2 φίλες φορούν τα ίδια ρούχα για να δείξουν πώς η μόδα φαίνεται υπέροχη σε διαφορετικά σώματα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
2 φίλες φορούν τα ίδια ρούχα για να δείξουν πώς η μόδα φαίνεται υπέροχη σε διαφορετικά σώματα

Οι δύο φίλες ανεβάζουν φωτογραφίες στο Instagram φορώντας η κάθεμία το ίδιο ρούχο, έχοντας όμως διαφορετικούς σωματότυπους.

Κάθε σώμα είναι μοναδικό, κάθε σώμα είναι διαφορετικό, κάθε σώμα έχει τη δική του ομορφιά. Η μόδα είναι για όλους και όπως αποδεικνύεται δεν υπόκειται σε μεγέθη, χρώματα και σχέδια. Το body shaming δεν έχει θέση στην γυναικεία ομορφιά και έκφραση και αυτό -ευτυχώς- αποδεικνύεται περίτρανα καθημερινά από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Λαμπρό παράδειγμα δύο φίλες από την Αμερική, η Denise Mercedes και η Maria Castellanos, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μια σειρά ρούχων με την επωνυμία Style Not Size. Οι δύο γυναίκες έχουν διαφορετικό σωματότυπο όμως αυτό δεν τις εμποδίζει να φορούν τα ίδια ρούχα και να ποζάρουν δίπλα δίπλα με στυλ και φινέτσα. Η εικόνα μιλά από μόνη της. Η Denise και η Maria είναι πανέμορφες αν και τόσο διαφορετικές.

Η Camila Cabello «αγκαλιάζει» τις καμπύλες της και στέλνει ένα μήνυμα για το body positivity

Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να μας πουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα περιοδικά, δεν υπάρχει ιδανικός σωματότυπος , υπάρχουν μόνο διαφορετικά υπέροχα σώματα. Αν χρειάζεσαι λοιπόν υπενθύμιση γι΄αυτό, ρίξτε μια ματιά στη σειρά Style Not Size της Denise και της Maria.


https://www.instagram.com/reel/Cbs4TDCgMJX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα πρότυπα μεγεθών στις γυναικείες σιλουέτες μπορεί να κάνουν μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται ότι ορισμένα ρούχα δεν θα τους ταιριάζουν, με αποτέλεσμα να μην τολμούν να τα δοκιμάσουν καν. Μεγάλο λάθος. Οι δύο γυναίκες με τη δημιουργία του Style Not Size δίνει δύναμη σε όλες τις γυναίκες, ενθαρρύνοντάς τις να αγκαλιάσουν τα ελαττώματα και τις καμπύλες τους και να τολμίσουν να αναζητήσουν αυτό που τους αρέσει ενδυματολογικά.

Η Mercedes και η Castellanos δεν νοιάζονται για τα όρια που υποδεικνύουν τα στερεότυπα. Μέσα από το Instagram account τους θέλουν να εμπνεύσουν τις γυναίκες ότι η μόδα πρέπει να είναι διασκεδαστική και να μας επιτρέπει να εκφράζουμε τον εαυτό μας και την προσωπικότητά μας, αντί να κρύβουμε ή να καλύπτουμε τα ελαττώματά μας. Όλα είναι θέμα αντίληψης και αισθητικής, και οι δυο γυναίκες το γνωρίζουν πολύ καλά.

body shaming2

Η Mercedes είναι ένα plus-size μοντέλο και fashion blogger που είχε την ιδέα να ξεκινήσει τη σειρά φωτογραφιών και βίντεο. Κάνοντας αυτό, η ίδια και ο Castellanos τονίζουν ότι δεν υπάρχει «ιδανικός» σωματότυπος – μόνο σώματα.

Τα πρότυπα ομορφιάς προσπαθούν να υπαγορεύσουν ποιος μπορεί να φορέσει ένα συγκεκριμένο ρούχο, κάνοντας τους ανθρώπους να νιώθουν ότι ορισμένα ρούχα είναι εκτός ορίων. Καθώς η κοινωνία μας προχωρά από αυτήν την περιοριστική σκέψη, η Mercedes και ο Castellanos δείχνουν από πρώτο χέρι πώς πρέπει να απελευθερωθούμε από αυτήν την ιδέα. Από μαγιό μέχρι σορτς μέχρι κομμένα φορέματα, όλα μοιάζουν υπέροχα σε όλα τα μεγέθη αρκεί να έχεις στυλ και αισθητική. Και οι δύο γυναίκες φαίνονται χαρούμενες και γεμάτες αυτοπεποίθηση φορώντας τα ίδια ρούχα και μας υπενθυμίζουν ότι η μόδα έχει να κάνει τόσο με τη στάση όσο και με τα ρούχα που φοράμε.

Ακολουθήστε τη Mercedes και την Castellanos στο Instagram για να βλέπεις τι θα φορέσουν μαζί στη συνέχεια και να γιορτάζεις καθημερινά την έννοια της διαφορετικότητας σε κάθε γυναίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

100 ξύλινα θρανία στέκουν στη Νέα Υόρκη και «μιλούν» για τις ανισότητες στην εκπαίδευση

Το μεγαλύτερο αρχαίο ρωμαϊκό μωσαϊκό ανακαλύφθηκε στο Λονδίνο