«Μαύρο χρώμα vs έντονα χρώματα»

Ιωάννα Σαλαμούρα
«Μαύρο χρώμα vs έντονα χρώματα»

Γεια σου αγαπημένη, εδώ το «μαγικό σου Τζίνι»!

Θέλω να σου «ανοίξω» την καρδιά μου και να μοιραστώ κάτι που έκανα χρόνια και νιώθω πως το κάνεις κι εσύ.

Πριν μια τριετία φορούσα αποκλειστικά και μόνο μαύρα ρούχα. Άνοιγες τη ντουλάπα μου και μπορούσες να βρεις ό, τι υπάρχει σε μαύρο ρούχο, από στενά μαύρα φορέματα, boho μαύρα φορέματα, πουκαμίσες μαύρες, ζιβάγκο μαύρα, παντελόνια, φούστες κλπ! Και φυσικά μόνο μαύρα βερνίκια νυχιών! Τι άλλο;

Ένιωθα ασφαλής, πιο τύπισσα, πιο «απόμακρη» και μυστήρια, πιο σέξι. Επίσης όταν έπαιρνα κάποια κιλά, το μαύρο χρώμα ήταν η ασφάλεια μου. Όταν δε η διάθεση μου ήταν κακή το μαύρο ερχόταν και κυριολεκτικά «αγκάλιαζε» όλα αυτά που ένιωθα και με έβαζε ακόμη πιο βαθιά στα άσχημα συναισθήματα μου.

Όλοι οι φίλοι και γνωστοί με είχαν «συνδέσει» με το μαύρο χρώμα. Φορούσα την «μαύρη μου στολή» και όλα ήταν τέλεια.

Μια μέρα λοιπόν αποφάσισα να φορέσω ένα ριγέ άσπρο-γαλάζιο πουκάμισο, μια πράσινη πλισσέ φούστα κι ένα κόκκινο κραγιόν, όχι κάτι το φοβερό χρωματικά όπως καταλαβαίνεις. Θυμάμαι είχα βγει να μαζέψω ρούχα για φωτογράφιση και πήγα στα μαγαζιά που με γνώριζαν χρόνια. Η αντίδραση τους ήταν πραγματικά «σοκ» για μένα. «Τι ωραία που σου πάνε τα χρώματα», «Άλλος άνθρωπος», «Η χαρά της ζωής» και άλλα αντίστοιχα.

EY1 6012 preview

Την άλλη μέρα είχα κακή διάθεση και αποφασίζω να φορέσω ένα κόκκινο παντελόνι με μια μπλούζα σε έντονο ροζ. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Πρώτον περπατούσα στο δρόμο κι έβλεπα τις γυναίκες, πολύ σημαντικό, να με κοιτάζουν με χαμόγελο στα χείλη, με σταματούσαν και με ρωτούσαν για τα ρούχα μου, αλλά το βασικότερο δεν ήταν όλα αυτά. Η κακή μου διάθεση είχε αρχίσει να υποχωρεί από την ώρα που βγήκα από το σπίτι μου. Κι εκεί αποφάσισα πως το αγαπημένο μου μαύρο χρώμα θα το «άφηνα» στην άκρη και θα το φορούσα σε σπάνιες περιπτώσεις.

Πού θέλω να καταλήξω λέγοντας σου αυτήν την ιστορία;

Καταρχάς θέλω να σου πω, πως με τον τρόπο αυτό, καταλαβαίνεις ότι αλλάζεις ρούχα και πως δε φοράς τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα. Μπορείς να κάνεις απίθανους συνδυασμούς και να τα μπλέκεις όμορφα μεταξύ τους. Τραβάς τα βλέμματα και ειδικά των ανδρών που αγαπούν το χρώμα. Σου φτιάχνει η διάθεση από το πρωί και σε ανανεώνει.

EY1 6447 preview

Επίσης ο μύθος πως το μαύρο χρώμα «καλύπτει» τα παραπάνω κιλάκια είναι μόνο μύθος. Εάν φορέσεις από πάνω μέχρι κάτω ένα χρώμα, για παράδειγμα μπλέ ελεκτρίκ, το αποτέλεσμα θα έχει το ίδιο ακριβώς «εφέ» με ένα ίδιο μαύρο σύνολο.

Νομίζεις πως μόνο το μαύρο χρώμα είναι «καλυπτικό», εσύ μέσα σου οφείλεις να βγάλεις αυτή σου την «ανασφάλεια» και πίστεψε με κάνοντας ένα μικρό βήμα τη φορά θα νιώθεις και πιο όμορφα!

EY1 6587 preview

Βάλε χρώμα στο έξω σου και αυτόματα θα βάλεις χρώμα και στο «μέσα» σου!

Σε φιλώ αγαπημένη μου!

Be the person you want to meet!