Ένα αντίο στην Ασπασία και όσα θα θυμάμαι πάντα από τη Faith it till you make it φίλη μας

Πατούλια Κατερίνα
Ένα αντίο στην Ασπασία και όσα θα θυμάμαι πάντα από τη Faith it till you make it φίλη μας

Η Ασπασία ήταν ένας Άγγελος στη γη.

Η Ασπασία Κουμλή ήταν από τους ανθρώπους που δεν είχα γνωρίσει από κοντά αλλά η χημεία μας ήταν εξαρχής σπουδαία.

Το πρώτο μας Live στο Queen, το κάναμε παρέα λίγο μετά την καραντίνα του 2020, και με θυμάμαι έξαλλη γιατί το κινητό υπερθερμάνθηκε και δεν μπόρεσα ποτέ να διασώσω και να αποθηκεύσω εκείνο το live το τόσο ωραίο για το πώς μπορείς να ξεπεράσεις κάθε δυσκολία στη ζωή αυτή, ακόμα κι έναν καρκίνο. Η Ασπασία με καθησύχασε και μου έλεγε πάντα με χαρά πως το μήνυμα πήγε ήδη σε όσους μας άκουσαν ζωντανά και πως σύντομα θα ξανακάναμε ένα live μαζί.

Με την Ασπασία Κουμλή Wood, την αγαπημένη μου Faith it Till you Make It μας έδενε άλλωστε αυτή η κοινή εμπειρία του καρκίνου, της είχα μιλήσει για την εμπειρία μου από το λέμφωμα του 2001 και της είχα ζητήσει να μου γράψει όλα εκείνα τα πολύ ανθρώπινα που αφορούσαν στη δική της διάγνωση με καρκίνο του μαστού αρχικά, τον περασμένο Οκτώβριο.

Και έγραψε τις λέξεις της τόσο συγκροτημένα, λες κι αυτό που περνούσε, το ζούσε κάποιος άλλος, μας έδωσε συμβουλές, μας μίλησε για το ταξίδι αυτό με τον καρκίνο και μας συμβούλεψε για όλα εκείνα που μπορούμε να προλάβουμε.


https://www.instagram.com/p/Bwj25bDn_5n/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το ταξίδι μου με τον καρκίνο μαστού και τι θα ήθελα να ξέρω πριν μου συμβεί

«Η πραγματική πρόληψη είναι να προσέχεις τον εαυτό σου κάθε μέρα:

-να σε αγαπάς

-να δουλεύεις με τα αρνητικά σου συναισθήματα

-να έχεις επίγνωση των σκέψεων και των συνηθειών που σε μπλοκάρουν και σε κρατούν σε χαμηλή ενέργεια

-να τρως σωστά, όχι τα συναισθήματα σου ούτε ό,τι σου «πουλάνε»

-να ακούς το σώμα σου και να τρέφεσαι σωστά για εσένα

-να αφαιρέσεις τις κακές συνήθειες από την καθημερινότητα σου

-να γυμνάζεσαι κάθε μέρα, έστω 30 λεπτά περπάτημα

70% λιγότερες πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου αν γυμνάζεσαι», είχε γράψει πριν έναν χρόνο.

Αντίο Ασπασία μου.

Τις μέρες αυτές σου έστειλα πολλά μηνύματα, δεν μου απάντησες σε κανένα. Ένιωθα πως κάτι πάει στραβά, το μοιράστηκα, σου έστειλα πάλι, μου χρωστάς εκείνον τον καφέ μας, να μιλήσουμε για τους καρκίνους μας από κοντά.

«Όταν ήμουν στην καταιγίδα, έπαιζε το να με προσέχεις στην τηλεόραση, στο αφιερώνω», σου έγραψα την τελευταία φορά, με ευχαρίστησες και μου υποσχέθηκες εκείνον τον καφέ.



