Ο χάρτης +4 ακόμη βιώσιμες ιδέες για να τυλίξεις τα γιορτινά δώρα

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο χάρτης +4 ακόμη βιώσιμες ιδέες για να τυλίξεις τα γιορτινά δώρα

Οικολογικές επιλογές για να κάνεις φέτος δώρα στα αγαπημένα σου πρόσωπα χωρίς τύψεις.

Tα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και όλες ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Η ανταλλαγή δώρων είναι ένα από τα έθιμα που αρκετές τηρούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αφού είναι ένας τρόπος για να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας.

Δυστυχώς κάθε χρόνο ξοδεύονται τόνοι χαρτιού περιτυλίγματος, πλαστικών και υφάσματος στα καταστήματα την γιορτινή περίοδο. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν πολλοί απλοί και έξυπνοι τρόποι για να κάνεις φέτος την συσκευασία των δώρων σου πιο φιλική προς το περιβάλλον. Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα.

Φοιτητής δημιούργησε backpack με φωτοβολταϊκό για να βελτιώσει τη ζωή των αστέγων

Πώς θα τυλίξεις τα δώρα σου με οικολογικό τρόπο

Θα χρειαστείς: Χαρτί περιτυλίγματος δώρων, παλιό ύφασμα (ένα λερωμένο μπλουζάκι, μια πεταμένη μαξιλαροθήκη κ.ά), Φυσικά στολίδια (κλαδιά, κάστανα, κουκουνάρια), ένα ψαλίδι

Πώς θα το κάνεις: Ξεκίνησε κόβοντας το τέλειο μέγεθος χαρτιού περιτυλίγματος. Γύρισε το δώρο διαγωνίως και τράβηξε κάθε μία από τις αντίθετες γωνίες στη μέση. Πάρε το ύφασμα που πετάξατε και κόψτε το σε κομματάκια. Τοποθέτησε την υφασμάτινη κορδέλα κάτω από το χαρτί περιτυλίγματος και τοποθέτησε το δώρο στην κορυφή του χαρτιού.

Δίπλωσε το χαρτί γύρω από τις άκρες του δώρου. Χρησιμοποίησε το δάχτυλό σου για να πιέσεις τις γραμμές προς τα κάτω ώστε να παραμείνουν διπλωμένες - με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να τυλίξεις το δώρο. Σφίξε την κορδέλα γύρω από το δώρο και δέσε έναν όμορφο φιόγκο. Πρόσθεσε το διακοσμητικό της επιλογής σου.

Μερικές ακόμη οικολογικές επιλογές που αξίζει να δοκιμάσεις

-Χάρτης

- Εφημερίδα

- Χάρτινες σακούλες από το μανάβη

- Ανακυκλωμένο χαρτί χειροτεχνίας

Πηγή κεντρικής: pexels.com