DIY σπιτικές εναλλακτικές αν σου έχει τελειώσει ο αφρός μαλλιών, η λακ ή το τζελ

Γεωργία Βλαχοπούλου
DIY σπιτικές εναλλακτικές αν σου έχει τελειώσει ο αφρός μαλλιών, η λακ ή το τζελ

Αν έχεις ξεχάσει να αγοράσεις αφρό για να κάνεις το beach wave look μην αγχώνεσαι σου έχουμε τη λύση. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου.

Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλά προϊόντα για τα μαλλιά, όπως είναι αλήθεια πως μόνο το 11 τοις εκατό αυτών των προϊόντων έχουν ελεγχθεί σχετικά με το πόσο ασφαλείς είναι οι ουσίες που περιέχουν.

Δεν θα έτρωγες ένα μήλο γεμάτο φυτοφάρμακα ή ένα γιαούρτι γεμάτο ορμόνες, επομένως γιατί να βάλεις στα μαλλιά σου κάτι που δεν ξέρεις τι είδους συστατικά περιέχει. Άλλωστε, οι ουσίες που ακουμπούν στο δέρμα μας μπορούν πιο εύκολα να περάσουν στον οργανισμό μας, σε αντίθεση με τα τρόφιμα τα οποία φιλτράρονται πιο εύκολα και αποβάλλονται από το σώμα μας.

Εμείς σου προτείνουμε κάποιες DIY εναλλακτικές για να δημιουργήσεις τα δικά σου προϊόντα μαλλιών με φυσικά υλικά.

Argan Oil Leave-In Conditioner

Αυτό είναι ένα από τα πιο εύκολα conditioner. Απλώς ρίξτε ½ κουταλάκι του γλυκού αγνό λάδι argan (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τον τύπο και το μήκος των μαλλιών σου) στην παλάμη του χεριού σου και κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σου. Στην συνέχεια φόρμαρε τα μαλλιά σου, όπως συνηθίζεις να κάνεις κάθε μέρα. Το έλαιο argan χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως φυσικό προϊόν μαλλιών για να δαμάσει το φριζάρισμα και να θρέψει τα ξηρά μαλλιά.

Πομάδα μελάσας

Η μελάσα είναι υποκατάστατο ζάχαρης. Αν αγόρασες λίγη μελάσα για να κάνεις κάποιο γλυκό και έχει ξεμείνει στο ντουλάπι σου μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αντί για πομάδα ή κερί για τα μαλλιά. Απλώς βουτήξτε τα δάχτυλά σου σε λίγη μελάσα, τρίψε τα χέρια σου για να δημιουργήσεις λίγη θερμότητα και απλώστε την στα μαλλιά σου για να μαλακώσεις τις άκρες και να απαλύνεις τα πτερύγια. Η πομάδα μελάσας λειτουργεί ιδιαίτερα τέλεια για up-dos που θέλουν κάθε τρίχα να είναι στη θέση της.

Mousse μαλλιών από βούτυρο καριτέ

Εάν έχεις μακριά, σγουρά μαλλιά, μπορεί να φαίνεται ότι δεν μπορείς να λειτουργήσεις χωρίς μια τεράστια ποσότητα από mousse μαλλιών μετά από το πρωινό σου ντους. Οι συμβατικές mousse στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν άφθονο αλκοόλ που τείνουν να στεγνώνουν τα μαλλιά σου και να προάγουν το σπάσιμο. Αντ 'αυτού, δοκιμάσε αυτή τη φυσική συνταγή για mousse με βούτυρο καριτέ, που φτιάχνεται σε 10 λεπτά και διαρκεί αρκετές μέρες.

Λιώσε το βούτυρο καριτέ, πρόσθεσε λάδι καρύδας, λίγο ελαιόλαδο, μία βιταμίνη Ε και αν θέλεις κάποιο αρωματικό έλαιο. Άσε το μείγμα να κρυώσει και στην συνέχεια ανακάτεψέ το στο μίξερ μέχρι να πάρει την υφή που έχει μια mousse και voila!

Λακ Μαλλιών από λεμόνι

Η λακ για τα μαλλιά είναι ένα από τα πιο τοξικά προϊόντα μαλλιών που κυκλοφορούν. Όχι μόνο στεγνώνει τα μαλλιά σου, αλλά εισπνέεις άθελά σου και πολλές από τις χημικές ουσίες όταν την ψεκάζεις στα μαλλιά σου, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε ένα μη φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν. Αυτή η συνταγή για λακ μαλλιών από λεμόνι σου δείχνει πώς να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη των εσπεριδοειδών ως φυσικό παράγοντα δαμασμού των μαλλιών σου για στυλ που θα διαρκέσει όλη την ημέρα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 λεμόνι
  • 300ml νερό
  • 2 κουταλιές βότκα

Κόβεις ένα λεμόνι σε μικρά κομμάτια και το βάζεις σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Μόλις πάρει βράση, το σκεπάζεις και χαμηλώνεις τη φωτιά.Το αφήνετε να βράσει για 20-30 λεπτά περίπου. Έπειτα σουρώνεις πιέζοντας τα κομματάκια του λεμονιού, ώστε να στραγγίξουν καλά, και αφήνετε τον χυμό να κρυώσει τελείως. Μεταφέρεις το υγρό σε ένα ειδικό μπουκάλι με απλικατέρ και προσθέτεις τη βότκα.

Η λακ για τα μαλλιά σου είναι έτοιμη και μπορεί να διατηρηθεί ακόμη και για ένα ολόκληρο μήνα.