Η Ρίτα Μωραϊτάκη- Πικρού πιστεύει πως η σύγχρονη Ελληνίδα έχει τον πιο σύνθετα κοινωνικό ρόλο

Η Ρίτα Μωραϊτάκη- Πικρού πιστεύει πως η σύγχρονη Ελληνίδα έχει τον πιο σύνθετα κοινωνικό ρόλο

Η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά, «Αττική Μπροστά», μας προσκαλεί αυτήν την Πέμπτη

στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα Η Σύγχρονη Ελληνίδα, μια ένσαρκη διαχρονικά Καρυάτιδα”.

Είστε για πρώτη φορά υποψηφία Περιφερειακή Σύμβουλος στην Αττική στον Κεντρικό Τομέα με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Χαρδαλιά. Πώς προέκυψε η απόφαση και ποιο είναι το βασικό σας όραμα;

Ήμουν πάντα ένας άνθρωπος με ενεργό ενδιαφέρον και συμμετοχή στα κοινά. Όταν, λοιπόν, ήρθε η πρόταση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο, αρχικά από τον νυν Περιφερειάρχη και στη συνέχεια από τον Νίκο Χαρδαλιά, ήξερα ακριβώς ότι είχε έρθει η στιγμή να περάσω στο επόμενο βήμα. Εξάλλου και τα προηγούμενα χρόνια και τώρα, ο στόχος μου είναι ένα: να διευρύνουμε το δίχτυ αλληλεγγύης προς όλους. Αυτά που βλέπουμε στην Ευρώπη για παράδειγμα και θαυμάζουμε, για το ρόλο και τη συμμετοχή της κοινότητας, για τις διευκολύνσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Αυτοδιοίκηση, να γίνουν πράξη και στην Αττική. Γιατί η Αττική θα δώσει το παράδειγμα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ATTIKI-BROSTA.jpg

Την Πέμπτη διοργανώνετε μια εκδήλωση αφιερωμένη όπως λέτε τη «Σύγχρονη Ελληνίδα Καρυάτιδα». Πείτε μου λίγο για την εκδήλωση.

Είναι μια εκδήλωση που τιμά τη γυναίκα σε όλες της τις εκφάνσεις, αναδεικνύοντας τις πολλαπλές δυσκολίες και τους «ρόλους» που πρέπει να υπηρετήσει. Δεν έχουμε σκοπό να εξιδανικεύσουμε τις καταστάσεις, το αντίθετο. Αλλά είναι σημαντικό να τιμούμε τις γυναίκες, να μην θεωρούμε την προσπάθεια τους, τις θυσίες τους αυτονόητες. Δεν είναι. Οπότε αυτή η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στις απλές γυναίκες της διπλανής πόρτας, γιατί και αυτές αξίζουν την αμέριστη προσοχή μας. Γίνονται πολλές εκδηλώσεις που τιμούν τις γυναίκες που έκαναν αξιομνημόνευτα επιτεύγματα, αλλά εμείς έχουμε την προσοχή μας στην απλή, καθημερινή σύγχρονη Ελληνίδα.

Σήμερα, είστε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΚΑΠΤΥ. Τι ακριβώς κάνει αυτός ο Φορέας και γιατί είναι σημαντικός για την Ελλάδα;

Το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (Ε.Κ.Α.Π.Τ.Υ. Α.Ε.), έχει ως αντικείμενο την πιστοποίηση συστημάτων για τις εταιρείες που εισάγουν, διακινούν, αποθηκεύουν, συντηρούν ή επισκευάζουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Πρόκειται δηλαδή για τις εταιρείες που είναι προμηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων και είναι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ. Η βασική του όμως δραστηριότητα είναι η αξιολόγηση και πιστοποίηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων ως ο μοναδικός ελληνικός κοινοποιημένος οργανισμός χορηγώντας την άδεια κυκλοφορίας τους στην ΕΕ που δεν είναι άλλη από τη σήμανση ce mark (ce 0653). Η δική μας, λοιπόν, δουλειά είναι να πιστοποιούμε πως ότι διακινείται μέσα στις μονάδες υγείας αλλά και όσα αναλώσιμα ιατρικά είδη αγοράζουμε ως καταναλωτές, είναι αξιόπιστα και ασφαλή σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική Νομοθεσία.

Η μεγάλη μας επιτυχία, είναι πως καταφέραμε να έχουμε πελατολόγιο εντός και εκτός συνόρων. Και αναφέρομαι σε επιτυχία, γιατί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε πάνω σ’ αυτό το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Έχουμε την αξιολόγηση της τεχνικής τεκμηρίωσης από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και στη συνέχεια τον επιτόπιο έλεγχο στη γραμμή παραγωγής από τους επιθεωρητές μας. Σε όλο αυτό το πλαίσιο, ελέγχουμε ότι έχουν εφαρμοστεί πιστά όσα απαιτούνται νομοθετικά και τεχνικά πριν χορηγήσουμε την πιστοποίηση για την κυκλοφορία εκάστου ιατροτεχνολογικού προιόντος.

Σήμερα το πελατολόγιο μας περιλαμβάνει κορυφαίες εταιρείες από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Τουρκία, Αίγυπτο, Ισπανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Καναδά, Κύπρο, Γερμανία, Ελβετία, Αγγλία αλλά και τις κορυφαίες εταιρείες της εγχώριας αγοράς. Οι καλύτεροι στον τομέα τους, εντός και εκτός συνόρων μας εμπιστεύονται κάτι που συνιστά εθνική επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του ανταγωνισμού.

PHOTO-RITA-_MORAITAKI.jpg