Μάθε όλα τα μυστικά της μόδας από τον… μάγο του tailoring!

Ερμιόνη Σαρρή
Μάθε όλα τα μυστικά της μόδας από τον… μάγο του tailoring!

Καθαρές γραμμές, προσεγμένες λεπτομέρειες και λιτότητα κάνουν κάθε δημιουργία του Δημήτρη Πέτρου ξεχωριστή. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις τελευταίες τάσεις της μόδας και είναι ο καταλληλότερος για να σε καθοδηγήσει στον μαγικό πολύχρωμο κόσμο της. Η εμπειρία του, η αισθητική του και οι δημιουργίες του τον κάνουν να ξεχωρίζει. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι δημοφιλείς τραγουδιστές, παρουσιαστές και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου τον εμπιστεύονται χωρίς δεύτερες σκέψεις…

Ο Δημήτρης βλέπει τη μόδα ως τη μούσα του, ως μία πηγή έμπνευσης που τον κινητοποιεί διαρκώς. Δημιουργεί χωρίς κανόνες και απολαμβάνει να βλέπει τα ρούχα του να ζωντανεύουν, φορεμένα σε καθημερινούς ανθρώπους που χαίρονται τη ζωή.

Πώς θα ανακαλύψουμε όμως το στιλ που μας αντιπροσωπεύει;

Σύμφωνα με τον Δημήτρη, οι γυναίκες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε σχέση με το παρελθόν όσον αφορά στις στιλιστικές τους επιλογές. Ενημερώνονται διαρκώς και ασχολούνται περισσότερο με την εικόνα τους και την εξωτερική τους εμφάνιση. Επιδιώκουν να είναι όμορφες, προσεγμένες και έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Κάποιος μπορεί να υιοθετήσει ένα κομψό στιλ μόνο μέσα από τη διαρκή αναζήτηση... Η ουσία είναι να αισθάνεται άνετα στο σύνολο που έχει επιλέξει γιατί όπως εξηγεί ο Δημήτρης: «Σε γενικές γραμμές αυτό που κάνει κάποιο καλοντυμένο είναι η προσωπικότητά του και με γνώμονα αυτόν τον “κανόνα”, ο καθένας αποφασίζει τι του ταιριάζει…».

Ακόμη, όμως, και αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που θέλουν να εντυπωσιάζουν και να ξεχωρίζουν με κάθε τους εμφάνιση και να διακρίνονται με το προσωπικό τους στιλ, ο Δημήτρης έχει την κατάλληλη συμβουλή για εσένα: «Μια γυναίκα, όπως κι ένας άνδρας, είναι στιλάτοι όταν έχουν αυτογνωσία και ξέρουν τι θέλουν, άλλα και πώς να το αποκτήσουν. Γνωρίζουν συνεπώς πώς θα αναδείξουν τα δυνατά τους σημεία, επενδύοντας σε διαχρονικά κομμάτια/κλειδιά στη γκαρνταρόμπα τους και συνδυάζοντάς τα -ανάλογα με τις ανάγκες της περίστασης».

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο Δημήτρης αφουγκράζεται με μεγάλη προσοχή τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ανθρώπου και δημιουργεί «sur mesure» για εκείνους που επιθυμούν να φορέσουν κάτι μοναδικό για μία πολύ ειδική περίσταση.

Τι είναι το «sur mesure»;

Αν, λοιπόν, θέλεις να λάμψεις και να φορέσεις ένα ιδιαίτερο κομμάτι που θα κλέψει την παράσταση ο Δημήτρης μπορεί να σου ετοιμάσει το ρούχο που έχεις ονειρευτεί. Στο showroom του δεν φιλοξενεί μόνο νύφες, καλλιτέχνες και δικηγόρους αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που θέλουν να εκφραστούν μέσα από τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Ο δημοφιλής σχεδιαστής αφουγκράζεται τις επιθυμίες τους και μας μιλάει αναλυτικότερα για την έννοια του sur mesure: «Το sur mesure έχει περάσει σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Ακόμα και στο cocktail culture. Μπορεί ο καθένας να έχει το ποτό του, την αγαπημένη του καθημερινή επιλογή που δεν αλλάζει όπως το Campari & Tonic αλλά για πιο ειδικές περιστάσεις επιστρατεύονται τις γνώσεις του expert bartender για τα πιο sophisticated cocktails όπως Νegroni & Americano, για να γευτούν και να απολαύσουν κάτι μοναδικό….».

Ο Δημήτρης δεν αναφέρει τυχαία το iconic brand. Το Campari συνδέεται με το δικό του στιλ και εκφράζει τον τρόπο που σκέφτεται και δημιουργεί, συνδυάζοντας το κλασικό και το σύγχρονο και επιτυγχάνοντας έτσι το διαχρονικό. Για αυτό και ενημερώνεται από το Campari Red Book of Style που περιέχει «μοντέρνες προτάσεις, ενδιαφέρουσες ιστορίες και unexpected άρθρα».

Ανακάλυψε περισσότερες συμβουλές από τον Δημήτρη Πέτρου στο Campari Red Book of Style και απόλαυσε υπεύθυνα το πιο στιλάτο ποτό!