Ολυμπιακοί Αγώνες: 2ο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα - Ποιος είναι ο 23χρονος Μίλτος Τεντόγλου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ολυμπιακοί Αγώνες: 2ο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα - Ποιος είναι ο 23χρονος Μίλτος Τεντόγλου

Μίλτος Τεντόγλου: Ο νεαρός πρωταθλητής κατέκτησε το δεύτερο χρυσό Ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μας έκανε όλους περήφανους.

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας σημειώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο 23χρονος πρωταθλητής του μήκους ανδρών, έκανε την ανατροπή με μια τέλεια «πτήση» στα 8.41μ. στο 6ο και τελευταίο του άλμα.

Αγώνας...θρίλερ γεμάτος ανατροπές

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του κορυφαίου άλτη με τον οποίο πήγε στο Τόκιο, μετά το 8.60 που είχε φέτος ως καλύτερη επίδοση στον κόσμο και μας έκανε όλους υπερήφανους. Πατώντας μόλις 2 εκατοστά πίσω από το όριο, έφτασε στα 8.41 μ, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Τι κι αν στο πρώτο του άλμα ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε πολύ πίσω, το τελευταίο μυθικό του άλμα ήταν αυτό που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο. Πρόκειται αναμφίβολα για μια ιστορική στιγμή για τον ελληνικό στίβο αφού είναι το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε Έλληνας αθλητής στο μήκος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.



Στέφανος Ντούσκος: Ο 24χρονος που πήρε το πρώτο Χρυσό για την Ελλάδα βούρκωσε & μας συγκίνησε διπλά

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την κατάκτηση του χρυσού



«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ημουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν... χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω.... Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός.

Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε» δήλωσε ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης στην κάμερα.

tokio2020 olympics tentoglou

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον Μίλτο Τεντόγλου

  • Έχει καταγωγή από τα Γρεβενά.
  • Ασχολήθηκε τυχαία με τον στίβο ενώ παλαιότερα έκανε παρκούρ.
  • Προπονητής του είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος του αθλητισμού, ο Γιώργος Πομάσκι.
  • Έχει φοιτήσει σε μουσικό σχολείο.
  • Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου του Τορούν αν και υπέφερε από τραυματισμό στο αριστερό γόνατο.
  • Έχει πετύχει την κορυφαία επίδοση για το 2021, πετώντας στα 8.60μ.
https://www.instagram.com/p/CPpvJ2EgXG3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Simone Biles παραιτήθηκε, η Κορακάκη δεν τα θαλάσσωσε, οι Ολυμπιονίκες δεν είναι υπεράνθρωποι

Πηγή φωτογραφιών: apimages.com