H tattoo artist Ηλέκτρα Αννιτσάκη λύνει τις απορίες μας με αφορμή το 16ο Athens Tattoo Convention

Γεωργία Βλαχοπούλου
H tattoo artist Ηλέκτρα Αννιτσάκη λύνει τις απορίες μας με αφορμή το 16ο Athens Tattoo Convention

Το 16ο Athens Tattoo Convention επιστρέφει και για ακόμα μια φορά στηρίζει το Make A Wish μέσω των viral tattoo σε σχήμα αστεριού που μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες.

Το 16ο Athens Tattoo Convention είναι γεγονός και επιστρέφει φέτος το τριήμερο 17, 18 και 19 Μαΐου στο ΤΑΕ ΚWON DO έτοιμο να κλέψει τις εντυπώσεις και να σας... στιγματίσει!

Το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo θαγιορτάσει τα 16α του γενέθλια στο πιο πληθωρικό event της πόλης και θα κάνει το Κλειστό Γήπεδο του Φαλήρου να μοιάζει με «πολύβουο μελίσσι», καθώς δεκάδες μηχανάκια θα «χτυπούν» ασταμάτητα σχέδια δίνοντας τον ρυθμό στο μεγαλύτερο ραντεβού για τον κόσμο των tattoos στηνΑθήνα.

το Athens Tattoo Convention στηρίζει όμως από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του και τον Οργανισμό Make A Wish. Μέσω της ενέργειας STAR YOUR BODY, στην οποία ο επισκέπτης κάνει ένα τατού από επιλεγμένα σχέδια αστεριών, το 100% του αντιτίμου πάει στον οργανισμό και την πραγματοποίηση ευχών παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Μέχρι σήμερα οι καλλιτέχνες έχουν ζωγραφίσει περισσότερα από 5.000 αστεράκια και συνεχίζουν ακάθεκτοι!

Εμείς μιλήσαμε με την Ηλέκτρα Αννιτσάκη, tattoo artist του Dildo Tattoo Studio και έλυσε όλες τις ερωτήσεις που είχαμε με αφορμή το 16ο Athens Tattoo Convention στο οποίο συμμετέχει.

https://www.instagram.com/p/CrQ43uWsI3J/

Κάθε τατουάζ σημαίνει κάτι για εκείνον που επιλέγει να το κάνει στο σώμα του. Για εσάς τους δημιουργούς τι συμβολίζει το αστέρι γενικά αλλά και ειδικά αυτά που θα κάνετε σε όσους θέλουν να στηρίξουν το Make A Wish; Είναι διαφορετικό το συναίσθημα όταν κάνετε τα «αστεράκια» του Make A Wish;

Κάθε άνθρωπος που επιλέγει να κάνει τατουάζ έχει τη δική του φιλοσοφία πάνω στα σχέδια. Τα αστέρια είχαν πάντα μια θέση στα tattoo, είτε σαν μεμονωμένα σχέδια είτε σαν filler. Προσωπικά τα αστέρια τα βλέπω σαν την εσωτερική λάμψη του κάθε ανθρώπου.

Τα αστεράκια του Make A Wish είναι μια ειδική κατηγορία που συμβολίζουν τόσο τη δική σου δύναμη για να βοηθήσεις άτομα με ανάγκη όσο και την δύναμη των ίδιων των ανθρώπων που παλεύουν καθημερινά. Είναι ένα τατουάζ που γεφυρώνει τον βοηθό και τον βοηθούμενο με τον πιο όμορφο τρόπο, μέσω της τέχνης.

Όσο έκανα τα αστεράκια, το κύριο συναίσθημά μου ήταν η ηρεμία, όπως και σε όλα τα τατουάζ που κάνω, είτε εντός είτε εκτός του πάγκου του Make A Wish. Η διαδικασία είναι πιεστική λόγω του τεράστιου όγκου ανθρώπων στην αναμονή, αλλά σίγουρα ζεις μια όμορφη εμπειρία και μαθαίνεις καινούργιες πτυχές του tattoo.

Yπάρχει κόσμος όλα αυτά τα 3 χρόνια που γίνεται η συγκεκριμένη δράση για το Make A Wish που έρχεται χωρίς να έχει ξανακάνει tattoo, απλά επειδή θέλει να βοηθήσει στο όλο εγχείρημα; Eίναι μια καλή ευκαιρία αυτή για να γνωρίσει κανείς τον κόσμο των tattoo;

Υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν έχουν ξανακάνει τατουάζ και επιλέγουν αυτό ως πρώτο τους. Υπάρχουν επίσης αρκετοί που έχουν κάνει μόνο τα αστεράκια του Make A Wish, από διάφορες χρονιές και εκδηλώσεις και τίποτα άλλο από τατουάζ. Θεωρώ πως για κάποιους χρειάζεται ένας τέτοιος σκοπός για να ζωγραφίσουν τα σώματά τους για πάντα. Αν και εγώ προτρέπω τους περισσότερους να βρουν και έναν αμιγώς δικό τους σκοπό για να κάνουν τατουάζ πέραν της φιλανθρωπίας. Όπως και να έχει, οι "νέοι στο άθλημα" έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο μας και να εξοικειωθούν τόσο με την τέχνη όσο και με την κουλτούρα του tattoo, βγαίνοντας από κάποια ταμπού που έχουν μπει στον χώρο.