Το αντίο της οικογένειας της Ασπασίας:


https://www.instagram.com/p/CUDmMEGopYk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μήνυμα προς την αγαπημένη μας κοινότητα:

Με τεράστια λύπη σας ανακοινώνουμε πως η αγαπημένη μας Ασπασία έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το τελευταίο διάστημα, η επιδείνωση της υγείας της ήταν γρήγορη. Μια άδικη μάχη.

Το θετικό και φωτεινό της πνεύμα σε συνδυασμό με την αστείρευτη θετικότητά και γενναιότητά της, μας απέτρεψαν από το να αντιληφθούμε την έκταση του προβλήματος της υγείας της. Μέχρι την τελευταία της στιγμή, η απόλυτη πίστη της ήταν το faith it till you make it.

Η Ασπασία ήταν ένας άγγελος επί γης.

Μια ψυχή που θέλει να χορεύει, να χοροπηδάει, να γελάει και να δημιουργεί. Τώρα προχωράει σε ένα καλύτερο μέρος που θα συνεχίσει σίγουρα να γοητεύει και να μαγεύει τα πάντα γύρω της και μας αφήνει με ενθάρρυνση να ζήσουμε αληθινά, εντονα και γεμάτα.

Με φως, αγάπη και manifestation θα κρατήσουμε όλοι ζωντανή την μνήμη και το έργο της και θα παραμείνουμε μια ομάδα που στηρίζει τα μέλη της, όπως ακριβώς θα ήθελε.

Σας καλούμε προς κατανόηση και σεβασμό στο τρόπο που η οικογένεια Κουμλή-Wood καθώς και η κοινότητα της Faith it Academy παίρνει τον χρόνο της ώστε να επεξεργαστεί την τεράστια αυτή απώλεια.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τρόπους και δράσεις που στόχο θα έχουν να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη, τη διδασκαλία και την αγάπη που προσέφερε απλόχερα σε όλους.

Αναπαύσου εν ειρήνη στο φως, αγαπημένη μας.

Η Ασπασία του Faith it till you make it

Η Ασπασία Κουμλή γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε χρηματοοικονομικά, Human Resources και Business και έπειτα ξεκίνησε να δουλεύει στο χρηματιστήριο.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε η Ελληνίδα empowerment coach των επωνύμων και όπως η ίδια είχε εξομολογηθεί η Τόνια Σωτηροπούλου υπήρξε η πρώτη της πελάτισσα.

Στο τελευταίο της κείμενο στο Queen, η Ασπασία είχε γράψει τη λίστα της πραγματικής πρόληψης για τον καρκίνο και κατέληγε στα εξής:

Η λίστα της πραγματικής πρόληψης από τον καρκίνο του μαστού

«Μαθαίνουμε να είμαστε ανοιχτοί στις σχέσεις μας να σχετιζόμαστε με τους γύρω μας, να αγαπάμε εμάς και να ανοιγόμαστε στους άλλους, να ζητάμε βοήθεια, να μπορούμε να λάβουμε και να νιώσουμε την αγάπη των άλλων. (έρευνες έχουν δείξει ότι οι καρκινοπαθείς έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να προσέχουν τον εαυτό τους και να συνδεθούν συναισθηματικά με το με το περιβάλλον τους).

Δοκίμασε τον διαλογισμό, τη γιόγκα, περιπάτους στη φύση, και άθληση που όλα σε βοηθούν ψυχολογικά ανεβάζοντας τις ενδορφίνες, τη ντοπαμίνη που είναι ορμόνες χαράς

Νιώσε ευγνωμοσύνη για τη ζωή κάθε μέρα που ξυπνάς! Μάθε να λες ευχαριστώ στη ζωή!

Άσκησε κάποιου είδους προσευχή, η πίστη στην πραγματικότητα είναι ψυχική δύναμη, η ψυχική ενδυνάμωση είναι μέρος της υγείας μας, άρα και τις πρόληψης».

ΑΝΤΙΟ ΑΣΠΑΣΙΑ!