H κόρη της Kate Moss αποδεικνύει πως ένα μοντέλο με διαβήτη μπορεί να μεσουρανεί στις πασαρέλες

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
H κόρη της Kate Moss αποδεικνύει πως ένα μοντέλο με διαβήτη μπορεί να μεσουρανεί στις πασαρέλες

Η Lila Grace, γίνεται πρότυπο για κάθε κορίτσι που θέλει να κυνηγήσει το όνειρό της και αγκαλιάσει τις «αδυναμίες» της.

Όταν βλέπεις κορίτσια να μεσουρανούν στις πασαρέλες, τις ζηλεύεις, τις θαυμάζεις και προσπαθείς να τους μοιάσεις. Αυτό κάναμε μικρές, αυτό κάνουν τώρα και τα παιδιά μας. Με τα talent shows που έχουν φέρει τη μόδα και την ομορφιά σε Νο1 προτεραιότητα για την επαγγελματική σταδιοδρομία αγοριών και κοριτσιών, τα πρότυπα της πασαρέλας έχουν ανέβει levels στα μάτια τους.

Κι εκεί που λες πως τίποτα απ΄όλα αυτά δεν έχει σημασία, βλέπεις κάποια νεαρά κορίτσια που αποτελούν δικαίως πηγή έμπνευση για τα μικρότερα. Πριν από λίγες ημέρες παρακολουθώντας μέσα από τα social media τις επιδείξεις των Fahion Weeks και συγκεκριμένα του οίκου Versace , έπεσε το μάτι μου στην κόρη της Kate Moss. Η 19χρονη Lila Grace, που ξεκίνησε το μόντελινγκ σε ηλικία 14 ετών, όπως ακριβώς και η μητέρας της, εμφανίστηκε στην πασαρέλα μ΄ ένα κορμάκι από τη νέα συλλογή του οίκου Versace και έστραψε επάνω της όλα τα flash.

Η κόρη της Kate Moss έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα του Οίκου Miu Miu

To διάσημο μοντέλο δεν εντυπωσίασε όμως μόνο με το υπέροχο σώμα και την ομορφιά της αλλά και με την ακομπλεξάριστη στάση της απέναντι σε ένα θέμα που αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς της. Η Lila Grace, όπως έχει δηλώσει, πάσχει από διαβήτη τύπου 1, μια νόσο στην οποία το σώμα δεν παράγει πλέον μια σημαντική ορμόνη, την ινσουλίνη.

Η 19χρονη εμφανίστηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια των επιδείξεων των οίκων Fendi και Versace στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο, όχι μόνο με τα νέα look των διάσημων οίκων, αλλά και με την συσκευή συνεχούς καταγραφής της γλυκόζης στο πόδι της.


https://www.instagram.com/p/CUUph48gu5O/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο διαβήτης τύπου 1 διαγιγνώσκεται συνήθως σε παιδιά και εφήβους. Όπως είπε πέρυσι το νεαρό μοντέλο στο The Kit για τη διάγνωσή της, «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχω διαβήτη. Δεν είναι ορατό εξωτερικά, οπότε κανείς δεν θα το καταλάβαινε κοιτάζοντάς με. Έχω τύπου 1».

Σημείωσε επίσης πως θα ήθελε να συμμετάσχει σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν την ίδια πάθηση με εκείνη: «Ναι, σίγουρα θα ήθελα να προσπαθήσω και να βοηθήσω όσο μπορώ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να κάνω για να ευαισθητοποιήσω».

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επαινούν τη Lila Grace Moss που εμφανίστηκε με τη συσκευή συνεχούς καταγραφής της γλυκόζης στην πασαρέλα...


https://www.instagram.com/p/CUWveJbgnZL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αμέσως μετά το post της, οι fans της στο Instagram την επαίνεσαν για τη γενναιότητα και τον ακομπλεξάριστο χαρακτηρα της.


https://www.instagram.com/p/CUUph48gu5O/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Λατρεύω να δείχνω τις φωτογραφίες σου στην 11χρονη κόρη μου», έγραψε από κάτω μια θαυμάστρια. «Σ' ευχαριστώ που έβαλες τη συσκευή συνεχούς καταγραφής της γλυκόζης σου τόσο περήφανα», έγραψε μια άλλη γυναίκα κάτω από το post της Moss.

«Λατρελυω που δεν κρύβεις το σώμα σου, αποτελείς έμπνευση για τόσους πολλούς που ζουν με διαβήτη Τ1», σχολίασε ένας άλλος χρήστης του Instagram, ενώ ένας άλλος σημέιωσε «Σ' ευχαριστώ πολύ εκ μέρους όλων των κοριτσιών και των γυναικών με διαβήτη».

Όπως όλοι σχολιάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κόρη της Kate Moss αποτελεί ένα εξαιρετικό πρότυπο για όλα τα παιδιά που ζουν με διαβήτη τύπου 1.

Τι είναι ο διαβήτης τύπου 1

Ο παιδικός διαβήτης τύπου 1, ονομαζόμενος και νεανικός διαβήτης ή σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1, είναι μια νόσος όπου το σώμα του παιδιού δεν παράγει πλέον μια σημαντική ορμόνη, την ινσουλίνη. Το παιδί χρειάζεται ινσουλίνη για να επιβιώσει, επομένως η ινσουλίνη που λείπει πρέπει να αντικατασταθεί με ενέσεις ή με μια αντλία ινσουλίνης. Η ινσουλίνη φροντίζει ώστε η γλυκόζη (σάκχαρο) στο αίμα μας να παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα. Χωρίς αρκετή ινσουλίνη, το σάκχαρο συσσωρεύεται στην κυκλοφορία του αίματος του παιδιού σας, όπου μπορεί να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Όλα όσα χρειάζεσαι να ξέρεις για τα συμπτώματα το παιδικού διαβήτη τύπου 1;

Εμφανίζεται με:

  • Αυξημένο αίσθημα δίψας
  • Πολυουρία
  • Ακραία πείνα
  • Ανεξήγητη απώλεια βάρους
  • Κούραση
  • Αλλαγή συμπεριφοράς
  • Φρουτώδης μυρωδιά αναπνοής που θυμίζει σάπιο μήλο