Miss Universe: Η R’ Bonney Gabriel από τις ΗΠΑ αναδείχθηκε η ομορφότερη γυναίκα για το 2022

Τσακιρίδου Χριστίνα
Miss Universe: Η R’ Bonney Gabriel από τις ΗΠΑ αναδείχθηκε η ομορφότερη γυναίκα για το 2022

H Μiss ΗΠΑ έστειλε ηχηρό μήνυμα για τα ηλικιακά όρια που υπάρχουν τόσο στον διαγωνισμό, όσο και στον χώρο της μόδας.

Στη Νέα Ορλεάνη διεξήχθη τα ξημερώματα Κυριακής (15/01)ο παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς, Miss Universe 2022. Η 28χρονη R'Bonney Gabriel, που έχει και καταγωγή από τις Φιλιππίνες στέφθηκε η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο και έστειλε ηχηρό μήνυμα για τα ηλικιακά όρια τόσο στον διαγωνισμό, όσο και στον χώρο της μόδας.

Η Miss Βενεζουέλα, Amanda Dudamel και η Miss Δομινικανή Δημοκρατία, Andreina Martinez, αναδείχθηκαν ως η πρώτη και η δεύτερη αναπληρωματική Miss Universe.

https://www.instagram.com/p/CnQDeapJCAt

Λίγο πριν την ανακοίνωση για την Miss Universe η R’ Bonney Gabriel ρωτήθηκε για το πώς θα αξιοποιούσε τον τίτλο της ως Μις Υφήλιος, τον οποίο τελικά κέρδισε, προκειμένου να αποδείξει πως είναι «μια δυναμική και προοδευτική γυναίκα».

https://www.instagram.com/p/CnbP-AauRSI

«Θα το χρησιμοποιούσα για να γίνω μια μεταμορφωτική πρωτεργάτης» απάντησε η Gabriel, κάνοντας αναφορά στη δουλειά της και λέγοντας ότι χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά στο σχέδιο μόδας της και διδάσκοντας ραπτική σε θύματα trafficking και ενδοοικογενειακής βίας, θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. Είναι τόσο σημαντικό να επενδύεις σε άλλους, να επενδύεις στην κοινότητά μας και να χρησιμοποιείς το μοναδικό σου ταλέντο για να κάνεις τη διαφορά. Όλοι έχουμε κάτι ξεχωριστό και όταν φυτεύουμε αυτούς τους σπόρους σε άλλους ανθρώπους στη ζωή μας, τους μεταμορφώνουμε και το χρησιμοποιούμε ως όχημα για αλλαγή», απάντησε η R’ Bonney Gabriel η οποία και στέφτηκε ως η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου για το 2022.

Όταν η 28χρονη Miss Universe κέρδισε μία θέση στο top 5, ρωτήθηκε: «Η Μις Υφήλιος έκανε πρόσφατα μια αλλαγή που επιτρέπει σε μητέρες και παντρεμένες γυναίκες να διαγωνιστούν φέτος. Ποια είναι άλλη μια αλλαγή που θα θέλατε να δείτε και γιατί;».

Η Μiss ΗΠΑ απάντησε ότι ελπίζει οι διοργανωτές του διαγωνισμού να αυξήσουν το όριο ηλικίας των υποψηφίων.

«Για μένα, θα ήθελα να δω μια αύξηση ηλικίας επειδή είμαι 28 ετών. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ηλικία για τον διαγωνισμό. Και νομίζω ότι είναι ένα όμορφο πράγμα. Η αγαπημένη μου φράση είναι "αν όχι τώρα, τότε πότε;" Γιατί ως γυναίκα, πιστεύω ότι η ηλικία δεν μας καθορίζει. Δεν είναι αύριο, δεν είναι χθες αλλά είναι τώρα. Η ώρα είναι τώρα», είπε η R' Bonney Gabriel χαρακτηριστικά.

Εκτός top 16 η Ελληνική αποστολή

Η Κορίνα Εμαννουηλίδου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη σκηνή αλλά δεν κατάφερε να συμπεριληφθεί στο top 16 του διαγωνισμού.

https://www.instagram.com/p/CnVUlZ_rXzy

Λίγο μετά το τέλος του διαγωνισμού, το μοντέλο μοιράστηκε τη χαρά της που συμμετείχε στα Μiss Universe, καθώς ήταν ένα από τα όνειρά της.

«Και αυτός ο κύκλος κλείνει σήμερα.. εδώ μακριά από το σπίτι μου αλλά έχω αφήσει κάποια κομμάτια μου εδώ στην Νέα Ορλεάνη που έπρεπε να αφήσω. Γι'αυτό ο Θεός με έφερε εδώ γιατί από μικρή το ονειρευόμουν…τα αφήνω λοιπόν και φεύγω περήφανη και γεμάτη που εκπροσώπησα τη χώρα μας στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ομορφιάς παγκοσμίως. Ευχαριστώ από καρδιάς τον θεσμό μου @starandmr.gshellas που με πίστεψε από την πρώτη στιγμή, τον λατρεμένο μου @stratospafliot που ήταν εκεί για να με εμψυχώνει και να με ενθαρρύνει όταν ερχόταν το σκοτάδι. Ευχαριστώ όλους εσάς για την αγάπη σας και τα μηνύματα σας! Η ζωή είναι πολύ περισσότερα πράγματα… Είμαι έτοιμοι για το επόμενο ταξίδι της ζωής μου!», έγραψε το μοντέλο.

Πηγή κεντρικής: missuniverse