Το πρώτο βιώσιμο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο έχει σχολείο & ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κοινό το 2025

Μαρία Ροδίτη
Το πρώτο βιώσιμο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο έχει σχολείο & ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κοινό το 2025

Το MV Narrative είναι το πρώτο φιλικό προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοιο και θυμίζει μια μικρή πόλη.

Από το 2025 και μετά θα μπορούμε όλοι (;) να κάνουμε πιο οικολογικά ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου. Ο λόγος; Το βιώσιμο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Storylines με έδρα το Μαϊάμι, το οποίο κατασκευάζεται με στόχο να παρέχει όλες τις ανέσεις στους επιβάτες του, αλλά και να είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Το MV Narrative, όπως ονομάζεται, θα είναι στη διάθεση του κοινού από το 2025 και χαρακτηρίζεται ήδη ως «το πρώτο περιβαλλοντικά βιώσιμο πλοίο του κόσμου».

Σταμάτα να πετάς τα παπούτσια των παιδιών όταν δεν τους κάνουν - Να πώς θα σώσεις το περιβάλλον

Οι εγκαταστάσεις και οι ανέσεις που θα προσφέρει το βιώσιμο κρουαζιερόπλοιο

Το πρώτο βιώσιμο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου έχει μήκος 229 μέτρα, ενώ θα έχει 547 καμπίνες, οι οποίες θα ξεκινούν από 22 τ.μ. μέχρι και 155 τ.μ. Θα έχει 20 διαφορετικά εστιατόρια και bars, ταχυδρομείο, σχολείο, βιβλιοθήκη, νοσοκομείο, τράπεζα, χώρους γραφείων, αρκετές πισίνες, καθώς επίσης και μια αίθουσα bowling, μια κινηματογραφική αίθουσα και ένα υπαίθριο γυμναστήριο.

Παρά τις ανέσεις και τα περίτεχνα χαρακτηριστικά του, όμως, το MV Narrative έχει κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι και περιβαλλοντικά βιώσιμο. Γι’ αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο πλοίο που θα κινείται με πρόωση υγρού φυσικού αερίου, το οποίο μειώνει τις εκπομπές άνθρακα κατά 25%. Θα περιλαμβάνει, επίσης, συστήματα για τη μετατροπή των αποβλήτων σε ενέργεια, καθώς και προϊόντα τοπικής προέλευσης, τα οποία θα έχουν καλλιεργηθεί στον υδροπονικό του κήπο με ηλιακή ενέργεια.

Για «γερά» πορτοφόλια το βιώσιμο κρουαζιερόπλοιο

Όπως καταλαβαίνεις - με τόση πολυτέλεια που διαθέτει- το βιώσιμο κρουαζιερόπλοιο δεν είναι για όλα τα βαλάντια. Πρόκειται για ένα πολυτελές πλοίο, το οποίο για να επισκεφθείς, πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

https://www.instagram.com/p/CksxMMtKUZ1

Αρκεί μόνο να σου πω ότι δεν μπορεί ο καθένας μας να πάει απλώς ένα ταξίδι με το συγκεκριμένο πλοίο. Η εταιρεία έχει αποφασίσει να είναι ιδιωτικό το κρουαζιερόπλοιο και να πουλήσει τις καμπίνες από 1 ως 8 εκατομμύρια δολάρια έκαστη για διάρκεια 60 χρόνων. Αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που δεν θέλουν να επενδύσουν για τόσα πολλά χρόνια στο βιώσιμο κρουαζιερόπλοιο, μπορούν να μισθώσουν ορισμένες καμπίνες για 24 χρόνια, ξεκινώντας από την τιμή των 647.000 δολαρίων.

Το 2025, το ταξίδι του βιώσιμου κρουαζιερόπλοιου θα ξεκινήσει από την Κροατία και πρόκειται να κάνει τον γύρο του πλανήτη κάθε 3 χρόνια.