Η γηραιότερη δασοφύλακας στο National Park Service γιορτάζει τα 100α γενέθλιά της

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η γηραιότερη δασοφύλακας στο National Park Service γιορτάζει τα 100α γενέθλιά της

Όλες οι εκδρομές τις οποίες διοργανώνει είναι sold out. Τυχαίο; Διάβασε για τη ζωή της και θα καταλάβεις! 

Η Betty Reid Soskin έχει πολλούς λόγους για να γιορτάζει! Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι κλείνει αισίως τα 100! Αλλα δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Η Soskin είναι η παλαιότερη ενεργή δασοφύλακας στο National Park Service! Η Soskin είναι δασοφύλακας στο Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Rosie the Riveter/World War II World Home στο Ρίτσμοντ της Καλιφόρνια, όπου ειδικεύεται σε εκδρομές.

Έχει γίνει διάσημη για τις περιοδείες της καθώς όλες είναι sold out από ανθρώπους που θέλουν να την δουν να μιλάει. Η Soskin ήταν 85 ετών όταν μπήκε στην National Park Service και είχε μια γεμάτη ζωή πριν από αυτό.

Η βιβλιοθήκη που αντί για βιβλία έχει ... ανθρώπους γεμάτους γνώσεις!

Γεννημένη στο Ντιτρόιτ στις 22 Σεπτεμβρίου 1921, η Soskin πήγε τελικά στη Βόρεια Καλιφόρνια και εργάστηκε ως υπάλληλος αρχείων κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό συνέβη σε μια εποχή που πολλές γυναίκες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να μπουν στο εργατικό δυναμικό, ακολουθώντας το «κίνημα» Rosie the Riveter. H Soskin, ωστόσο, δεν ταυτίστηκε ποτέ με αυτό. «Αυτή είναι πραγματικά η ιστορία μιας λευκής γυναίκας», εξήγησε, καθώς οι μαύρες γυναίκες δούλευαν έξω από τα σπίτια τους λόγω σκλαβιάς.


https://www.instagram.com/p/CUIINvDL1vC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η ζωή της Soskin είχε πολλές ανατροπές στα χρόνια μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά την εποχή των Πολιτικών Δικαιωμάτων, έγινε πολιτική και κοινοτική ακτιβίστρια που συνεργαζόταν με τους Μαύρους Πάνθηρες και άλλα αντιπολεμικά κινήματα. Το έτος 2000, εργαζόταν ως εκπρόσωπος για έναν νομοθέτη της πολιτείας της Καλιφόρνιας και της ανατέθηκε να συμμετάσχει στις πρώτες συναντήσεις προγραμματισμού για το πάρκο. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, είπε ότι είχε μια «σχέση αγάπης-μίσους» με τη Rosie the Riveter, καθώς η εικόνα έλεγε μόνο τη μία πλευρά της ιστορίας.

Στην αρχή η Soskin, ήταν εργάστηκε ως μέλος της κοινότητας, στη συνέχεια ως εποχιακή ξεναγός και το 2007 έγινε υπεύθυνη όλων των περιηγήσεων. «Όταν έγινα θηροφύλακας», είπε, «πήρα πίσω τη δική μου ιστορία».

Η Soskin έχει τιμηθεί για τη δουλειά της από το National Park Service


https://www.instagram.com/p/B-gOvzUHLdk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για να γιορτάσει τα γενέθλιά της, το πάρκο δημιούργησε ειδικά γραμματόσημα και έγραψε για τις συνεισφορές της σε μια ανάρτηση στο Instagram: «Τα τελευταία 15 χρόνια, η Ranger Betty μοιράστηκε τις εμπειρίες της καθώς και τις προσπάθειες και τις θυσίες των γυναικών από διαφορετικά υπόβαθρα που ζουν και εργάζονται στο εσωτερικό μέτωπο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου».



Αλλά πέρα ​​από την αναγνώριση από το πάρκο, υπάρχει ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η Soskin αφήνει μια κληρονομιά. Ένα γυμνάσιο, το Bay Area, μετονομάστηκε σε Betty Reid Soskin Middle School. «Το να έχω ένα σχολείο με το όνομά μου είναι περισσότερο από ό, τι είχα σκεφτεί γιατί σημαίνει ότι πολλά παιδιά στον κόσμο θα μπορέσουν να γνωρίσουν ποια ήμουν και τι έκανα εδώ», λέει η Soskin στο The Modern Met.