Η λίστα της πραγματικής πρόληψης από τον καρκίνο του μαστού

Η λίστα της πραγματικής πρόληψης από τον καρκίνο του μαστού

Έτσι θα προλάβεις τον καρκίνο

Θυμάσαι την περιγραφή που έκανε πριν λίγες ημέρες η Ασπασία Κουμλή - Wood για τον καρκίνο του μαστού και την διάγνωση που έλαβε πέρσι;

Σήμερα, η Manifestation Expert και Motivational Speaker μας αποκαλύπτει την πραγματική λίστα πρόληψης από τον καρκίνο. Ιδού:


1. Ενημέρωση, μίλα στους γιατρούς σου, ξεκίνα από τον γυναικολόγο. Αν δεν σου δώσουν απαντήσεις που είναι βοηθητικές, ρώτα και δεύτερο και τρίτο γιατρό! Ακολουθούμε τι μας λέει ο γιατρός μας, ρωτάμε, ενημερωνόμαστε. ΑΛΛΑ αν το ένστικτό σου. σου λέει κάτι διαφορετικό από του γιατρού σου, άκουσε το και ψάξου παραπάνω, πήγαινε και σε άλλους, πάρε πάνω από μια γνώμες, πολλοί γυναικολόγοι αδιαφορούν για το θέμα και δεν ενημερώνουν σωστά. Ένας μαστολόγος και ένας ογκολόγος ξέρουν πολύ καλύτερα από τον γυναικολόγο σε πολλές περιπτώσεις.

2. Μάθε να κάνεις ψηλάφηση από το γυναικολόγο σου ή από μαστολόγο ή ειδικούς, και αν δεν καταλαβαίνεις πως ακριβώς, κάνε στο γιατρό σου κι άλλες ερωτήσεις μέχρι να το “πιάσεις”, κάνε πρακτική, δείξτο στις φίλες σου. Η ψηλάφηση είναι κάτι που πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, αλλά επειδή δεν διδάσκεται πρέπει να μορφωθείς πάνω σε αυτό μόνη σου, πηγαίνοντας στον γιατρό σου και επιμένοντας να σου δείξει μέχρι να καταλάβεις πως γίνεται, μέχρι να γίνει δεύτερη σου φύση. Δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη, θέλει να το προσπαθήσεις και να το μάθεις.

3. Κάνε τις εξετάσεις που αναλογούν στο ηλιακό σου γκρουπ κάθε χρόνο. Επειδή η μαστογραφία επιτρέπεται μόνο σε γυναίκες άνω των 40, πήγαινε και σε μαστολόγο που έχει υπερηχογράφο και κάνε υπέρηχο ότι ηλικία και να είσαι! Ναι οι γιατροί θα σου πουν αν είσαι κάτω από 40 ότι δε χρειάζεται να κάνεις μαστογραφία, οκ μην κάνεις γιατί έχει μεγάλη ακτινοβολία, αλλά κάνε υπέρηχο είναι 100% ασφαλές, το αποτέλεσμα βγαίνει εκείνη την στιγμή. Ρώτα το γιατρό σου, αλλά δεν νομίζω να σου πει όχι.

4. Κάνε δωρεές για την επιστημονική έρευνα της νόσου, βρες οργανισμούς που κάνουν αυτό.

5. Κάνε δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζουν γυναίκες που έχουν ανάγκη από υποστήριξη κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους (φαρμακευτική, χρηματική, ψυχολογική, πρακτική)

6. Τι βάζουμε στο σώμα μας από το στόμα μας μέχρι και τη σκέψη μας είναι το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Ας ξεκινήσουμε με τη διατροφή. Μάθε τι θρεπτικές ουσίες χρειάζεται το δικό σου σώμα, όχι για να είσαι αδύνατη, αλλά για να έχεις ΥΨΗΛΟ ανοσοποιητικό και υγεία στις φλέβες σου, και στα ζωτικά σου όργανα.

Επισκέψου έναν/μια κλινική διατροφολόγο και ενημερώσου για την αλκαλική διατροφική, γιατί ο καρκίνος δημιουργείται και επωάζεται
i. από την οξείδωση του οργανισμού (το οποίο συμπεριλαμβάνει το στρες, το αλκοόλ, το τσιγάρο, το κρέας,
ii. από το λίπος,
iii. και τρέφεται κυρίως από ζάχαρη και υδατάνθρακες.
iv. Μια γενική, καλή λύση είναι να πίνεις 2 λίτρα νερό την ημέρα και φαγητά με οξυγόνο γιατί ο καρκίνος σιχαίνεται το οξυγόνο! Και τροφές που είναι καλές για το δικό σου ανοσοποιητικό. Όσο πιο δυνατό ανοσοποιητικό έχεις, τόσο πιο γρήγορα πεθαίνουν τα καρκινικά κύτταρα.

2. Η άθληση, γυμνάσου κάθε μέρα, από 30 λεπτά περπάτημα τη μέρα, και 3 φορές την εβδομάδα κάτι που σου αρέσει (πιλάτες, γιόγκα, γυμναστήριο). Η γυμναστική μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου κατά 70%, και κάνει τη χημειοθεραπεία να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά!

3. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι η ψυχολογία μας, η συναισθηματική μας υγεία, διαχείριση των συναισθημάτων μας, επίγνωση, ευγνωμοσύνη, το να αγαπάμε τον εαυτό μας και να μας προσέχουμε, να μπαίνουμε στην ουσία μας και στο βάθος του εαυτού μας. Βρες τι σε έχει τραυματίσει στη ζωή σου, και λύστο με ψυχολόγο/ψυχίατρο/ψυχοθεραπευτή/life coach/ενεργειακό θεραπευτή. Δώσε βάση στο μέσα σου, και απελευθερώσου από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Μαθαίνουμε να είμαστε ανοιχτοί στις σχέσεις μας να σχετιζόμαστε με τους γύρω μας, να αγαπάμε εμάς και να ανοιγόμαστε στους άλλους, να ζητάμε βοήθεια, να μπορούμε να λάβουμε και να νιώσουμε την αγάπη των άλλων. ( έρευνες έχουν δείξει ότι οι καρκινοπαθείς έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να προσέχουν τον εαυτό τους και να συνδεθούν συναισθηματικά με το με το περιβάλλον τους)

Δοκίμασε τον διαλογισμό, τη γιόγκα, περιπάτους στη φύση, και άθληση που όλα σε βοηθούν ψυχολογικά ανεβάζοντας τις ενδορφίνες, τη ντοπαμίνη που είναι ορμόνες χαράς

Νιώσε ευγνωμοσύνη για τη ζωή κάθε μέρα που ξυπνάς! Μάθε να λες ευχαριστώ στη ζωή!

Άσκησε κάποιου είδους προσευχή, η πίστη στην πραγματικότητα είναι ψυχική δύναμη, η ψυχική ενδυνάμωση είναι μέρος της υγείας μας, άρα και τις πρόληψης.

Ευχαριστούμε την Ασπασία Κουμλή-Wood @faithit_tillyoumakeit Manifestation Expert/Motivational Speaker Creator of the Manifestation Map digital course

www.faithitacademy.com