Πόσα διαφορετικά σχέδια αστεριών μπορεί να βρει κάποιος για να κάνει το δικό του τατουάζ βοηθώντας το Make A Wish; Χρειάζεται να έχει κάνει κάποια προετοιμασία πριν;

Συνήθως τα σχέδια για τα αστέρια είναι πέντε με έξι και δεν γίνονται αλλαγές, κυρίως λόγω της πίεσης του χρόνου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς πριν το τατουάζ του είναι να μην έχει καταναλώσει πολύ αλκοόλ την προηγουμένη και την ίδια μέρα. Πολύ καλό κάνει να έχει φάει ένα γεύμα πριν πάει στον πάγκο και να ενημερώσει απαραίτητα τον καλλιτέχνη για τυχόν ιατρικό ιστορικό και φαρμακευτικές αγωγές που μπορεί να παίρνει. Σίγουρα πρέπει να γίνει αναφορά σε περίπτωση εγκυμοσύνης.


Η τέχνη του τατουάζ κρύβει μια ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω της, ωστόσο θεωρείς πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει περισσότερο μόδα το να έχει κανείς tattoo και γι’ αυτό υπάρχουν πια και μέθοδοι αφαίρεσης ενός τατουάζ - επειδή είναι πιο πιθανό πλέον να μετανιώσει κάποιος για το σχέδιο που έκανε;

Ο καθένας έχει την δική του οπτική και τα δικά του θέλω για το σώμα του. Μόδα είναι ολόκληρος ο τρόπος ζωής μας στην σήμερον ημέρα, όχι μόνο τα τατουάζ. Πιστεύω ότι τα λέιζερ και οι αφαιρέσεις έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα λόγω του ότι οι άνθρωποι βιάζονται τόσο πολύ για τα πάντα που δεν παίρνουν χρόνο για τον ίδιο τους τον εαυτό. Να συλλογιστούν αν ένα τατουάζ "αξίζει" να είναι πάνω τους για πάντα ή όχι.

Θεωρώ ότι δεν είναι η μόδα που φέρνει τις τόσες αφαιρέσεις, αλλά η έλλειψη της αίσθησης του χρόνου των ανθρώπων. Είτε αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνουμε αρκετό χρόνο για να αναλογιστούμε το τι πάμε να βάλουμε στο σώμα μας, είτε ότι δεν συνειδητοποιούμε το "για πάντα". Όταν αυξάνεται το κοινό βέβαια, αναλογικά αυξάνονται και οι βιαστικές, θα πω εγώ, επιλογές.


Πλέον υπάρχει και το λεγόμενο ιατρικό τατουάζ αποκατάστασης που γίνεται σε ουλές που έχουν προκληθεί από χειρουργεία ή για να καλυφθεί κάποια αλλοίωση που υπάρχει στο δέρμα. Ποιες είναι οι διαφορές από το καλλιτεχνικό τατουάζ;

Τα τατουάζ πάνω από ουλές ή αλλοιώσεις και παραμορφώσεις του δέρματος είναι ένα λίγο πιο περίπλοκο ζήτημα από το απλό "διακοσμητικό" tattoo. Ο ουλώδης ιστός πρέπει να έχει επουλώσει πλήρως πριν μπει το πρώτο μελάνι. Συνήθως οι καλλιτέχνες που αναλαμβάνουν τέτοια project ακολουθούν τη ροη της αλλοίωσης και δημιουργούν κάτι ταιριαστό με το σημάδι της εμπειρίας του ανθρώπου. Κάποιοι πονούν πολύ περισσότερο, άλλοι δεν το νιώθουν καν. Όπως και να ‘χει όμως, είναι μια διαδικασία αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη για τους περισσότερους. Κάθε σώμα και κάθε πληγή είναι διαφορετική. Οπότε κρίνοντας ανάλογα, ο καλλιτέχνης μαζί με το άτομο που θέλει το τατουάζ, και κάποιες φορές και με έγκριση γιατρού, δημιουργούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είτε διακοσμητικό είτε ιατρικό, το τατουάζ παραμένει τρόπος έκφρασης και τέχνης.

