Vanessa Reiser: Η γυναίκα που θα τρέξει 285 μίλια φορώντας ένα νυφικό «μεταφέρει» ένα ηχηρό μήνυμα

Vanessa Reiser: Η γυναίκα που θα τρέξει 285 μίλια φορώντας ένα νυφικό «μεταφέρει» ένα ηχηρό μήνυμα

Αυτή η γυναίκα  θα τρέξει 285 μίλια φορώντας ένα νυφικό για να ευαισθητοποιήσει για τη ναρκισσιστική οικιακή κακοποίηση.

Μια γυναίκα ξεκινά να ευαισθητοποιήσει άντρες και γυναίκες για τη ναρκισσιστική ενδοοικογενειακή κακοποίηση μ΄έναν διαφορετικό και άκρως συμβολικό τρόπο.

Η Vanessa Reiser θα τρέξει για καλό σκοπό! Η απόσταση που σκοπεύει να διανύσει είναι περίπου 300 μίλια στη Νέα Υόρκη, και θα το κάνει φορώντας ένα νυφικό. Η Vanessa Reiser μίλησε στο People για τον συμβολικό αυτό σκοπό αποκαλύπτοντας ότι θα ξεκινήσει το μακρύ αυτό τρέξιμο στις 17 Μαΐου στο Oswego της Νέας Υόρκης και σκοπεύει να τελειώσει στις 29 Μαΐου στο Μανχάταν.

vanessareiserlcsw

Το ταξίδι της περιλαμβάνει συνολικά 285 μίλια, πράγμα που σημαίνει ότι η Reiser θα τρέχει περίπου 23 μίλια (κάτι σαν μαραθώνιο δηλαδή) κάθε μέρα! Αν και φαίνεται τελείως εξαντλητικό, ο λόγος της Reiser είναι άκρως σημαντικός και κρύβει μέσα μια προσωπική της εμπειρία. Αναλαμβάνει την πρόκληση να ευαισθητοποιήσει για τη ναρκισσιστική ενδοοικογενειακή κακοποίηση που δέχονται οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο , καθώς και η ίδια βρέθηκε σε αυτή την κακοποιητική θέση από τον σύντροφό της.


https://www.instagram.com/p/CNxrZFJHDac

Ακόμη και το νυφικό με το οποίο θα τρέξει. έχει τον συμβολισμό του. «Η ναρκισσιστική κακοποίηση είναι μια ύπουλη μορφή ενδοοικογενειακής βίας», εξηγεί. «Οι ναρκισσιστές θα χρησιμοποιήσουν το γάμο ή έναν αρραβώνα ως μορφή ελέγχου και χειραγώγησης. Σε εμπλέκουν. Και έτσι, το νυφικό είναι μια αναπαράσταση του πώς το κάνουν όλο αυτό», είπε η Reiser.

Πολύ πριν υποστηρίξει την ενδοοικογενειακή κακοποίηση, η Reiser - της οποίας η ιστορία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το The Washington Heights-Inwood Patch - λέει πως ήταν αρραβωνιασμένη με έναν «διαγνωσμένο ναρκισσιστή» που είχε ιστορικό κακοποίησης όλων των συντρόφων του. «Με άφησε στο Cape Cod και μετά έπρεπε να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο για να φτάσω στο σπίτι», εξηγεί. «Με κλείδωσε έξω από το σπίτι. Λίγους μήνες αργότερα, τον άφησα να με φτύνει, να με χτυπά και να με βρίζει και να λέει πράγματα εξωπραγματικά... Μου είπε ακόμη ότι ο νεκρός πατέρας μου ήταν ένας αποτυχημένος - ο πατέρας μου πέθανε όταν εγώ ήμουν 18- και μετά πεταξε όλα τα ρούχα μου έξω από το σπίτι».

vanessareiserlcsw 1

Η Reiser ισχυρίζεται ότι ο πρώην αρραβωνιαστικός της προσπάθησε ακόμη και να την διώξει από το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Οικιακής Βίας, ισχυριζόμενος ότι τον κακοποίησε. «Υπήρχε πολύς πόνος. Έπρεπε να μείνω στο σπίτι της μητέρας μου για τρεις μήνες. Ήταν πραγματικά απαίσιο».

Ως κλινική θεραπεύτρια, η Reiser ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη σχέση της, αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει ποιο ήταν το πρόβλημα. Μόλις είχε αποσυρθεί από πολλές από τις αγαπημένες της δραστηριότητες, λόγω των αιτημάτων του συντρόφου της, άρχισε σιγά σιγά να συνειδητοποιεί ότι ήταν ναρκισσιστής και την κακοποιούσε ψυχολογικά. «Την ημέρα που το κατάλαβα, έφυγα κιόλας», θυμάται.

Σύμφωνα με το MedCircle, η ναρκισσιστική κακοποίηση χαρακτηρίζεται από «συναισθηματικές, σωματικές, σεξουαλικές ή οικονομικές μορφές κακοποίησης που ένας ναρκισσιστής προκαλεί σε άλλους».