Δύο νέα ρεκόρ σπάει η Taylor Swift και γράφει ιστορία

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Δύο νέα ρεκόρ σπάει η Taylor Swift και γράφει ιστορία
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Η Taylor Swift γίνεται η πρώτη γυναίκα στην ιστορία μπαίνοντας σε ένα μοναδικό Top 10 που καμία άλλη γυναίκα καλλιτέχνης δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής.

Η Taylor Swift έγραψε ιστορία και εδραίωσε για ακόμη μία φορά την θέση της στις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες της γενιάς της. Sold-out παραστάσεις που έχουν ουρές ουρών σε κάθε χώρα που θα επισκεφτεί και τοπ θέσεις με κάθε νέα της κυκλοφορία. Αυτήν τη φορά, με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Speak Now", έσπασε όχι ένα, αλλά δύο ρεκόρ στα μουσικά charts.

Η κυριαρχία της Taylor Swift και τα δύο ρεκόρ

Σύμφωνα με το Billboard, η Swift έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που έχει τέσσερα άλμπουμ ταυτόχρονα στο Top 10 του Billboard.

Αυτό το αξιοσημείωτο κατόρθωμα δεν έχει επιτευχθεί από γυναίκα καλλιτέχνη από τότε που το Billboard συγχώνευσε τα μονοφωνικά και στερεοφωνικά διαγράμματα άλμπουμ τον Αύγουστο του 1963.

Ο Lewis Capaldi ακυρώνει όλες του τις συναυλίες: Κοινό, μουσικοί και καλλιτέχνες είναι μαζί του

Ο μόνος άλλος καλλιτέχνης που ξεπέρασε αυτό το επίτευγμα ήταν ο αείμνηστος Prince, ο οποίος είχε πέντε άλμπουμ ταυτόχρονα στα charts μετά τον θάνατό του τον Μάιο του 2016. Το κατόρθωμα της Swift γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθώς είναι επίσης η πρώτη καλλιτέχνης μετά τον Herb Alpert το 1966 που έχει τέσσερα άλμπουμ στο Top 10.

Επιπλέον, το "Speak Now (Taylor's Version)" οδήγησε την Taylor Swift στο να έχει 12 Νο.1 άλμπουμ της, εδραιώνοντας τη θέση της ως η ερμηνεύτρια με τα περισσότερα άλμπουμ στα charts. Ξεπερνά την προηγούμενη κάτοχο του ρεκόρ, την Barbra Streisand, η οποία κατείχε τον τίτλο με 11 Νο. 1 άλμπουμ. Η Swift βρίσκεται πλέον στην παρέα των θρύλων της μουσικής, καθώς ισοβαθμεί με τον Drake για τα περισσότερα Νο. 1 άλμπουμ. Οι μόνοι καλλιτέχνες που έχουν περισσότερα άλμπουμ Νο. 1 είναι οι Beatles με 19 και ο Jay-Z με 14.

Celebrity What If εικόνες που έγιναν viral: Το ΑΙ μας δείχνει πώς θα ήταν παιδιά διασήμων

Η επιτυχία του Speak Now

Το τελευταίο άλμπουμ της 33χρονης τραγουδίστριας έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή του Billboard 200 με 716.000 μονάδες ισοδύναμου άλμπουμ - ένας αριθμός που συνδυάζει τις φυσικές πωλήσεις με τις ψηφιακές πωλήσεις και τα στοιχεία για το streaming. Είναι η μεγαλύτερη εβδομάδα για οποιοδήποτε άλμπουμ το 2023 και η καλύτερη από το προηγούμενο άλμπουμ της, Midnights, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο.

https://www.instagram.com/p/CuxQsmGOdd0/

Η επιτυχία του "Speak Now (Taylor's Version)" επεκτείνεται πέρα από τις Η.Π.Α. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το άλμπουμ εκτοξεύτηκε στην κορυφή των charts, σηματοδοτώντας το εντυπωσιακό 10ο νούμερο ένα άλμπουμ της Swift στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η δημοτικότητά του ήταν τόσο τεράστια που ξεπέρασε τις πωλήσεις του υπόλοιπου Top 10 μαζί, μια απόδειξη της τεράστιας παγκόσμιας θαυμαστικής βάσης της Swift. Παράλληλα με το επαναηχογραφημένο αρχικό άλμπουμ, η Swift ενθουσίασε τους θαυμαστές της και με μια συλλογή κομματιών "From The Vault", με συνεργασίες με διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Fall Out Boy και η Hayley Williams των Paramore.

Το "Speak Now (Taylor's Version)" αποτελεί το τρίτο rerecorded άλμπουμ της Swift, μετά τις επιτυχημένες κυκλοφορίες των "Fearless (Taylor's Version)" και "Red (Taylor's Version)" το 2021.