Η Jennifer Garner δίνει τα παπούτσια της σε άστεγο και γίνεται έμπνευση για την Kindness Challenge

Τζένη Ντεμιράι
Η Jennifer Garner δίνει τα παπούτσια της σε άστεγο και γίνεται έμπνευση για την Kindness Challenge

Jennifer Garner 

Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να κάνουμε το Kindness Challenge και να μοιράσουμε καλοσύνη και αγάπη;

Γιατί υπάρχουν μονάχα στιγμές και εποχές (Χριστούγεννα και γενέθλια) που όλοι θυμούνται να κάνουν μία πράξη καλοσύνης αφήνοντας για λίγο στην άκρη το εγωισμό τους και βάζοντας στο προσκήνιο την ανθρωπιά και την αγάπη;

Βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι επειδή δεν έχουν μάθει να προσφέρουν και να μοιράζονται. Διστάζουν να πουν «χρειάζεσαι βοήθεια;» όταν βλέπουν ότι κάποιος το έχει ανάγκη, διστάζουν να κεράσουν έναν καφέ τον συνάδελφο που ξέχασε το πορτοφόλι του αλλά και να χαρίσουν στην κολλητή εκείνη την μπλούζα που κάθε φορά που την βλέπει λέει πόσο της αρέσει.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η πραγματοποίηση μιας και μόνο πράξης καλοσύνης σε καθημερινή βάση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενδορφινών και σεροτονίνης κάνοντας μας πιο ευτυχισμένους. Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να διστάζουμε.

Ευτυχώς για μας τους overthinkers, το Hollywood έχει μία νότα αισιοδοξίας και για αυτό. Όχι με κάποια -ακόμα- ταινία που μας διδάσκει να μοιράζουμε απλόχερα αγάπη, αλλά με την πραγματική ζωή της Jennifer Garner η οποία δεν δίστασε να δώσει τα παπούτσια της σε έναν άστεγο.

Πώς η Jennifer Garner μοίρασε αγάπη!

Η 51χρονη ηθοποιός, φαίνεται, σε βίντεο που δημοσίευσε το TMZ, να προσφέρει μία τσάντα με είδη ανάγκης σε έναν άστεγο. Όταν συνειδητοποιεί ότι ο άνθρωπος που βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο ήταν ξυπόλητος, βγαίνει από το αυτοκίνητό της και του προσφέρει τα παπούτσια που φοράει η ίδια. Τα παπούτσια τελικά, δεν είχαν το ίδιο νούμερο που φοράει ο άνδρας αλλά αυτό δεν πτοεί την ηθοποιό.

Όταν το συνειδητοποιεί, πλησιάζει τον παπαράτσι που βρισκόταν στο σημείο και όταν μαθαίνει ότι φοράει το ίδιο νούμερο με τον άστεγο άνδρα, του προσφέρει χρήματα για να τα αγοράσει.

Ορισμένοι χρήστες του X να αμφισβήτησαν το περιστατικό επειδή η Garner γνώριζε το όνομα του παπαράτσι. Στην πραγματικότητα, όμως, λίγη σημασία έχει αν η Garner έδρασε αυθόρμητα ή όχι. Στην περίπτωση που τον ήξερε, σημασία έχει ότι τον «χρησιμοποίησε» για καλό σκοπό την στιγμή που άλλοι διάσημοι χρησιμοποιούν τους παπαράτσι για να προβάλλουν την «φανταστική» ζωή τους.

One Kindness Challenge για μία πιο ευτυχισμένη ζωή

Το καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε για τα καλά και τα Χριστούγεννα σιγά σιγά θα φτάσουν, κάνοντας περισσότερους ανθρώπους να θέλουν να κάνουν μία πράξη καλοσύνης τις ημέρες των γιορτών. Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό. Δεν χρειαζόμαστε τα Χριστούγεννα για να στεφτούμε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσφέρουμε καλοσύνη και αγάπη στους γύρω μας. Με αυτό το επιχείρημα, έχουν δημιουργηθεί πολλά kindness challenges, τα οποία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπόσχονται ότι θα ανεβάσουν στα ύψη την σεροτονίνης μας!

Ένα από αυτά, είναι το One Kindness Challenge, το οποίο σε βάζει στη διαδικασία να αναμετρηθείς με τον εαυτό σου, κάνοντας μία καλή πράξη κάθε μέρα για 16, 21 ή 30 ημέρες!

Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις λίστες με μία πράξη καλοσύνης για την κάθε μέρα, όπως για παράδειγμα το να γράψεις ένα ευχαριστήριο μήνυμα σε κάποιον, το να κάνεις κομπλιμέντο σε 3 άτομα ή το να πληρώσεις τον καφέ ενός άγνωστου.

Δες στην παρακάτω Gallery μερικές ιδέες για το Challenge