Kristie Wolfe: Η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τα πιο ξεχωριστά Airbnbs του κόσμου

Μαρία Ροδίτη
Kristie Wolfe: Η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τα πιο ξεχωριστά Airbnbs του κόσμου

Η Kristie Wolfe έχει δημιουργήσει από δεντρόσπιτα μέχρι κατοικίες σε σχήμα πατάτας που λειτουργούν ως Airbnb και όλα αυτά… με αρκετά περιορισμένο budget.

Μπορεί να μη γνωρίζεις την Kristie Wolfe σαν όνομα, όμως αν χρησιμοποιείς την πλατφόρμα του Airbnb είναι πολύ πιθανό να έχεις «πέσει» πάνω στα δημιουργήματα και στις ιδιοκτησίες της. Την τελευταία δεκαετία, η Wolfe έχει χτίσει μερικά από τα πιο δημοφιλή και μοναδικά Airbnbs συμπεριλαμβανομένων ενός δεντρόσπιτου στη Χαβάη, μιας τρύπας χόμπιτ στην Ουάσινγκτον, ενός ανακαινισμένου παρατηρητηρίου στη μέση ενός δάσους κι ενός μικροσκοπικού σπιτιού σε σχήμα πατάτας στο Idaho των ΗΠΑ.

Στους κύκλους της Airbnb, η Kristie Wolfe θεωρείται θρύλος — όχι μόνο για τις δημιουργικές της κατασκευές, αλλά και για την ικανότητά της να διακοσμεί τα πάντα μόνη της, συχνά με έναν πολύ μικρό προϋπολογισμό. Ειδικότερα, κατασκευάζει τα περισσότερα από τα ακίνητά της από την αρχή, σε τοποθεσίες εκτός δικτύου ενέργειας, με τη βοήθεια της 70χρονης μαμάς της και βγάζει… εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετησίως. Πώς έφτασε, όμως, εδώ που βρίσκεται σήμερα η Kristi Wolfe;

Kim Cattrall: «Η πιο σημαντική λέξη που είπα στην καριέρα μου ήταν ΟΧΙ»

Τα φτωχικά παιδικά χρόνια και το ταλέντο της μαμάς που κληρονόμησε η Wolfe

Η Kristie Wolfe γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Idaho των ΗΠΑ και από μικρή έμαθε να είναι… πολυμήχανη. Ο μπαμπάς της, καθηγητής Λυκείου, δούλεψε σκληρά για να μεγαλώσει τα 5 παιδιά της οικογένειας, ενώ η μητέρα της σκαρφίστηκε διάφορες ιδέες για να δημιουργήσει περισσότερους χώρους στο πολύ μικρό σπίτι όπου έμεναν όλοι μαζί.

https://www.instagram.com/p/CCW2GjaHGND

«Πάντα προσπαθούσε να κάνει αυτά τα μίζερα σπιτάκια που μπορούσαμε να ενοικιάζουμε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της μεγάλης οικογένειάς μας», έχει δηλώσει η Wolfe στο The Hustle. Και έχει συμπληρώσει: «Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να παρακολουθώ πώς αντιλαμβανόταν τα πράγματα. Δεν είχε internet. Απλώς δοκίμασε πράγματα και έμαθε μόνη της».

Πολλές φορές, η Kristie Wolfe επέστρεφε στο σπίτι από το σχολείο κι έβρισκε κάποιον τοίχο γκρεμισμένο ή τσιμέντο χυμένο στον δρόμο με την ίδια να… αναλαμβάνει δράση και να βάφει τοίχους ή να διακοσμεί τα δωμάτια μέχρι που άφησε το γυμνάσιο και ξεκίνησε να κάνει διάφορες δουλειές.

Οι δουλειές που έκανε η Wolfe μέχρι να κυριαρχήσει στα Airbnb

Η Kristie Wolfe ξεκίνησε δουλεύοντας σε μια μικρή boutique με ρούχα, συνέχισε στη διαλογή πλαστικών σε εργοστάσιο ανακύκλωσης και μετέπειτα βρέθηκε σε ένα εργοστάσιο πατάτας. Εκεί της δόθηκε η «χειρότερη δουλειά» στις εγκαταστάσεις, όπου επί 14 ώρες ξεφόρτωνε σακιά με πατάτες που ήταν μέσα στη βρωμιά.

https://www.instagram.com/p/B5WXIWnH1g1

Γύρω στο 2010, ωστόσο, και όταν η Wolfe ήταν 27 ετών, διάβασε για το αναπτυσσόμενο «κίνημα των μικροσκοπικών σπιτιών», μια κοινότητα υπερ-μινιμαλιστών που ζουν σε σπίτια μικρότερα των 37 τετραγωνικών μέτρων και τα οποία οι περισσότεροι έχουν κατασκευάσει μόνοι τους. Ξετρελάθηκε!

Με αποταμίευση που έκανε από τη δουλειά της αγόρασε ένα μεταχειρισμένο τρέιλερ, ¾ του ενός στρέμματος γης στο Craigslist και μέσα σε έναν μήνα έχτισε το δικό της σπίτι 9 τετραγωνικών μέτρων. «Το σπίτι ήταν βασικά ένα υπόστεγο με ρόδες. Αλλά το να ζήσω χωρίς πράγματα μου φάνηκε υπέροχο», έχει δηλώσει η ίδια.

Η Wolfe δεν είχε πολλά χρήματα στο όνομά της, αλλά η ζωή εκτός δικτύου και χωρίς στεγαστικά δάνεια μείωσε- σχεδόν μηδένισε- τους λογαριασμούς της. Και η εμπειρία της κατασκευής ενός σπιτιού από την αρχή τής έδωσε τη σιγουριά ότι θα μπορούσε να το κάνει ξανά — αυτήν τη φορά ως πηγή εισοδήματος, όπως κι έγινε.

Το 2013 αγόρασε γη στη Χαβάη, ταξίδεψε μέχρι εκεί με τη μητέρα της και δημιούργησε ένα δεντρόσπιτο. Το 2015 ακολούθησε το Hobbit Inn και αργότερα το ανακαινισμένο παρατηρητήριο στη μέση ενός δάσους, αλλά και το μικροσκοπικό σπίτι σε σχήμα πατάτας στο Idaho.