Ανδρικό στιλ: Πώς συνδυάζεται το κλασικό με το σύγχρονο

Ερμιόνη Σαρρή
Ανδρικό στιλ: Πώς συνδυάζεται το κλασικό με το σύγχρονο

«Μου αρέσει να βλέπω ένα μοντέρνο κοστούμι συνδυασμένο με ένα Polo shirt ή ένα βαμβακερό T–shirt… το οποίο συμπληρώνεται από δερμάτινα αθλητικά παπούτσια. Ή μία αθλητική κασμιρένια φόρμα, συνδυασμένη με ένα καλοραμμένο σακάκι και ένα αμάνικο φουσκωτό μπουφάν από πάνω, ώστε να επιτευχθεί ο απόλυτος επίσημος και ανεπίσημος συνδυασμός» είχε δηλώσει κάποτε ο δημοφιλής σχεδιαστής μόδας Brunello Cucinelli, υποδηλώνοντας πως το σύγχρονο με το κλασικό μπορούν να συναρπάξουν αρμονικά.

Ποια είναι, όμως, ακριβώς τα στοιχεία που αγαπούν οι γυναίκες στο ανδρικό ντύσιμο;

Μελετώντας λίγο καλύτερα τις ανδρικές εμφανίσεις θα διδαχθείς τα πιο σημαντικά μαθήματα στιλ και θα μάθεις να συνδυάσεις ιδανικά μοντέρνα και κλασικά στοιχεία. Αξίζει να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο για να παρατηρήσεις εκείνα που κάνουν τα αρσενικά να ξεχωρίζουν και πώς μπορείς να τα ενσωματώσεις στο δικό σου στιλ.

Ας εστιάσουμε λοιπόν στο κουστούμι, καθώς είναι ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια της γκαρνταρόμπας κάθε αρσενικού. Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής που απαιτεί άνεση και κομψότητα, οι μεγάλοι οίκοι μόδας προσπαθούν να προσφέρουν περισσότερες επιλογές. Κρατούν το κλασικό ύφος και προσθέτουν μοντέρνα στοιχεία και λεπτομέρειες που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες τάσεις της μόδας… Μέσα από τα ρούχα τους επιδιώκουν να αναδείξουν τη μοναδικότητά τους με ένα διαχρονικό, αλλά και ταυτόχρονα προσωπικό στιλ.

Πιο συγκεκριμένα, οι σχεδιαστές επιλέγουν πιο «παιχνιδιάρικα» σχέδια, πρωτότυπα υφάσματα και τολμηρά χρώματα και δεν φοβούνται να ρισκάρουν. Μεταμορφώνουν συνηθισμένα σακάκια ή πουκάμισα με λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τα κουμπιά, οι γιακάδες ή τα μανικετόκουμπα καθώς και με αξεσουάρ, όπως ιδιαίτερες γραβάτες, ζώνες και παπούτσια. Φυσικά, όλα τα παραπάνω γίνονται με μέτρο ώστε να επιτυγχάνεται ένα αρμονικό σύνολο.

Λένε ότι τα ρούχα εκφράζουν την προσωπικότητά μας και τον εσωτερικό μας κόσμο. Η εμφάνισή μας είναι ισοδύναμη με την πρώτη εντύπωση που θα κάνουμε, είναι ο πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας για αυτό δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τη δύναμη της ενδυμασίας μας.

Αντιλαμβανόμενοι το παραπάνω οι μεγάλοι σχεδιαστές δημιουργούν σειρές και κολεξιόν για δραστήριους και δυναμικούς άνδρες που κινούνται στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις με άνεση και στιλ. Άλλωστε, το άνετο ντύσιμο δεν είναι βαρετό όταν κάποιος πειραματίζεται και προσεγγίζει την καθημερινή του εμφάνιση με έναν πρωτότυπο τρόπο. Για αυτό κάθε κολεξιόν είναι εμπνευσμένη από διαφορετικά στοιχεία που εξυπηρετούν πολλά lifestyles.

Παρόλα αυτά, όσες μοντέρνες «παρεμβάσεις» και να κάνουν, το κλασικό παραμένει πάντοτε αναπόσπαστο κομμάτι κάθε αντρικής συλλογής. Γιατί κάθε αρσενικό αγαπά την παράδοση, την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα. Για αυτό άλλωστε αγαπά και το Campari που συνδυάζει τα δύο αυτά στοιχειά!

Περισσότερα για το αντρικό στιλ μπορείς να διαβάσεις στο Campari Red Book Of Style, ενώ σίγουρα θα εντοπίσεις κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα! Απόλαυσέ το υπεύθυνα και με… στιλ!