Ένα βιβλίο υπόσχεται να κάνει τον κόσμο καλύτερο

Μαρία Ροδίτη
Ένα βιβλίο υπόσχεται να κάνει τον κόσμο καλύτερο

Το νέο βιβλίο της Sonia Sotomayor έχει στόχο να μας κάνει να δούμε τον κόσμο… με άλλη ματιά!

Να κάνει τον κόσμο πιο όμορφο ονειρεύεται η Sonia Sotomayor και θα προσπαθήσει να το πετύχει μέσα από τη νέα συγγραφική της προσπάθεια.

Η Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και συγγραφέας ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο της βιβλίο τον Ιανουάριο του 2022 και να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να κάνουν τις ζωές τους καλύτερες.

Η γηραιότερη δασοφύλακας στο National Park Service γιορτάζει τα 100α γενέθλιά της

Το νέο βιβλίο της Sonia Sotomayor

Το βιβλίο της Sotomayor με τίτλο «Just Help! How to build a better world» (aka Απλά βοήθησε! Πώς να χτίσεις έναν καλύτερο κόσμο) είναι εμπνευσμένο από το ομαδικό πνεύμα που διακατέχει την οικογένεια της συγγραφέως.

Το βιβλίο θα εκδοθεί στις 25 Ιανουαρίου 2022 και σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, Philomel Books της Penguin Books, πρόκειται να «ταξιδέψει» τους αναγνώστες σε μια γειτονιά που όλοι συνεισφέρουν ώστε να γίνει καλύτερος ο κόσμος, αλλά και οι ζωές όλων. Τι υπέροχο, συμφωνείς;

https://www.instagram.com/p/CQjD81pABaf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πραγματικά, θα ήταν τέλειο να ζούσαμε όλοι σε κοινωνίες όπου ο ένας κοιτά να βοηθήσει τον άλλον, να κάνει την καθημερινότητά του καλύτερη. Θα ήταν ευεργετικό και για την ψυχολογία όλων να μην προσπαθούμε να βλάψουμε κανέναν. Απλά να κάνουμε τον κόσμο τον δικό μας και των συνανθρώπων μας καλύτερο και όμορφο.

«Πιστεύω ότι τα παιδιά, με την ενέργεια, την αισιοδοξία και τη δημιουργικότητα, έχουν τη δύναμη να διορθώσουν πολλά προβλήματα, τα οποία εμείς οι ενήλικες αφήνουμε», έχει δηλώσει η Sotomayor.

«Ελπίζω το βιβλίο μου, με τις όμορφες εικονογραφήσεις της Angela Dominguez, να ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να βοηθήσουν το ένα το άλλο και να ξεκινήσουν να αλλάζουν την κοινότητα στην οποία ζουν», έχει πει η συγγραφέας.

Ποια είναι η Sonia Sotomayor

Η Sonia Sotomayor είναι Αμερικανίδα δικαστικός και νομικός και από το 2009 μέχρι σήμερα υπηρετεί ως Ανώτατη Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.



Είναι το πρώτο ισπανόφωνο μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και, μάλιστα, είχε προταθεί από τον Πρώην Πρόεδρο, Barack Obama, στις 26 Μαΐου του 2009.

Η 67χρονη Sonia Sotomayor είναι μια επιτυχημένη συγγραφέας- εκτός από δικαστής- και έχει, μάλιστα, γράψει τα best sellers «My Beloved World», «Just Ask!: Be Different, Be Brave, Be You» και «Turning Pages: My Life Story».