Λίγα Λόγια για την Ηλέκτρα Αννιτσάκη

Το καλλιτεχνικό της όνομα είναι electrabuzz. Είναι 23 χρονών και εργάζεται στο Dildo Tattoo Studio στο Παλαιό Φάληρο ως tattoo artist. Τα τατουάζ ήρθαν πολύ αυθόρμητα στη ζωή της, όταν ξεκίνησαν οι σπουδές της στο Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ξεκίνησε σαν χόμπι και κατέληξε να είναι το επάγγελμά της που την γεμίζει καθημερινά.

electra_portrait1.jpg

Όταν κατάλαβε πως θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτή την τέχνη, αναζήτησε κάποιον δάσκαλο και με όμορφο συγχρονισμό έγινε μέλος της ομάδας του Dildo Tatto Studio. Όλοι οι καλλιτέχνες του στούντιο την βοήθησαν, όπως μας είπε, να μάθει τα μυστικά, με αποτέλεσμα να εξελίσσεται συνεχώς στον χώρο.

Πάντα ήταν παιδί της τέχνης. Από μικρή θυμάται τον εαυτό της να ζωγραφίζει συνέχεια και να δημιουργεί χειροτεχνίες. Οι επιρροές της τέχνης της πηγάζουν κυρίως από τη φύση και τη μυθολογία. Παραμένει όμως ανοιχτή στο να εξερευνήσει διαφορετικά στυλ και τεχνικές. Η καλλιτεχνική έκφραση είναι προσωπική της ανάγκη και χαίρεται ιδιαίτερα, όταν συνεργάζεται με ανθρώπους που θέλουν να εκφραστούν και οι ίδιοι μέσα απ’ τα τατουάζ της.

16ο Athens Tattoo Convention

Το Athens Tattoo Convention δεν έχει τυχαία χαρακτηριστεί ως «ένα από τα καλύτερα στον κόσμο».

Ξεκίνησε ως εσωτερική ανάγκη μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που τους συνέδεε η αγάπη για την τέχνη και την κουλτούρα των tattoo και έχει πλέον εξελιχθεί σε μια απίστευτη εμπειρία για αμέτρητους επισκέπτες και σε ετήσια παγκόσμια συνάντηση των απανταχού tattoo lovers.

Η συνάντηση αυτή δεν αποτελεί απλώς και μόνο μια επίδειξη ταλέντου, αλλά μια γιορτή της κοινότητας των tattoo lovers, μια ένωση πολιτισμών και καταβολών, όπου η διαφορετικότητα κυριαρχεί και η ατομικότητα γίνεται αντικείμενο γιορτής!

Επισκέπτες από όλο τον κόσμο έρχονται αποκλειστικά για την εμπειρία του Athens Tattoo Convention, αλλά και για να γνωρίσουν την αφρόκρεμα των καλλιτεχνών του είδους.Φέτος, το urban party του Athens Tattoo Convention θα είναι πιο διεθνές, πιο εμπλουτισμένο και πιο καλειδοσκοπικό από κάθε άλλη χρονιά. Περισσότεροι από 400 διεθνώς αναγνωρισμένοι tattoo artists από το εξωτερικό και την Ελλάδα θα προβάλλουν το μοναδικό τους στυλ με live tattooing και tattoo contests μετατρέποντας τα σώματα σε ζωντανά έργα τέχνης.

Εξαιρετικά πλούσιες είναι και οι παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης που περιλαμβάνουν: Dj sets, Live Bands,Food & Drinks, Art Exhibitions, Game Rooms, Graffiti Show, Bike and Skate Show, Κids Playground, Body Painting, Show Acrobatics και εντυπωσιακά fire performances.

Σημαντικός πρωταγωνιστής πλέον είναι το ATHENS TATTOO ACADEMY: H Ακαδημία των Ιδρυτών του Athens Tattoo Convention με πλήρη μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την διδαχή της τέχνης του tattoo και του piercing σε νέους καλλιτέχνες και μελλοντικά ταλέντα.

16ο ATHENS TATTOO CONVENTION

17, 18 & 19 Μαΐου 2024, Γήπεδο TAE KWON DO, Παλαιό Φάληρο

Μέρες & Ώρες:

Παρασκευή 14:00– 23:00

Σάββατο 11:00 -24:00

Κυριακή 11:00 -22:00

Τιμή Εισιτηρίου:

12€ ημερήσιο

24€ Τριήμερο.

Συμπεριλαμβάνονται και όλα τα events.

Προπώληση Εισιτηρίων:https://www.more.com/happenings/festival/16th-athens-tattoo-convention-2024/

Για περισσότερες πληροφορίες:https://www.athenstattooconvention.gr/

∆ιοργάνωση: Red and White Productions