεις έως και τα 1000€ για την Προεδρική Σουίτα, η οποία βρίσκεται στην πρώην κρεβατοκάμαρα του Νέλσον Μαντέλα. Ο Νοτιαφρικανός ηγέτης έζησε στο ακίνητο αυτό - ήταν το πρώτο του σπίτι στο Γιοχάνεσμπουργκ μετά την απελευθέρωσή του έπειτα από 27 χρόνια φυλάκισης - για 6 χρόνια, από το 1992 έως το 1998. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, φιλοξένησε πολλούς διάσημους καλεσμένους, από τον Μπιλ Κλίντον έως το supermodel Naomi Campbell.

Στο εστιατόριο του νέου καταλύματος, οι επισκέπτες μπορούν ν' απολαύσουν ένα εξαιρετικό μενού εμπνευσμένο από τα αγαπημένα γεύματα του ίδιου του Μαντέλα και προετοιμασμένο από τον επί σειρά ετών μαγείρισσα του ηγέτη, Xoliswa Ndoyiya. «Δεν θα μπορούσες να κάνεις λάθος με τον Τάτα [Μαντέλα] όταν του έδινες λαχανικά, αλλά πρέπει να υπήρχε ποικιλία λαχανικών, γιατί θα σου έλεγε ότι . . . πρέπει να υπάρχει χρώμα των λαχανικών στο πιάτο», είπε στο Reuters η Ndoyiya, η οποία μαγείρευε για τον Μαντέλα και την οικογένειά του για σχεδόν 2 δεκαετίες.

Το ξενοδοχείο

Σύμφωνα με το booking.com, το Sanctuary Mandela βρίσκεται στο Γιοχάνεσμπουργκ και διαθέτει εστιατόριο, εξωτερική πισίνα, μπαρ και κήπο. Το κατάλυμα απέχει 5χλμ. από το Στάδιο του Γιοχάνεσμπουργκ, 5χλμ. από το εμπορικό κέντρο Sandton City Mall και 10χλμ. από το Gold Reef City. Το κατάλυμα προσφέρει 24ωρη ρεσεψιόν, υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο, υπηρεσία δωματίου και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους.

Το ξενοδοχείο διαθέτει κλιματιζόμενα δωμάτια, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ιδιωτικό μπάνιο με ντους. Τα δωμάτια του Sanctuary Mandela περιλαμβάνουν κλινοσκεπάσματα και πετσέτες. Το κατάλυμα σερβίρει à la carte ή πλήρες αγγλικό/ιρλανδικό πρωινό.

Το Sanctuary Mandela απέχει 11χλμ. από το καζίνο Gold Reef City και το Μουσείο Apartheid. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο O.R. Tambo, σε απόσταση 17χλμ. από το ξενοδοχείο.

Images: booking.com