Maria Andrejczyk: Δημοπρατεί το ασημένιο της Ολυμπιακό μετάλλιο για ...μια καρδιά!

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Maria Andrejczyk: Δημοπρατεί το ασημένιο της Ολυμπιακό μετάλλιο για ...μια καρδιά!

Η συγκινητική κίνηση της Ολυμπιονίκη να προσφέρει το μετάλλιό της για να σώσει ένα μικρό παιδί!

Ενώ οι περισσότεροι Ολυμπιονίκες κρατούν τα μετάλλιά τους με υπερηφάνεια, η 25χρονη Πολωνή αθλήτρια Maria Andrejczyk αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το βραβείο της ως έναν τρόπο για να προσφέρει.

Η Maria τερμάτισε δεύτερη στο ακόντιο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, κερδίζοντας ένα ασημένιο μετάλλιο. Αντί να το κρατήσει λοιπόν για να της θυμίζει την απίστευτη νίκη της, αποφάσισε να το δημοπρατήσει μόνη της προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τον Miloszek Małysa, ένα Πολωνό μικρό παιδί που χρειάζεται να υποβληθεί σε μια πολύ σημαντική χειρουργική επέμβαση καρδιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Maria Andrejczyk1

Η Andrejczyk, η οποία είναι και η ίδια survivor καθώς βγήκε νικήτρια από την μάχη της με τον καρκίνο που την ταλαιπώρησε σε μικρή ηλικία προσβάλλοντας τα οστά της, ήλπιζε ότι θα μπορούσε να συνεισφέρει τα μισά από τα 380.000 δολάρια που χρειάζονται για τα έξοδα του ταξιδιού και της χειρουργικής επέμβασης του Miloszek. Όμως η «μεγάλη της καρδιά», χάρισε μια πιο μεγάλη καρδιά στο αγοράκι που την έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη!

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ο φακός «φυλακίζει» τη στιγμή μ΄ ένα κλικ και οι εικόνες μαγεύουν

Η αθλήτρια ανέβασε ένα post στο facebook και στο Instagram γράφοντας: «Ο Miloszek έχει σοβαρό καρδιακό πρόβλημα και χρειάζεται επέμβαση. Όλα έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Kubus, ένα αγόρι που δεν τα κατάφερε τελικά, αλλά του οποίου οι καταπληκτικοί γονείς αποφάσισαν να προσφέρουν τα χρήματα που συνέλεξαν για τον γιο τους, στον Miloszek», έγραψε.

Η Ολυμπιονίκης πρόσθεσε: «Θέλω επίσης να βοηθήσω. Για εκείνον δημοπρατώ το ασημένιο ολυμπιακό μου μετάλλιο», συμπλήρωσε η αθλήτρια.


https://www.instagram.com/p/CSpLODRMFL4

Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, η Maria Andrejczyk ανακοίνωσε ότι τη δημοπρασία κέρδισε η πολωνική αλυσίδα καταστημάτων Zabka, η οποία προσέφερε περισσότερα απ' όσα πίστευε η ίδια πως θα συγκεντρώσει. Το ποσό έφτασε στα 190.000 δολάρια, αρκετό για να καλυφθούν τα έξοδα του μικρού.



Η Andrejczyk εξέφρασε ότι είναι «αιώνια ευγνώμων» στην εταιρεία και περισσότερο από ευτυχισμένη που της παρέδωσε το μετάλλιό της.


https://www.instagram.com/p/CSPV3e6FWLy

Παρά την προθυμία της Andrejczyk να αποχωριστεί το ασημένιο μετάλλιό της, η εταιρια που χορήγησε τα χρήματα επέμεινε στον Ολυμπιονίκη να το κρατήσει. «Συγκινηθήκαμε από την όμορφη και εξαιρετικά ευγενική χειρονομία της Ολυμπιονίκη μας», έγραψε η εταιρία στο Twitter.

«Θαυμάζουμε την Andrejczyk και είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να συνεισφέρουμε».

Η Ολυμπικονίκης τώρα νιώθει διπλά υπερήφανη για τη χώρα της και συνοδεύει με τη σκέψη και την καρδιά της τον μικρό Miloszek, στο δύσκολο ταξίδι του για την Αμερική!