Το πιο sustainable κατάλυμα βρίσκεται στην Αφρική και η εμπειρία φαντάζει τουλάχιστον εξωπραγματική

Γεωργία Βλαχοπούλου
Το πιο sustainable κατάλυμα βρίσκεται στην Αφρική και η εμπειρία φαντάζει τουλάχιστον εξωπραγματική

Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι ένα κατάλυμα μπορεί να παράξει μόνο του το ρεύμα και το νερό που χρειάζεται; Ούτε εμείς αλλά οι σχεδιαστές του Baobab Luxury Safari Resort είχαν άλλη ιδέα.


Η εταιρεία σχεδιασμού MASK Architects με έδρα την Ιταλία δημιούργησε στην Αφρική το πιο eco- friendly κατάλυμα, υποσχόμενο να δώσει σε κάθε επισκέπτη μια ξεχωριστή και από το μέλλον βγαλμένη εμπειρία σαφάρι.

Τι διαφορετικό προσφέρει το Baobab Luxury Safari Resort

Με αφορμή το γεγονός ότι το καθαρό νερό δεν πρέπει να είναι προϊόν πολυτελείας, η MASK Architects σχεδίασε αρθρωτά καταλύματα που παράγουν νερό χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Air to Water. Έτσι, χάρη σε αυτή την τεχνολογία, συμπυκνώνεται η υγρασία που υπάρχει στον αέρα και μετατρέπεται σε καθαρό πόσιμο νερό.

Το πολύ ενδιαφέρον της υποθέσεως είναι πως πέρα από νερό τα καταλύματα μπορούν να παράξουν και ηλεκτρισμό μέσω μιας διάφανης ηλιακής συσκευής που καλύπτει μια γυάλινη κουρτίνα.

https://www.instagram.com/p/CoWQE6aMiCq

Στόχος είναι η καλύπτονται οι ανάγκες των επισκεπτών του καταλύματος και παράλληλα κάθε πλεονάζουσα παραγωγή (είτε νερού είτε ηλεκτρισμού) θα επιστρέφει στην τοπική κοινωνία ώστε να βοηθήσει τους ντόπιους να καλύψουν τις αναγκες τους.

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός των καταλυμάτων

Το Baobab Luxury Safari Resort προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία και από σχεδιαστική άποψη αφού κάθε καταφύγιο είναι υψωμένο και σχεδιασμένο έτσι που να θυμίζει φωλιά μέσα στα δέντρα, παρέχοντας ωστόσο μια πανοραμική θέα.

Η εξωτερική δομή είναι κατασκευασμένη από τοπικό ξύλο οξιάς για να συνδυάζεται με το περιβάλλον ενώ στο χαμηλότερο επίπεδο, ένα μπαλκόνι «τυλίγει» το κωνικό κατάλυμα και λειτουργεί ως πλατφόρμα τροφοδοσίας για να αλληλεπιδρά με την τοπική άγρια ​​ζωή. Πρακτικά, δηλαδή μπορεί να βρεθούν στο μπαλκόνι αυτό για να γευματίσουν μέχρι και καμηλοπαρδάλεις.

https://www.instagram.com/p/CnkQKRiM-69

Παράλληλα, υπάρχει ένας χώρος, όπου μπορεί κανείς να κάνει ηλιοθεραπεία, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του καταλύματος και προσφέρει μια άλλη προοπτική της γύρω περιοχής επιτρέποντας στους επισκέπτες να βλέπουν την άγρια ​​ζωή από ασφαλή απόσταση.

https://www.instagram.com/p/CnWXFAIsPb9