6 μικρές συνήθειες που θα σε κάνουν πιο έξυπνη από το 98% των ανθρώπων

Τζένη Ντεμιράι
6 μικρές συνήθειες που θα σε κάνουν πιο έξυπνη από το 98% των ανθρώπων

Εσύ πόσα από αυτά κάνεις;

Έχεις μπει ποτέ στη διαδικασία να κάνεις κάποιο τεστ IQ από εκείνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο; Αν το έχεις κάνει, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι είναι πιο εύκολο να πετύχεις υψηλότερη βαθμολογία αφού έχεις παίξει το «παιχνίδι» κάποιες φορές.

Η αλήθεια είναι πως η νοημοσύνη δεν είναι ένας αριθμός που μας δίνεται σε κλειστό φάκελο όταν γεννιόμαστε. Στην πραγματικότητα υπάρχουν διάφορα είδη νοημοσύνης τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν.

Η βελτίωση της νοημοσύνης μας είναι εφικτή, απλώς απαιτεί τη διαμόρφωση καλών συνηθειών.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 6 συνήθειες, οι οποίες, σύμφωνα με το yourtango, θα βελτιώσουν τη νοημοσύνη σου.

#1 Να κοιμάσαι πάνω από 7 ώρες τη μέρα

Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η έλλειψη ύπνου κάνει κακό στη νοημοσύνη. Επομένως, είναι σημαντικό να κοιμάσαι 7-9 ώρες καθημερινά.

#2 Πέρνα τουλάχιστον 10 λεπτά τη μέρα μαθαίνοντας κάτι καινούριο

Ο εγκέφαλός σου δεν θα βρεθεί ποτέ σε νέα μονοπάτια αν κάνεις συνεχώς τα ίδια πράγματα και δεν μαθαίνεις τίποτα καινούριο.

Ψάξε και βρες πράγματα που θα σου άρεσαν να μάθεις. Θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε, από ένα μουσικό όργανο, μία ξένη γλώσσα ή η ταϊλανδέζικη μαγειρική.

#3 Κάνε διαλογισμό

Αρκετοί γκουρού είναι εκείνοι που αναφέρονται στα οφέλη του διαλογισμού. Η αίσθηση της γαλήνης είναι ο γενικότερος τρόπος να περιγράψει κανείς όσα σου προσφέρει ο διαλογισμός. Στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλος γίνεται πιο ανθεκτικός, καθώς μαθαίνει να αντιστέκεται στα διάφορα ερεθίσματα.

#4 Επικεντρώσου σε ένα πράγμα κάθε φορά

Όσο οι γύρω σου τρέχουν να προλάβουν τα πάντα, κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, εσύ πρέπει να κάνεις το ακριβώς αντίθετο. Να είσαι συγκεντρωμένη σε ένα πράγμα κάθε φορά και να δεσμεύεσαι αποκλειστικά σε αυτό, μέχρι να το ολοκληρώσεις. Το multitasking είναι καλό για τις εταιρείες αλλά όχι για τη νοημοσύνη σου.

#5 Διάβαζε βιβλία

Ναι, αυτό το στερεότυπο είναι αληθινό: Οι άνθρωποι που διαβάζουν είναι έξυπνοι.

Διαβάζοντας όχι μόνο θα αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις και θα βελτιώσεις τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο, άλλα ταυτόχρονα, θα εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να συγκεντρώνεται.

Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε μια κοινωνία με προβλήματα προσοχής, εθισμένη στο scrolling.

e3pynh-gynaika-01.jpg

Pexels

#6 Αθλήσου

Η άθληση δεν κάνει καλό μόνο στη σωματική και ψυχική σου υγεία, αλλά βοηθά σημαντικά και τον εγκέφαλό σου.

Θα ζήσεις περισσότερο, θα νιώσεις καλύτερα και θα ανεβάσεις το IQ σου.