«Εις το επανιδείν Ραφαελίτσα μου» λέει η αδερφή της Ραφαέλας Πιτσικάλη γιατί οι άγγελοι δεν φεύγουν

Τσακιρίδου Χριστίνα
«Εις το επανιδείν Ραφαελίτσα μου» λέει η αδερφή της Ραφαέλας Πιτσικάλη γιατί οι άγγελοι δεν φεύγουν

Η οικογένεια της Ραφαέλας Πιτσικάλη αποχαιρετά την μαχήτριά της και συγκινεί. Τα συγκινητικά posts Μαίρης-Ανδρέα Πιτσικάλη.

Το ταξίδι της προς το φως ξεκίνησε την Τετάρτη (24/01) η Ραφαέλα Πιτσικάλη, έπειτα από τρεισήμισι χρόνια μάχης με τον καρκίνο.

Η 21χρονη μαχήτρια άφησε την τελευταία της πνοή στο MD-Anderson Cancer Center των ΗΠΑ, όπου νοσηλευόταν για αρκετό διάστημα, παραδίδοντας καθημερινά μαθήματα σθένους, γενναιότητας και αισιοδοξίας.

Παρά την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας της η Ραφαέλα δεν έχασε λεπτό το χαμόγελό της και μέσα από τα προφίλ της στα social media κατάφερε να μας αφυπνίσει, θυμίζοντάς μας τα αληθινά σημαντικά ζητήματα αυτής της ζωής.

«Να είστε δυνατοί, να αγαπάτε τους ανθρώπους γύρω σας και να περνάτε φανταστικά», έλεγε η νεαρή κοπέλα ενώ μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας της τόνιζε: «Μπόρα είναι και θα περάσει».

Ακόμα και όταν ήταν εμφανώς καταβεβλημένη, η Ραφαέλα δεν αποχωρίστηκε ποτέ την Κρητική λεβεντιά της. Μέσα από το TikTok η 21χρονη έστελνε αισιόδοξα μηνύματα, περιμένοντας παράλληλα ένα ευχάριστο νέο που θα την γύριζε στο νησί της καρδιάς της και στα αγαπημένα της πρόσωπα.

Η Μαίρη Πιτσικάλη αποχαιρετά την Ραφαέλα της-Το συγκινητικό αντίο

Τεράστιο κύμα συγκίνησης επικρατεί εδώ και λίγα 24ωρα στο Πανελλήνιο, μετά το άκουσμα της είδησης για το «ταξίδι» της Ραφαέλας προς τον παράδεισο.

Πριν από μερικές ώρες η αδερφή της 21χρονης, Μαίρη Πιτσικάλη ένιωσε την ανάγκη αποχαιρετήσει την μικρή της αδερφή με τον δικό της τρόπο, δημοσιεύοντας στο TikTok ένα βίντεο με throwback φωτογραφίες.

«Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν όσο εμείς δεν τους ξεχνάμε. Με ενέπνευσες, με έκανες πιο δυνατή, πιο χρωματιστή μα κυρίως με έκανες να εκτιμήσω την κάθε στιγμή. Έγινες άγγελος Σ’ευχαριστώ για όλες τις στιγμές μας γενναίο μου πλάσμα. Είμαι περήφανη που είμαι αδερφή σου. Εύχομαι μια μέρα τα παιδιά μου να σου μια σου μοιάσουν. Θα έρθω να σε συναντήσω αδερφούλα μου. Μπόρα είναι και πέρασε. Εις το επανιδείν Ραφαελίτσα μου Σ’αγαπώ #rafaelapitsikali 24.01.2024», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης της η Μαίρη Πιτσικάλη.

https://www.instagram.com/p/Cjh9-PEsJKZ/

Εξίσου συγκινητική ήταν και η ανάρτηση του μπαμπά της Ραφαέλας, Ανδρέα Πιτσικάλη ο οποίος βρήκε τη δύναμη να γράψει μερικά λόγια για τον «άγγελό του» στο Facebook.

Screenshot-2024-01-26-124702.png

«Η Ραφαέλα μας ήταν τόσο νέα και τόσο σπουδαία μέχρι και την τελευταία στιγμή. Πίστευε και ήθελε να γίνει καλά. Πάλευε κάθε μέρα με το τέρας.Έγινε ένας άγγελος. Ένας πραγματικός άγγελος έφυγε από την οικογένειά μας.Θα συνεχίσουμε το έργο σου Ραφαελίτσα μου και ότι είχες ονειρευτεί για να είσαι ευτυχισμένη. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο, τον καθένα σας ξεχωριστά που από το υστέρημά του δώσατε παράταση ζωής στη Ραφαέλα μας .Να είστε όλοι πάντα καλά και να έχετε την υγεία σας. Σ’ αγαπάμε παιδί μου και μας λείπεις πολύ♥️ Μπόρα ήταν και πέρασε 🌈 Θα έρθουμε να σε βρούμε εκεί που είσαι. 24.01.2024 🕊️», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Πιτσικάλης.

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη και από τον παράδεισο θα μας διδάσκει πώς να δίνουμε τις πιο δύσκολες μάχες

Η μάχη της Ραφαέλας με τον καρκίνο και τα μαθήματα ζωής

Από τον Ιούνιο του 2020 έως και τις 24 Ιανουαρίου 2024, η Ραφαέλα Πιτσικάλη έδωσε μία άνιση μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Η διάγνωση που της άλλαξε ριζικά τη ζωή έγινε το καλοκαίρι του 2020, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, μετά από έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά.

Η συνέχεια της ιστορίας της περιλαμβάνει χημειοθεραπείες, το Ογκολογικό Νοσοκομείο Ελπίδα και εγχείρηση, με σκοπό την απομάκρυνση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του επόμενου έτους (2021) η Ραφαέλα υποτροπίασε και χρειάστηκε να βρεθεί σε ένα δεύτερο χειρουργείο. Ούτε αυτό, όμως, ήταν η σωτηρία της, αφού τον Μάιο του 2023, η 20χρονη τότε κοπέλα υποτροπίασε για δεύτερη φορά και μεταφέρθηκε στο Αντικαρκινικό Κέντρο του Χιούστον των ΗΠΑ, MD-Anderson Cancer Center.

Η μεταφορά της εκεί επιτεύχθηκε με την σημαντική βοήθεια των πολιτών της χώρας μας, οι οποίοι απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι εδώ και μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στις ζωές μας.

Τα δεδομένα στη ζωή της Ραφαέλας άλλαξαν, λοιπόν, όταν η οικογένειά της απευθύνθηκε μέσω του Τύπου στους πολίτες και εκείνοι βοήθησαν έμπρακτα, συλλέγοντας τα χρήματα που ήταν απαραίτητα για την πολύμηνη νοσηλεία της νεαρής κοπέλας στην Αμερική.

Παρά τις προσπάθειες της οικογένειάς της και την ένθερμη υποστήριξη των πολιτών, η νεαρή μαχήτρια «έφυγε» πριν λίγες ημέρες για τον ουρανό, εκεί όπου θα χαμογελά μαζί με άλλους αγγέλους.

Πηγή κεντρικής: rafaella_pitsi