«Χρυσή» υποδοχή για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην Καρδίτσα, όπως ακριβώς της αξίζει

«Χρυσή» υποδοχή για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην Καρδίτσα, όπως ακριβώς της αξίζει

Η αθλήτρια που μας συγκίνησε, μετά τα δύο χρυσά μετάλλια, στο τσιπουράδικο και στην αγκαλιά της οικογένειάς της.

Στην Καρδίτσα επέστρεψε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετά τα δύο της χρυσά μετάλλια στα 20 και στα 35 χιλιόμετρα βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Για την αθλήτρια που συγκίνησε όλο την Ελλάδα τόσο με την απόδοσή της όσο και με την ιστορία της (σ.σ. υπενθυμίζουμε ότι παράλληλα με τις προπονήσεις, δούλευε στο τσιπουράδικο της μαμάς της), πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος.

Θαυμαστές της, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η φιλαρμονική του Δήμου και, φυσικά, ο δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος έδωσαν το παρών, με τον τελευταίο να απονέμει στην αθλήτρια αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου.

«Ήρθαν μικρά παιδιά, μου είπαν συγχαρητήρια, ότι με αγαπάνε, ότι είμαι πρότυπο για αυτά. Εύχομαι να το θυμούνται και λίγο αργότερα μεγαλώνοντας και να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που έχω κάνει εγώ μέχρι τώρα», δήλωσε η αθλήτρια.

Η Αντιγόνη, φυσικά, έπεσε στην αγκαλιά της οικογένειάς της, ενώ πλάνα από το τσιπουράδικο της μαμάς της που έγινε γνωστό μέσω της ανάδειξης της ιστορίας της ήρθαν στη δημοσιότητα.

Συγκίνηση, πανηγυρισμοί και θαυμασμός, όπως ακριβώς αξίζουν σε μία τόσο μεγάλη αθλήτρια όπως η Αντιγόνη.

Η ιστορία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία βαδίστρια που παίρνει χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Στην ηλικία των 38 ετών και 148 ημερών, νίκησε τους αντιπάλους της και έφτασε στην κορυφή.

https://www.instagram.com/p/CgYuWrEudKC

Η Ντρισμπιώτη έγινε γνωστή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όταν κατέκτησε την 8η θέση. Όλα αυτά την ώρα που συνδύαζε τις προπονήσεις της με το τσιπουράδικο της μαμάς της στην Καρδίτσα, στο οποίο δούλευε. Ένα καθημερινό, ήρεμο κορίτσι που πάλεψε να συνδυάσει ό,τι της έφερε η ζωή όπως οποιοσδήποτε άλλος στη θέση της.

Η αθλήτρια γεννήθηκε στην Καρδίτσα, όμως, μέχρι τα 10 της χρόνια ζούσε με την οικογένειά της στην Αταλάντη. Με την επιστροφή τους στην Καρδίτσα, η μαμά της άνοιξε το τσιπουράδικο «Το στέκι της Γιώτας» και μέσα σε αυτό είναι που πέρασε τα παιδικά της χρόνια η «χρυσή» Ντρισμπιώτη.

https://www.instagram.com/p/CheodTBsSpX

Τα πρώτα χρόνια, η αθλήτρια ασχολήθηκε με την κολύμβηση, ενώ το «πάντρεμά» της με τον στίβο έγινε όταν ο προπονητής Θανάσης Δεληγιάννης την ανακάλυψε.