Τέσσερα μαθήματα ζωής από φράσεις της Taylor Swift θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Τζένη Ντεμιράι
Τέσσερα μαθήματα ζωής από φράσεις της Taylor Swift θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Το ταλέντο της Taylor Swift με τις λέξεις δεν περιορίζεται μόνο στους στίχους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της, η Taylor Swift έχει αποθεωθεί από τη μουσική βιομηχανία και τους θαυμαστές της για την ικανότητα που έχει να μεταφέρει συναισθήματα και να δημιουργεί συναρπαστικούς κόσμους μέσα από τα τραγούδια της.

Η καριέρα της αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα ύψη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις 8 υποψηφιότητές -τις περισσότερες από κάθε άλλον καλλιτέχνη- στα MTV Video Music Awards 2023 που θα διεξαχθούν στις 12 Σεπτεμβρίου (ξημερώματα 13/09 για την Ελλάδα) στο Prudential Center στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Newark, στο New Jersey.

MTV Video Music Awards: Σαρώνει η Taylor Swift με 8 υποψηφιότητες - Δες όλες τις κατηγορίες

Η Taylor Swift «το έχει» με τις λέξεις τόσο πολύ που δεν είναι λίγες οι φορές που τα λόγια της έχουν γίνει πηγή έμπνευσης για τις Swifties (και όχι μόνο). Η ικανότητα της αυτή, όμως, δεν περιορίζεται αποκλειστικά στους στίχους που γράφει, αλλά την συνοδεύει και όταν απλώς μιλάει σε συνεντεύξεις και συναυλίες.

Let’s see κάποια από τα «μαθήματα ζωής» που έχει δώσει!

1. «Δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε τους ανθρώπους να μας συμπαθήσουν»

Η Taylor Swift έχει μάθει από πρώτο χέρι ότι το να παλεύεις για να κάνεις τους ανθρώπους να σε συμπαθήσουν δεν έχει αποτέλεσμα, και όπως είπε στους θαυμαστές της σε μία συναυλία το 2013 στο Nashville:

«Δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε τους ανθρώπους να μας συμπαθήσουν αν δεν το θέλουν. Δεν είναι δουλειά μας να αλλάξουμε τους ανθρώπους. Αυτό είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Αλλά αυτό που ΜΠΟΡΕΙΣ να ελέγξεις είναι το πώς αντιδράς εσύ σε αυτές τις καταστάσεις».

2. «Δεν χρειάζεται να συγχωρέσεις και να ξεχάσεις για να προχωρήσεις, μπορείς να προχωρήσεις χωρίς αυτά να συμβούν»

Η 33χρονη τραγουδίστρια, το 2019 παραχώρησε συνέντευξη στην δημοσιογράφο του CBS, Tracy Smith, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για το πώς οι διαμάχες παίζουν ρόλο στη συγγραφή των κομματιών της. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε γιατί επιλέγει να τραγουδάει στους haters της, είπε:

«Λοιπόν, όταν σταματήσουν να έρχονται σε μένα, θα σταματήσω να τους τραγουδάω. Ξέρετε, οι άνθρωποι λένε και ξαναλένε ότι πρέπει να συγχωρείς και να ξεχνάς για να ξεπεράσεις κάτι. Όχι, δεν χρειάζεται. Δεν χρειάζεται να συγχωρέσεις και να ξεχάσεις για να προχωρήσεις. Μπορείς να προχωρήσεις χωρίς να συμβεί τίποτα από αυτά τα πράγματα. Απλώς γίνεσαι αδιάφορος και προχωράς».

3. «Το να χάνεις πράγματα δεν σημαίνει μόνο ότι χάνεις»

Στις 18 Μαΐου 2022 η Taylor Swift εκφώνησε λόγο στην τελετή ορκωμοσίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, λαμβάνοντας τιμητικό τίτλο Διδάκτορα Καλών Τεχνών (Doctorate of Fine Arts). Κατά τη διάρκεια του λόγου της είπε:

«Στη ζωή σας αναπόφευκτα θα κάνετε λάθη, θα εμπιστευτείτε το λάθος άτομο, θα υποτιμήσετε, θα υπερβάλλετε, θα πληγώσετε τους ανθρώπους που δεν το άξιζαν, θα υπερσκεφτείτε, δεν θα σκεφτείτε καθόλου, θα σαμποτάρετε τον εαυτό σας, θα δημιουργήσετε μια πραγματικότητα στην οποία υπάρχει μόνο η δική σας εμπειρία, θα καταστρέψετε όμορφες στιγμές, θα αρνηθείτε λάθη, δεν θα κάνετε τα βήματα για να το διορθώσετε, θα νιώσετε πολύ ένοχοι, θα αφήσετε τις ενοχές να σας τρώνε, θα πιάσετε πάτο, θα αντιμετωπίσετε τελικά τον πόνο που προκαλέσατε, θα προσπαθήσετε να τα πάτε καλύτερα την επόμενη φορά. (...) Και δεν πρόκειται να πω ψέματα. Αυτά τα λάθη θα σας κάνουν να χάσετε πράγματα. Αυτό που προσπαθώ να σας πω είναι είναι ότι το να χάνεις πράγματα δεν σημαίνει μόνο ότι χάνεις. Πολλές φορές, όταν χάνουμε πράγματα, κερδίζουμε και πράγματα».

4. «Μάθε να ζεις με την αμηχανία»

Στην ίδια τελετή είπε ακόμα: «Μάθε να ζεις με την αμηχανία. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε να αποφύγετε να γίνετε cringe, θα κοιτάξετε πίσω στη ζωή σας και θα cringάρετε εκ των υστέρων. Το cringe είναι αναπόφευκτο σε όλη τη διάρκεια της ζωής, ακόμη και ο όρος cringe μπορεί κάποια στιγμή να θεωρηθεί cringe. Σας υπόσχομαι ότι πιθανότατα κάνετε ή φοράτε κάτι αυτή τη στιγμή το οποίο θα το κοιτάξετε μετά από καιρό και θα το βρείτε αηδιαστικό και ξεκαρδιστικό. Δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Γι' αυτό μην προσπαθήσετε. (…) Οι τάσεις και οι φάσεις έχουν πλάκα, το να κοιτάς πίσω και να γελάς έχει επίσης πλάκα».