Το μυστικό της Victoria’s Secret: «Δεν υπήρχε λάμψη! Μόνο παρενόχληση, κατάθλιψη και αμέτρητα χάπια»

Μαρία Ροδίτη
Το μυστικό της Victoria’s Secret: «Δεν υπήρχε λάμψη! Μόνο παρενόχληση, κατάθλιψη και αμέτρητα χάπια»

Πίσω από τη λάμψη και την πολυτέλεια που βλέπαμε να απολαμβάνουν τα μοντέλα της Victoria’s Secret κρυβόταν μια μαύρη πραγματικότητα, σύμφωνα με νέες μαρτυρίες. 

Ένα νέο podcast με τίτλο «Fallen Angel» έφερε τα πάνω κάτω στον Οίκο μόδας, Victoria’s Secret, μιας και ισχυρισμοί για κακομεταχείριση των μοντέλων διαδέχθηκαν η μία την άλλη.

Το Fallen Angel διερευνά το «απαίσιο οικοσύστημα» του μεγαθήριου που λέγεται Victoria’s Secret, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αλλά και την περίεργη σύνδεσή του με τον Jeffrey Epstein, ο οποίος διατηρούσε πολύ στενή φιλία με τον ιδιοκτήτη του brand, Les Wexner.

Ένα νέο podcast που βγήκε on air, ήταν αρκετό για να... φέρει στο φως της δημοσιότητας όσα υποστηρίζει ότι συνέβαιναν μέσα στον Οίκο επί δεκαετίες και όσα βίωναν τα αγγελάκια της Victoria's Secret μέχρι να φτάσουν στην αποθέωση του catwalk.

Ας τελειώνουμε επιτέλους με τα fillers! Η Jamie Lee Curtis εξυμνεί τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας



Η στενή φιλική σχέση των δύο ισχυρών ανδρών

«Νομίζω… Η σχέση του Les Wexner και του Jeffrey Epstein ήταν βαθιά», ανέφερε η Vanessa Grigoriadis, δημοσιογράφος και συμπαρουσιάστρια του podcast Fallen Angel.

wexner

Ο ιδιοκτήτης της Victoria' Secret, Les Wexner

Και πρόσθεσε: «Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του Epstein- τα χρήματα που ο Epstein χρησιμοποιούσε για να αγοράσει την αμύθητη περιουσία του και να δημιουργήσει μια εικόνα που προσέλκυε όλους αυτούς τους πλούσιους άντρες, και επίσης εκμεταλλευόταν όλες αυτές τις γυναίκες και τα κορίτσια- πιθανότατα προερχόταν από τον Les Wexner».

epstein

Ο Jeffrey Epstein

Οι αποκαλύψεις για τη «σκοτεινή» πραγματικότητα στη Victorias Secret

Σύμφωνα με το podcast Fall Angel και δημοσίευμα της New York Post, ο Jeffrey Epstein κατηγορήθηκε από τους εισαγγελείς του Μανχάταν ότι χρησιμοποίησε τη στενή φιλική σχέση του με τον ιδιοκτήτη της Victoria’s Secret για να φέρνει στο σπίτι του ανυποψίαστα κορίτσια για «οντισιόν», οι οποίες… περιλάμβαναν αιτήματα για μασάζ και συχνά κατέληγαν σε σεξουαλική κακοποίηση.



Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, στο podcast υπάλληλος του Οίκου, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της και παρουσιάστηκε με το όνομα Cindy, «υπάρχουν και χειρότερα μυστικά, τα οποία έχουν καλυφθεί μέχρι σήμερα».



Η Cindy θυμήθηκε ότι βρέθηκε δίπλα στον Epstein σε πάρτι γενεθλίων της μητέρας του, Wexner και λίγο-πολύ ο χρηματιστής της πρότεινε να πάει μετά σε ένα exclusive afterparty στο σπίτι του ιδιοκτήτη της Victoria’s Secret.

«Υπήρχε κάτι που δεν μου άρεσε. Ήταν δυνατόν το αφεντικό μου να μη με είχε καλέσει στο afterparty και να με καλεί αυτός; Δεν τον ήξερα (τον Epstein), οπότε και αρνήθηκα», είπε χαρακτηριστικά η Cindy.

Και θυμήθηκε ένα τηλεφώνημα του Epstein, στο οποίο εκείνος της έλεγε ότι βρίσκεται τακτικά στο Ohio, όπου έχει την έδρα της η Victoria’s Secret, και ότι θα μπορούσα να συναντηθούν για να του κάνει παρέα. «Όταν εγώ του έδειξα ότι δεν ενδιαφέρομαι εκείνος αμέσως μου έκλεισε το τηλέφωνο», αποκάλυψε η Cindy. Δεν το έβαλε, όμως, κάτω ο Epstein. Προσέγγισε και τρίτη φορά τη Cindy παίρνοντας και πάλι την αρνητική απάντησή της στο κάλεσμά του.



Καταγγελίες-σοκ από τις Dorothea Barth-Jörgensen και Erin Heatherton

Καταγγελία-σοκ για απαράδεκτες απαιτήσεις της Victoria’s Secret προς τα μοντέλα έκανε η Dorothea Barth-Jörgensen, η οποία είχε εργαστεί για τον Οίκο Μόδας.

Η Dorothea αποκάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης του Οίκου, Les Wexner, απαιτούσε από τα μοντέλα να «ακολουθούν έναν δρόμο διατροφικών διαταραχών, κακής υγείας, κατάθλιψης, άγχους και άλλων θεμάτων».

dorothes

Η Dorothea Barth-Jörgensen

Σε μια αποκάλυψη-φωτιά προχώρησε και το αγγελάκι, Erin Heatherton, η οποία είπε ότι στη Victoria’s Secret έδιναν στα μοντέλα ουσίες, όπως η φαιντερμίνη, που βοηθά στον περιορισμό της όρεξης, αυξάνοντας συγχρόνως τον καρδιακό παλμό. «Το έπαιρνα σε καθημερινή βάση… σε βοηθάει να χάσεις περίπου μισό κιλό την ημέρα», ήταν τα λόγια του supermodel.

Erin Heatherton

Η Erin Heatherton κατά τη διάρκεια fitting για show της Victoria's Secret

Δεν είναι μόνο, όμως, αυτά τα δύο μοντέλα που μίλησαν για «σκοτάδι» που επικρατούσε μέσα στον Οίκο Victoria’s Secret. Και η Bridget Malcolm έχει μιλήσει για τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς του brand και, μάλιστα, έχει αποκαλύψει στα social media τη «μάχη» της με διατροφική διαταραχή, σε μια προσπάθεια να χωρέσει στο «sample size».

https://www.instagram.com/p/CRWF9fys03i/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι οι model agents του Οίκου την ενθάρρυναν να κάνει ακόμα και χρήση ουσιών για να χάσει βάρος.

Τόσα χρόνια, σύμφωνα με τους παραπάνω ισχυρισμούς, κορίτσια των catwalks υπέφεραν και βασανίστηκαν σωματικά και ψυχικά. Κινδύνευσαν, πόνεσαν, πληγώθηκαν, εξευτελίστηκαν. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Πίσω από τη λάμψη, τα χαμόγελα και τη χλιδή- πολλές φορές- κρύβονται σκοτεινές αλήθειες. Κρύβεται δυστυχία, πόνος και εκμετάλλευση. Κι όλα αυτά για το κυνήγι της επιτυχίας, λέει το Fallen Angel!



Τα διάσημα Αγγελάκια της Victoria's Secret αποτέλεσαν για χρόνια πρότυπο εκατομμυριών κοριτσιών σε όλο τον πλανήτη: