100 ξύλινα θρανία στέκουν στη Νέα Υόρκη και «μιλούν» για τις ανισότητες στην εκπαίδευση

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
100 ξύλινα θρανία στέκουν στη Νέα Υόρκη και «μιλούν» για τις ανισότητες στην εκπαίδευση

Από τις 18 Ιανουαρίου έως την 1η Μαΐου 2022, το Brier Patch συμπληρώνεται από μια σειρά δημόσιων προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην αφήγηση και την εκπαίδευση.

Τι θέλουν 100 ξύλινα θρανία στο κέντρο του πάρκου; Την απάντηση δίνει ο καλλιτέχνης Hugh Hayden ο οποίος δημιούργησε αυτό το εμβληματικό έργο στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ένα έργο τέχνης για το Madison Square Park Conservancy.

Το Brier Patch περιλαμβάνει συνολικά 100 ξύλινα θρανία σε στυλ δημοτικού σχολείου μέσα από τα οποία φυτρώνουν κλαδιά δέντρων, με πολύπλοκο τρόπο και πολυεπίπεδα νοήματα. Αναφερόμενο στις λαογραφικές παραδόσεις απ΄όλο τον κόσμο, το έργο κάνει λόγο για ανισότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και το ιδεώδες του «American Dream».

Το μεγαλύτερο αρχαίο ρωμαϊκό μωσαϊκό ανακαλύφθηκε στο Λονδίνο

Από τις 18 Ιανουαρίου έως την 1η Μαΐου 2022, το Brier Patch συμπληρώνεται από μια σειρά δημόσιων προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην αφήγηση και την εκπαίδευση. «Στο έργο του Hugh Hayden, η κατάφυτη διαμόρφωση των κλαδιών κατακλύζει και επιβαρύνει την ηρεμία των καθισμάτων της παιδικής μάθησης. Ο Hayden εμποτίζει κάθε έργο του με έντονο νόημα που, όταν το ξετυλίγουμε, αποκαλύπτει βιωμένες εμπειρίες για ριζωμένα συστήματα στη χώρα μας και στον κόσμο. Μεταμορφώνει καθημερινά αντικείμενα σε νέες μορφές που εκθέτουν τις ιδιότητες και τον σκοπό της αρχικής πηγής», δήλωσε η Brooke Kamin Rapaport, Αναπληρωτής Διευθυντής και ο Martin Friedman , Επικεφαλής Επιμελητής του Madison Square Park Conservancy.


https://www.instagram.com/p/CY4sq_BFBKV

«Το Brier Patch είναι και οπτικά ισχυρό και γεμάτο με εγγενείς εντάσεις -ανάπτυξη και στασιμότητα, αποπλάνηση και κίνδυνος, άτομο και κοινότητα- που μας ζητούν να εξετάσουμε πώς συνυπάρχουν αυτές οι διχοτομίες στα ριζωμένα συστήματα και στο έργο που βλέπουμε».

Δες το έργο στη gallery που ακολουθεί...

Images: madisonsquarepark.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: