Ημέρα 404 Error: Η χιουμοριστική υπενθύμιση για να μην αφήσεις κανένα λάθΩς να σε ρίξει

Ανθή Μιμηγιάννη
Ημέρα 404 Error: Η χιουμοριστική υπενθύμιση για να μην αφήσεις κανένα λάθΩς να σε ρίξει

Με αφορμή την ημέρα που τιμάται το περιβόητο σφάλμα «Η σελίδα δεν βρέθηκε» ας βάλουμε λίγο χιούμορ στη ζωή μας για να επιβιώσουμε στο θέατρο του παραλόγου και ας μάθουμε -επιτέλους- να μην παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις το TASK τί δεν λειτουργεί σωστά. Η καταρράκωση των αξιών, η ισοπέδωση και η απουσία της λογικής, η συνειδητοποίηση της τεράστιας απόστασης μεταξύ σωστού και λάθους, η υπαρξιακή μοναξιά και η ανάγκη για επιβίωση, σε έναν κόσμο που όσο τρέχει τεχνολογικά τόσο κάποια πράγματα τρέχουν ανάποδα, μάς κάνει να σκεφτόμαστε συχνά το θέατρο του παραλόγου και όλα όσα έθιξαν οι Μπέκετ και Ιονέσκο.

«Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι» και πώς ο Μίλαν Κούντερα άνοιξε νέους τρόπους γραφής & ανάγνωσης

Σε αυτή την εποχή που το 404 Error είναι παντού -κι ας μη φαίνεται μέσω κάποιου λογότυπου στη real life, το ηλεκτρονικό 404 Error μοιάζει παράδεισος και η Ημέρα που τιμάται στις ΗΠΑ έχει σαφέστατα χιουμοριστική διάθεση. Τα 2 αγαπημένα μισητά τεσσάρια σε μια συμβολική φυσικά ημερομηνία: 4/4.

what-huh.gif

Ο εν λόγω κωδικός σφάλματος εμφανίζεται -όπως ΟΛΟΙ ξέρουμε- όταν προσπαθούμε να επισκεφτούμε μια ιστοσελίδα που δεν μπορεί να βρεθεί. Μάλιστα, πολλές φορές εκεί συναντάμε και τον αγαπημένο φίλο John Travolta με ένα gif που έχουμε ταυτιστεί επίσης όλοι -και που, οκ, ταιριάζει ακόμα περισσότερο με το θέατρο του παραλόγου.

Αυτό το αγαπημένο λάθος έχει γίνει συνώνυμο με την pop κουλτούρα του Internet και αναφέρεται συχνά σε memes, αστεία, ακόμη και τατουάζ. Η 404 error Day, είναι μέρα αφιερωμένη σε εκείνους που αγαπούν και εκτιμούν τις ιδιορρυθμίες του Internet και φυσικά σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν το περιβόητο σφάλμα «Η σελίδα δεν βρέθηκε».

Αν και μπορεί να φαίνεται ανόητο, το σφάλμα 404 εξυπηρετεί στην πραγματικότητα έναν σημαντικό σκοπό -μας ειδοποιεί για κατεστραμμένους συνδέσμους και παλιούς ιστότοπους που χρειάζονται συντήρηση. Την 404 Day, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως υπενθύμιση για να ενημερώσουμε τους δικούς μας ιστότοπους και διαδικτυακούς χώρους, κάνοντας το Διαδίκτυο ένα καλύτερο μέρος για όλους μας.

Η ημέρα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από μια ομάδα που προφανώς και λατρεύει την τεχνολογία για να φέρει ευαισθητοποίηση και χιούμορ σε αυτό το κοινό διαδικτυακό φαινόμενο. Είναι επίσης μια τέλεια ευκαιρία για προγραμματιστές και σχεδιαστές ιστοσελίδων να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους στη δημιουργία έξυπνων και ελκυστικών 404 Error σελίδων.

Οπότε: Σήμερα δεν ξεχνάμε ότι είναι πολύ σωστό να βλέπουμε κάποια πράγματα με χιούμορ. Θυμόμαστε να γελάμε με εκείνο το τεράστιο γραμμένο με ωμέγα λάθΩς μας που δεν οδηγεί πουθενά καθώς και με όλα τα λάθη μας. Ας μάθουμε να λέμε πως είναι ΟΚ να μην είναι κάτι προς το παρόν (αλλά και στο μέλλον) διαθέσιμο, και ας σταματήσουμε να παίρνουμε τον εαυτό μας και πολύ στα σοβαρά.

Το 404 Error είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι ακόμη και στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο της τεχνολογίας και του ΑΙ συμβαίνουν λάθη και πως είναι σημαντικό να μαθαίνουμε πάντα από αυτά.

Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν αυτά τα ενοχλητικά σφάλματα 404 και ας βάλουμε το χιούμορ σε περισσότερη δόση στη ζωή μας. Και αν έχουμε κάποια στιγμή τόσο χιούμορ ας φτιάξουμε κι εμείς μία Ημέρα όπου θα τιμάμε κάποιο ευτράπελο. Παίζει να είναι και ο μόνος τρόπος να ξαναχτίσουμε αξίες και να ξεφύγουμε από αυτό που είπαμε στην αρχή: από το θέατρο του παραλόγου και την παράνοια.

Ο υπερρεαλιστής του έρωτα Καζανόβα: Αυτή είναι η ερωμένη που τον άφησε (κυριολεκτικά) στο διαβάστηκε

Untitled.png