12 πράγματα που κάνουν όλες οι ευφυείς γυναίκες- Πάρε έμπνευση και προχώρα μπροστά

Έτσι θα καταφέρεις να προχωρήσεις μπροστά, μακριά από αρνητικές σκέψεις!

Τι θα πει ευφυής άνθρωπος; Ποιος μπορεί να διακρίνει τις ικανότητες του μυαλού σου και πόσο μεγάλα είναι τα μεγέθη; Ένα ερώτημα που σπάνια βρίσκει μια ουσιαστική απάντηση γιατί πολύ απλά τα πάντα είναι ρευστά στη ζωή μας.

Όλες μας νομίζουμε πως είμαστε έξυπνες (και ναι, είμαστε) όμως έχεις αναρωτηθεί αν κάνεις τα πράγματα που σου αξίζουν; Αν λες ναι σε πράγματα που δε θες, απλώς και μόνο θέλεις να μην δημιουργήσεις εντάσεις ή να μην στενοχωρήσεις, υποσκάπτοντας τη δική σου προσωπική ευημερία;

Η αλήθεια είναι πως όλες φτάνουμε σε κρίσιμα σημεία της ζωής μας όπου δοκιμάζεται η νοητική μας δύναμη και κατά συνέπεια τα όριά μας. Μπορεί να είναι ένας τοξικός φίλος ή συνάδελφος, μια αδιέξοδη δουλειά ή μια αγωνιώδης σχέση. Όποια και αν είναι η πρόκληση, πρέπει να δεις τα πράγματα μέσα από ένα νέο πρίσμα και να κάνεις κάτι γι’ αυτό, αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένη και συναισθηματικά υγιής.

Ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Είναι συναρπαστικό πώς οι διανοητικά ισχυροί άνθρωποι ξεχωρίζουν από το πλήθος. Όπου οι άλλοι βλέπουν αδιαπέραστα εμπόδια, εκείνοι βλέπουν τις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν.

Πολλοί άνθρωποι υποκύπτουν στην λανθασμένη πεποίθηση ότι η ψυχική δύναμη προέρχεται από φυσικά, μη προσβάσιμα χαρακτηριστικά που ανήκουν μόνο σε λίγους τυχερούς. Είναι εύκολο να πέσουν θύματα αυτής της παρερμηνείας. Στην πραγματικότητα, η ψυχική δύναμη είναι υπό τον έλεγχό μας και είναι θέμα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ).

Όταν πρωτοεμφανίστηκε στο ευρύ κοινό, η συναισθηματική νοημοσύνη αποτέλεσε ένα απίστευτο εύρημα: οι άνθρωποι με μέσο IQ υπερέβαιναν εκείνους με τα υψηλότερα ποσοστά κατά 70% του χρόνου. Το γεγονός αυτό λοιπόν στάθηκε αφορμή να γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι το IQ δεν ήταν η σημαντικότερη πηγή επιτυχίας.

exipnoi anthropoi

Οι έρευνας δείχνουν τώρα ότι το 90% των κορυφαίων καλλιτεχνών παγκοσμίως έχει υψηλό EQ.

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι «κάτι» λίγο άυλο. Επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τη συμπεριφορά μας και παίρνουμε προσωπικές αποφάσεις για να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα.

Η ομορφιά του EQ είναι ότι είναι μια ευέλικτη ικανότητα που μπορείς εύκολα να βελτιώσεις με την προσπάθεια.

Σήμερα σου έχω κάποιες «κακοτοπιές» τις οποίες οι συναισθηματικά έξυπνες γυναίκες προσέχουν ή ακόμα και αποφεύγουν συνειδητά. Ποιες είναι;

1.Δε μένουν στην comfort zone τους.

2.Δεν παραδίνονται στον φόβο.

3.Δε σταματούν να πιστεύουν στον εαυτό τους.

4.Δεν αναζητούν την προσοχή των άλλων χωρίς λόγο.

5.Δε συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένοι.

6.Δεν κρατούν κακία.

7.Δε συναναστρέφονται με αρνητικούς ανθρώπους.

Δες τα υπόλοιπα στη gallery που ακολουθεί...