Η Ντόρα Μπακογιάννη μοιράζεται την αγωνία της: «Δεν είναι ποτέ εύκολο να ακούς πως έχεις καρκίνο»

110 SHARES

Η Ντόρα Μπακογιάννη με θάρρος ψυχής έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. Διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα και δίνει τη μάχη της με πίστη ότι θα βγει νικήτρια. 

Κι ενώ αυτές τις ημέρες με αγωνία παρακολουθούμε τη μάχη που δίνει η Φώφη Γεννηματά με την υγεία της, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμη σοκαριστική μαρτυρία μιας ακόμη δυναμικής γυναίκας της εγχώριας πολιτικής σκηνής.

H Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter ότι πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα. Η βουλευτής της Νέας Δημοκραστίας στο μήνυμά της, σημείωσε πως το είδος του καρκίνου από το οποίο πάσχει είναι σε αρχικό στάδιο και πως θα δώσει τη μάχη της με πίστη πως βγει εκείνη νικήτρια.

Το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη πηγή ενδυνάμωσης για τις γυναίκες που μάχονται με τον καρκίνο

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​ Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​ Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​ Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​ Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​

Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​ Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​ Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​ 

Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​ 

Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: Αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​ Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​
Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​ Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​ Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​ Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».​

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν το βάζει κάτω και θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά και να παλεύει γι΄αυτό που αγαπά, παράλληλα με τη θεραπεία της. 

Τι είναι το πολλαπλούν μυέλωμα

Το πολλαπλούν μυέλωμα ή πλασματοκυτταρικό μυέλωμα είναι κακοήθεια των πλασματοκυττάρων, ένα τύπο λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία παράγουν φυσιολογικά αντισώματα. Αρχικά δεν παρατηρούνται συμπτώματα, αλλά σε ύστερα στάδια της νόσου μπορεί να εμφανιστούν οστικά άλγη, αιμορραγία, συχνές λοιμώξεις και αναιμία.

Τα αίτια του πολλαπλού μυελώματος είναι άγνωστα. Παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, την έκθεση σε ακτινοβολία, το οικογενειακό ιστορικό και συγκεκριμένα χημικά.Το πολλαπλό μυέλωμα μπορεί να εξελιχθεί από μονοκλωνική γαμμαπάθεια αδιευκρίνιστης σημασίας η οποία εξελίσσεται σε μυέλωμα. Τα παθολογικά πλασματοκύτταρα παράγουν μη φυσιολογικά αντισώματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πάθηση στα νεφρά και να αυξήσουν την πυκνότητα του αίματος.

Τα πλασματοκύτταρα σχηματίζουν επίσης μια μάζα στον μυελό των οστών ή στους μαλακούς ιστούς Όταν υπάρχει ένας τέτοιος όγκος, αποκαλείται πλασματοκύττωμα, ενώ αν υπάρχουν περισσότεροι ονομάζονται πολλαπλό μυέλωμα.Το πολλαπλούν μυέλωμα διαδιγνώσκεται με βάση την παρουσία των μη φυσιολογικών αντισωμάτων στο αίμα και στα ούρα, από βιοψία μυελού των οστών, η οποία θα αναδείξει την παρουσία των κακοηθών κυττάρων και η ιατρική απεικόνιση για βλάβες στα οστά. Ένα άλλο κοινό εύρημα είναι τα υψηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, παγκοσμίως το πολλαπλούν μυέλωμα το 2015 επηρέασε 488.000 ανθρώπους και προκάλεσε 101.100 θανάτους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναπτύσσεται σε 6.5 ανά 100.000 ανθρώπους το χρόνο και υπολογίζεται ότι το 0,7% του πληθυσμού θα το εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του. Συνήθως εμφανίζεται στην ηλικία κοντά στα 60 και είναι πιο κοινό στους άντρες σε σχέση με τις γυναίκες.

110 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