MacKenzie Scott: Στην κορυφή της λίστας του Forbes για το 2021 η πρώην σύζυγος του Jeff Bezos

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
MacKenzie Scott: Στην κορυφή της λίστας του Forbes για το 2021 η πρώην σύζυγος του Jeff Bezos

Η MacKenzie Scott ανακηρύχθηκε η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Στη λίστα φιγουράρουν επίσης η Kamala Harris, η Rihanna, η Beyonce η Taylor Swift, η Reese Witherspoon, η Christine Lagarde, η Ursula Von Der Leyen και όλες εκείνες που καθορίζουν το μέλλον του πλανήτη.

Γι΄ ακόμα μια χρονιά -ίσως την πιο δύσκολη των τελευταίων ετών- ανακοινώθηκαν από το Forbes οι πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη. Και ενώ θα περίμενε κανείς την Kamala Harris να βρίσκεται στην 1η θέση της φετινής λίστας, το όνομα που τελικά κατέχει την πρωτιά είναι η πρώην σύζυγος του Jeff Bezos (του επίσης Νο1 ισχυρότερου άντρα του πλανήτη), η MacKenzie Scott.


https://www.instagram.com/p/CXL5UjqOF87

Όπως έγινε γνωστό η 18η ετήσια λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες περιλαμβάνει 40 CEOs, 19 παγκόσμιες ηγέτιδες και μια γιατρό. Υπηρετώντας μια εκπληκτική 16ετία στο τιμόνι της πιο ισχυρής οικονομίας της Ευρώπης, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μεσουρανούσε από καιρό στη λίστα του Forbes. Καθώς η θητεία της πλησιάζει στο τέλος της, η αποχώρησή της αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο κενό ή τελικά επιτρέπει στη λίστα να εισχωρήσουν κι άλλες προσωπικότητες με ηγετικό χαρακτήρα;

women empowerment 2 n34

Πώς οι τρεις σωματοφύλακες του γυναικείου empowerment έγραψαν σήμερα ιστορία!

Μάλλον και τα δύο! Καθώς οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να φέρουν δυσανάλογα το βάρος της πανδημίας και να ανταποκρίνονται στην πρόκληση να μας οδηγήσουν προς την ανάκαμψη, μια τάση που φέτος έχει επιταχυνθεί είναι πως η εξουσία εκτείνεται πλέον πέρα ​​από τους παραδοσιακούς τίτλους και μπορεί να ασκηθεί αποτελεσματικά και με αντίκτυπο με μη συμβατικούς τρόπους. Τώρα περισσότερο από ποτέ, η ετήσια κατάταξή του Forbes, το αντικατοπτρίζει!



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την κορυφή

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η MacKenzie Scott, η οποία αποτελεί παράδειγμα για το φιλανθρωπικό της έργο. Η επιρροή της δεν προέρχεται από τη διεύθυνση μιας μεγάλης εταιρείας, μιας χώρας ή μιας κυβερνητικής υπηρεσίας.


https://www.instagram.com/p/CGEfGaXnjX-

H Scott είναι τώρα η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, αλλά δεν βρίσκεται πρώτη στη λίστα εξαιτίας της θέσης της σε μια επιτελική θέση σε έναν παγκόσμιο κολοσσό. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Scott ανατρέπει μόνη της το μοντέλο του τρόπου με τον οποίο οι δισεκατομμυριούχοι χαρίζουν χρήματα ενώ υποστηρίζει αιτίες που φαίνεται να διαταράσσουν το status quo.

Σε μια εποχή που δισεκατομμυριούχοι όπως ο πρώην σύζυγός της έχουν φτάσει μέχρι το διάστημα, η Scott χρησιμοποιεί την τεράστια περιουσία της όχι μόνο για να υποστηρίξει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αλλά και για να αμφισβητήσει τον τρόπο με τον οποίο συσσωρεύεται ο πλούτος και η δύναμη σε αυτή τη χώρα», γράφει η δημοσιογράφος του ForbesWomen, Maggie McGrath.



Ποιες άλλες διάσημες γυναίκες φιγουράρουν στη λίστα

Η Rihanna, η Beyonce και η Taylor Swift φιγουράρουν στη λίστα των 100 πιο ισχυρών γυναικών στον κόσμο. Η Rihanna μπήκε στο Νο. 68 και τα κυριότερα σημεία της μουσικού περιελάμβαναν την ιδιότητά της ως δισεκατομμυριούχου «χάρη στην επιτυχία της σειράς καλλυντικών Fenty Beauty».



Η εταιρεία καλλυντικών της τραγουδίστριας "Diamonds" συγκέντρωσε έσοδα άνω των 550 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Η περιουσία της Rihanna ανέρχεται στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Η κατάταξη έρχεται μετά την ανακήρυξή της ως Εθνική Ήρωίδα στα Barbados.

Η Beyonce έφτασε στο Νο. 76. Το Forbes επικρότησε την περιοδεία της το 2018 On The Run II, αφού συγκέντρωσε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια ανά βραδιά για «συνολικά περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια» μόνο για αυτήν την περιοδεία. Η Beyonce επίσης κυκλοφόρησε πρόσφατα την πέμπτη συνεργατική της συλλογή με την Adidas, που ονομάστηκε "Halls of Ivy".



Η Swift βρίσκεται στο Νο. 78. Η 10λεπτη εκδοχή της στο "All Too Well" έγινε το μακρύτερο τραγούδι που έφτασε ποτέ στο Νο. 1 στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ. Αυτό το ρεκόρ κατείχε προηγουμένως το «American Pie» του Don McLean για σχεδόν 50 χρόνια. Το άλμπουμ της είναι επίσης υποψήφιο για GRAMMY για το άλμπουμ της χρονιάς.


https://www.instagram.com/p/CXMFElMsHJ_

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί τα Barbados έδιωξαν την Ελισάβετ και ανέβασαν στον θρόνο τη Rihanna - Τι λέει ο Κάρολος

Η Kim Kardashian ανακηρύχθηκε και επίσημα... billionaire!